Şimdi Ara

Toshiba’dan WD’ye dava!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Toshiba’dan WD’ye dava! 

    Japon elektrik-elektronik firması Toshiba bugün haksız rekabeti önleme amaçlı ABD temelli Western Digital’e dava açtı. Duruma Toshiba Memory Corporation’un satışı ile firmanın gizli bilgilere erişip anlaşmaya haksız müdahale etmesi sebep olmuş.



    Olayın geçmişteki seyrine ufak bir göz atacak olursak, Toshiba duruma ilişkin 2 Haziran tarihinde yayınladığı açıklamasında da ABD’li firmanın sürekli olarak satış işlemini engellediğini belirtmişti.Gelen bilgilere göre Western Digital, Sandisk’e TMC’nin satışı ile ilgili bilgilere erişim izni olan Toshiba çalışanlarını işe almış. Böylelikle satışa ilişkin yetkisinden fazla bilgiye sahip olan ve aynı zamanda satışa karışan firmaya Toshiba’nın dava açması da gecikmemiş.



     
    Peki Western Digital neden böyle bir harekette bulunmuş olabilir? Bu sorunun cevabı olarak bir zamanlar Toshiba ile birlikte çalışan SanDisk'i WD'nin kendi bünyesine katması olarak gösterebiliriz. Bu sebeple WD, bir firması olan SanDisk'in satın alma işlemine karışmak istemiş olabilir.
     

     

    Bununla birlikte davada durumun önlenmesine yönelik olarak tedbir kararının alınmasının yanısıra ilgili kuruluştan 120 milyon Yen’lik tazminat bedeli istenmesi gelen diğer bilgiler arasında. Şikayet şu an için firmanın iddialarda yer alan bir durumun olmadığını iddia etmesiyle sürüyor.

    Toshiba’dan WD’ye dava!

    Haliyle TMC’nin şu an için en iyi yapacağı şey olarak bahse konu olan belgelere ABD’li sabit disk üreticisin erişimini bir şekilde engellemek olarak görünüyor. Konuya ilişkin şimdiden sonucun ne olacağını şimdiden kestirmek zor. Gelişmeleri birlikte takip ediyor olacağız.







  • 120 milyon yen degil o 120 milyar yen. haberin her tarafani yamuk yumuk cevirmissiniz zaten hicbirsey anlasilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toshiba Corporation (TOKYO: 6502) ve Toshiba Memory Corporation ("TMC") bugün, Tokyo Bölgesi Mahkemesine, bir ABD şirketi olan Western Digital Corporation ve bağlı kuruluşu Western Digital Technologies, Inc.'e (topluca "WD") karşı dilekçe sundular. Haksız Rekabet Yasağı'nın ihlal edildiğini iddia ederek, haksız rekabet fiillerine karşı geçici tedbir kararı almak ve aynı zamanda kalıcı bir ihtiyati tedbir kararı, tazminat ve ödenmesi olmak üzere 120 milyar yen talep eden bir yetkili (NASDAQ: WDC).

    Dava, Toshiba'nın 2 Haziran 2017 tarihli basın açıklaması "Tampon Bellek İşlerinde Üçüncü Tarafların Yatırım Durumunu Güncelleme" başlıklı ayrıntılı açıklamalarında belirtildiği üzere, WD, TMC satışı ile ilgili teklif verme sürecini sürekli olarak engelledi.

    Dostumuz, Toshiba ve SanDisk LLC (bağlı kuruluşları "SanDisk" de dahil olmak üzere) arasındaki ortak girişim anlaşmalarından yola çıkarak, WD'nin hem satış bildiriminde hem de satış sürecinde yer alan diğer kişilere özel bildirimlerde - onay verme haklarını abarttığını belirtti SanDisk'in ortak girişim şirketlerinde mülkiyet çıkarlarını kapsamayan TMC satışına müdahale etmek. Şikayet, TMC'nin satış süreciyle ilgili işlemlerin WD'nin sahip olduğu herhangi bir rıza hak ihlal etmediğini belirtmek için devam ediyor; WD'nin iddiaları yanlızca satış sürecine müdahale etmek için tasarlanmış ve Toshiba'ya ve TMC'ye zarar vermiştir.

    Toshiba ve TMC, Japonya'da dava açtı çünkü WD, SanDisk'in çalışanlarını, SanDisk ve Toshiba / TMC arasındaki işbirliğine katılım yoluyla Toshiba ve TMC'nin gizli bilgilerine erişen WD'ye devrederek Toshiba ve TMC'nin ticari sırlarını uygunsuz bir şekilde elde etti.

    Toshiba, WD'nin eylemlerinin hem Toshiba hem de TMC'ye zarar verdiği ve Haksız Rekabet Engelleme Yasası'nı (Madde 2 (1) (iv), (vii), (viii), (xv)) ihlal ettiğini ve Medeni Kanun uyarınca (Madde 709). Toshiba ve TMC, WD'nin zarar verici eylemlerine son vermek için bir ihtiyati tedbir isteyen geçici bir emri isteme kararı ve kalıcı ihtiyati tedbir ve tazminat talep eden bir dava için dilekçe sundular.

    Sahte iddialardan dolayı TMC satış sürecine kasıtlı olarak müdahale etmenin yanı sıra, dava da Toshiba'nın WD'nin bilgi konusunda bir sözleşme yapacağı varsayımıyla ortak girişim ve geliştirme ile ilgili bilgilere WD erişimine itiraz etmediğini belirtti Ancak WD bu sözleşmeyi reddetmişti. Buna göre, TMC'nin daha fazla hasar görmesini önlemek için TMC, bugün başlayarak WD'nin bu bilgilere erişme becerisini engellemekten başka seçeneğine sahip olmadığına inanıyor.

    Google çeviri bedava





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.