Şimdi Ara

Dünyanın en büyük kömür şirketi madenlerini kapatıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük kömür şirketi madenlerini kapatıyor 

     
    Her yıl hava kirliliğine bağlı hastalıklar nedeniyle 1.1 milyon kişinin hayatını kaybettiği Hindistan, son dönemde, başta güneş enerjisi olmak üzere, yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla ön plana çıkıyor. Ülkenin yeni enerji politikasına paralel bir hamle de dünyanın en büyük kömür madeni şirketi Coal India’dan geldi. Hindistan’daki kömürün yüzde 82’sini üreten dev şirket ülkede işletmekte olduğu kömür madenlerinden 37’sini kapatma kararı aldı.

      

    Geçtiğimiz hafta Hindistan hükümeti yaptığı açıklamayla ülkede kurulması planlanan bazı kömür santrallerinin inşaatına başlanmayacağını duyurmuştu. Bu açıklamadan sadece bir hafta sonra Hindistan’daki tüm kömür madenlerinin yüzde 9’una tekabül eden 37 adet maden işletmesinin faaliyetini durdurduğunu duyuran Coal India, geçtiğimiz yıllarda güneş enerjisine 1 milyar doların üstünde yatırım yapacağını açıklamıştı. Şirketin aldığı bu kararların arkasındaki en önemli etken ise Hindistan’ın uyguladığı agresif yenilenebilir enerji yatırımları ve teşvikleri olarak görülüyor.

     

    Güneş Enerjisi Daha Ucuz ve Ulaşılabilir 

    Ünlü enerji ve finans analisti Tim Buckley de Hint hükümetinin enerji verimliliğini artırmaya yönelik önlemlerinin ve ülkenin yenilebilir enerji hedeflerinin güneş enerjisi daha ucuz ve ulaşılabilir hale getirdiğini ve mevcut kömür santralleri üzerinde etkili olduğunu düşünüyor.

     

    2030 yılına kadar ülkede satılan her otomobilin elektrikli olmasını hedefleyen Hindistan, enerji için kömür kullanımı da giderek azaltmaya çalışıyor. Birleşmiş Milletler’in raporuna göre 2024 yılına kadar Hindistan, dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’i nüfus konusunda geride bırakacak ve bu kalabalık ülkenin karbon salınımı azaltmasının küresel anlamda gözle görülür etkiler yaratabileceği düşünülüyor.




  • E herkes madenini kataırsa biz nasıl mangal yapıcaz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SONEKTRA

    E herkes madenini kataırsa biz nasıl mangal yapıcaz?

    Maden kömürü ile mangal yapıyoruz ya biz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SONEKTRA

    E herkes madenini kataırsa biz nasıl mangal yapıcaz?

    Mangal kömürü odundan yapıldığı için bir problem yaşamazsın merak etme ülkede odun çok :)
  • Darısı bizim harabe, bakımsız, ölümcül, insan hayatının hiçe sayıldığı madenlerin başına.

  • çocuklarımız ne güzel bir haber.

  • :)

  • Kapatılan 37 tesis kömür santrali değil, kömür madeni. Lütfen haberi daha dikkatli yazın.

  • geri kalmislik, fakirlik kader degil. dogru vizyon ve dogru yatirimlarla gelisip ilerlemek aslinda cok kolay. sadece dogru dunya bakisina sahip olmak yeter. hindistan bizim diyanete harcadigimiz paranin cok daha azi ile aya derin uzaya araclar gonderiyor. hemen her alanda gelisip ilerliyorlar. yakin zamanda cin gibi kopup gidecekler, bizde yine seyredecegiz.

  • Hindistan gerçekten çok güzel ve bir o kadar da agresif adımlar atıyor. Yakın tarihte ülkedeki vergi sistemini de değiştirdiler.


    Demem odur ki, Hindistan sağlam geliyor.

  • Sevindirici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.