Şimdi Ara

Instagram, makine öğrenimiyle uygun olmayan yorumları engelleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Instagram, makine öğrenimiyle uygun olmayan yorumları engelleyecek 

    Son zamanlarda birçok sosyal paylaşım platformu nefret söylemlerini ve diğer uygunsuz içerikleri engellemek amacıyla yeni yöntemlere başvuruyor. Bugün kendi bloğu üzerinden yaptığı bir açıklamayla Instagram da bu sosyal paylaşım platformları arasına katıldığını resmi olarak duyurdu.
     

    700 milyonu aşkın kullanıcısı sayısıyla Facebook’tan sonra dünyanın en büyük ikinci sosyal paylaşım platformu sayılan Instagram, sosyal medyanın en büyük sorunlarından birisini çözmek adına makine öğrenimini kullanmayı planladığını açıkladı. Bu yöntem sayesinde sosyal medya kullanıcılarının görmek istemeyeceği yorumlar otomatik olarak engellenebilecek. Engellemenin, uygulamanın ayarlar kısmından devre dışı bırakılabiliyor olması da yorumların engellenip engellenmeyeceği konusunda kullanıcıya özgürlük tanıyor.

     

    Instagram, şimdilik yalnızca İngilizce dilinin desteklendiğini ancak yöntemin diğer dillere de uyarlanacağını duyurdu.








  • Hakaret ,küfür ve +18 Yorumların engellenmesi bence gayet iyi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Hakaret ,küfür ve +18 Yorumların engellenmesi bence gayet iyi olur.

    @kadirirdem staa copy paste yorumlarınıda engelleyecekmi ?
  • Önce insan olmalı insan dediğin, edepli insan, örnek; birilerinin yazdığı yazıları alaya alma, küçümseme gibi cevaplar vermemeli insan, aslında yapay zeka ile insan yetiştirmeli zira aileler ve toplum yetiştiremiyor çünkü, örnekleri de bolca mevcut bu forumda

  • Tehlikeli durumlarda seziyorum. Yapay zekanın malı olmak. Nesnelerin interneti - internetin nesneleri(insan da dahil midir?). İnsanlık yapay zeka ile bilgisayar tarafından mı kullanılacak? Bilim-matematik adı altında bilgiyi belli bir düzende toplayıp tekrar insanlığa karşı mı kullanılacak? Toplanan insan sesleri yapay zeka tarafından mı kullanılacak? Bir adam + bir yapay zeka dünyayı yön mi edecek? Bu noktada evrenin başlangıcındaki kaosa hak vermemek mümkün değil. Büyük patlama. Kaos->düzen->kaos... döngüsü....

  • Engelleme olsa da kişiye özgürlük tanınıyor olması güzel. Bunun yanında makine öğrenimi ile kurunun yanında yaşın da yanması olası bir durum..

  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Gevşek gevşek ve boş yorumları da engellesin mesela sen!
  • Yararlı bir uygulama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.