Şimdi Ara

Apple otonom araç filosu için ortağını buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir süredir otonom araç çalışmaları yaptığı iddia edilen ancak bu konuda hiçbir açıklama yapmayan Apple’ın otonom araç yazılımları ile uğraştığı ortaya çıkmış ve geçtiğimiz haftalarda Apple CEO’su Tim Cook, şirketin otonom araçlar üzerinde çalıştığı doğrulamıştı. Otonom araç çalışmaları ile uğraşan Waymo, Uber, Lyft ve General Motors’un yaptığı gibi otonom araç filosuna sahip olmak ve böylece geliştirdiği teknolojiyi geniş kapsamlı verilerle yakından takip etmek isteyen Apple’ın otomobil tedarikçisi belli oldu.

     

    Apple otonom araç filosu için ortağını buldu 

    Nisan ayında Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Depratmanı’ndan otonom araçlarını test etmek için izin alan Apple’ın izin başvurusunda, kullanacağı Lexus RX450h model otomobilleri kendisine ünlü araç kiralama şirketi Hertz’in bir kolu olan Donlen isimli bir firma tarafından kiralandığını belirtti. Apple’ın otonom araç testi için izin aldığına ilişkin belgenin Kaliforniya Motorlu Araçlar Departmanı tarafından paylaşılması üzere Apple’ın kendi yazılımını entegre ederek otonom hale getireceği otomobilleri Hertz’den tedarik edeceği iddiası yayıldı.

     

    Google'ın İzinden Gidiyor 

    Henüz Apple veya Hertz tarafından yapılan resmi bir açıklama yok ancak Google’ın otonom araç iştiraki olan Waymo’nun, dünya çapında faaliyet gösteren otomobil kiralama şirketi Avis ile anlaştığını duyurmasının hemen ardından bu iddiaların ortaya atılması Apple’ın otonom araç geliştirme alanında en büyük rakiplerinden olan Waymo’nun izinden gittiği düşüncesini akıllara getiriyor.

     

    150’den fazla ülkede araç kiralama faaliyeti yürüten Hertz son 12 ayda yaklaşık yüzde 75 değer kaybetmişti. Apple’ın otonom araç tedariki için Hertz’i seçtiği iddialarının ardından şirket çok kısa bir sürede yüzde 18 değer kazanarak 2015 yılından bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

     

    Gizlilik İçinde Çalışıyor 

    Titan Projesi kapsamında ilk olarak otonom araç üreteceği sonrasında ise sadece otonom araç yazılımı geliştireceği iddia edilen Apple’ın otonom araç yazılımında ne kadar mesafe katettiği henüz bilinmiyor. Bloomberg’ün bir Apple çalışanına dayandırdığı iddiası ise Apple’ın çalışmalarını büyük gizlilik içinde uzun süredir yürüttüğü yönünde. İddialara göre Apple, yarım düzine otomobil üzerinde kendi otonom yazılımını en az 1 yıldır, kamuya açık alanlarda, test ediyor.








  • furkan apple dan haber yaziyorsun ekrem kizmasin???

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.