Şimdi Ara

Xiaomi’nin Surge S2 işlemcisi çok yakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi’nin Surge S2 işlemcisi çok yakın


    Bu yıl yonga pazarına Surge S1 ile ilk adımını atan Xiaomi, kalıcı olmak niyetinde. Surge S2 adını alacağı tahmin edilen ikinci yonga seti için hazırlıklar tamam ve yakın zamanda pazarda görebiliriz.


     


    Hazırlıklar tamam


     


    Xiaomi’nin üretim için TSMC ile el sıkıştığı ve 16nm sürecinde üretileceği ifade ediliyor. Daha önce Xiaomi’nin 10nm süreci için Samsung ile anlaştığı iddia edilmişti. Bununla birlikte Samsung’un kendi Exynos ve Qualcomm’un Snapdragon 835 yonga seti için oldukça yoğun olduğu bu bakımdan üretim konusunda sıkıntılar oluşacağı gündeme geldi. Riske girmek istemeyen Xiaomi de 16nm sürecinde devam etmeye karar verdi.


     


    Xiaomi yeni yonga setinin örneklemesine başlamış durumda. İşler yolunda giderse yakın zamanda hacimli üretime geçilecek. Bu da en erken sonbahar aylarında Surge S2 taşıyan bir Xiaomi telefonunun piyasada olması anlamına geliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 8 çalışır halde görüntülendi

    Surge S2 ne tür bileşenlere sahip olacak şimdilik bilinmiyor. Surge S1 modelinde 8 adet Cortex-A53 çekirdeği ve Mali-T860 MP4 grafik birimi bulunuyordu. Bu bakımdan Cortex-A73 veya Cortex-A75 tercihi daha anlamlı hale geliyor.


     


    Xiaomi’nin yonga seti tedarik etmek gibi bir amacı yok. Son dönemde tüm Android amiral gemileri Qualcomm’un Snapdragon 835 yonga setine yüklenmiş durumda. Bu bakımdan tedarik sıkıntısı var ve LG gibi firmalar ya gecikmeyi göze almış ya da Snapdragon 821 yonga setinde karar kılmıştı. Gelecek yıl 10nm sürecinde tasarlayacağı amiral gemisi yonga seti ile firma bağımlılıktan da kurtulmuş olacak. 


     







  • Bizim de işlemci üretecek firmalarımız olsa, bizimde teknoloji de siz sahibi olduğumuz bir alan olsa, dostlar biz niye işlemci üretemiyoruz?

  • Tahminen kök arm/mediatektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 26 Haziran 2017; 14:35:8 >
  • Devlet politikası olması lazım. Bunun için geleceği gören başbakan seçmek lazım. Onun için bilgisayar elektronik & müh. / teknisyeni / teknikeri insan seçmek lazım. O insanın da hayal gücü gerçeği görecek olması lazım. Hedef ve ok. Önce hedef belirlenecek. Sonra fokusla ok atılacak. O ok ise millettir. // üretmeden otomasyonu arttırırsan daha hızlı kaybedersin. Veya zaten kaybediyorsan 24saat çalışırsan daha hızlı kaybedersin. Yani çalışarak kaybetmekte mümkün. Otomatikleştirme köprüler yollar vs.. daha hızlı kaybetmenide sağlayabilir. Ülkemizde gelecekle ilgili umudum yok. Sadece umut varmış gibi gösteriliyor. Ben ise buna kontrollü geri bırakma diyorum.****

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Sadece seçmekle de olmuyor malesef. Necmettin Erbakan hocamız bahsettiğiniz özellikleri olan bir Başbakandı yemediği yafta uğramadığı ihanet kalmadı. İş başındakileri ister ateist olsun ister dindar sırf dini ve şahsi görüşleri yüzünden ve ya sadece kendi çıkarlarına uymadığı için alaşağı etmeye çalışmamak gerekir. Bence en başta bir takım sıfatlar altında düşmalara çalışmayı bırakan yaptığı her işte veya eylemde sadece ben değil benim ülkem bu işten ne kadar yarar görür, ne kadar zarar görür tartabilecek heyecanı anarşi de aramayan gerektiğinde etkili olabilen bir gençlik lazım ki taraftardan ziyade bilinçli seçmen sayısı artsın.

  • cheelik C kullanıcısına yanıt
    Farkındamısın bilmiyorum ama bilgisayar & elektronik diye özellikle yazdım sadece mühendis de demedim. Yazılanın içinde önce detaya in milyonlarca bağ var. ve pozitife çıkacak şekilde yazıldı. or ve not mantık kapıları ile çözüme ulaşamassın & ulaştıramassın.

    // 15yıl gitti, üretmek için kaç yıl lazım? // Konuştuğum kişi sanki biliyor. // Her hangi bir fonksiyonu var mı savunduğu yerde? // Düşüncesi değişirse diğerlerini beni yormadan değiştirebilir mi? Yoksa zaman herkese ağır çekimde yaşayarak mı gösterecek? Kaybetmeyi görmek ne kadar üzücü bir bilse.. // Tek tük böyle 2milyon kişiye cevap yazsam totali kaç yılda düzeltebilirim? garip garip sorular.... içeride...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 26 Haziran 2017; 19:27:46 >
  • cheelik C kullanıcısına yanıt
    Ayrıca tezgahın arka tarafını gördüğün zaman konuşalım. Elektronikten anlıyormusunuz? bilgisayar elektronik konusunda tecrübeniz kaç yıl? devre inceleyebiliyormusunuz? Dünya çapındaki firmaları ürettiklerini devreleri tvlerde kullanılan cpuları kökte hangi firmaya ait olduğunu üst etiket değişip lisanslarla ne halde evinize milli diye girdiğini... (modem, tv, telefon, çamaşır bulaşık..mak.....) ve bu emperyal modelden mi commun modelden mi oemden mi geldiği bağını... dünya savaşları... ardından ekono bağları.. üstüne tüm dünya tarihini takip edipte mi konuşuyorsunuz... yoksa enerji almak için yem şeklinde mi bana cevap attınız? Daha demek ki 0 ı keşfedememişik... ama ondan önce -5lerde varmış.. bu toplumu nasıl eğitsek? topluca mı // tane tane mi? Önce kendini yargıla ölç biç sonra gel... sonra sor..

    Ne garip değil mi? tuzaklara bak... biri bir istek yapar ben bir cevap yazar.. cevaba başka biri yanıt verir (cevap değil yanıt=yana it) simetrik... sinir sistemi zıt kutup hesabı... sonra kalkıp ona cevap verirken enerji/zaman gider bu arada adam değişebilenlerden değildir.. yani rom var sadece kafada... rom-bios... boşa yazarsın.. diğerleri okur faydalanır... giden gitti yine...https://www.youtube.com/watch?v=-Pka71p3AT0 shoot in the dark... ozzy osbourne...




  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Su memlekette elektronik logic bilen tek sen varsın sanırım gülerek okuduğum en son dünya savaşından çıktığın 3-5 video izleyerek kendini entellektüel biri gibi gördüğün yazına cevaben daha çocukken başladığım ve 30 yaşında olma rağmen halen keyif duyarak okuduğum, çalıştığım ve hobi edindiğim elektronik, bilgisayar ve otomasyon bilgimi sana ispat etmek zorunda değilim kaldı ki sen dahil kimseyi rencide edicek veya tartışma yaratacak bir cevap yazmamıştım. Yem atmak gibi bir deyim kullanmışsın niyetim bir şey yakalamak değildi ama cılız bir balık yakalamışım istemeden. Benim bildiğim doğrudur dayatmasıyla yazı yazan bağnaz beyninle olaylara objektif bakamazsın. Senin gibiler sadece eleştirir, yanlış kişiye cevap yazmışım hadi eyw.

  • cheelik C kullanıcısına yanıt
    Erken çıkan yol alırmış kardeşim... aramızda 10yıl+ var. ( x ratio katlayan bilgiler hariç) // Sevgilerle... //



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 26 Haziran 2017; 22:21:10 >
  • Xiaomi'ye helal olsun,iyi gelişiyorlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugares

    Bizim de işlemci üretecek firmalarımız olsa, bizimde teknoloji de siz sahibi olduğumuz bir alan olsa, dostlar biz niye işlemci üretemiyoruz?

    Bu da üretmiyor ki, hazır işlemciyi alıp paketliyor. Gerçi biz onu da yapamıyoruz ya neyse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.