Şimdi Ara

Silahlı Hürkuş ve Hürkuş Projesi hakkında merak edilenleri sizler için sorduk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Donanımhaber.com'dan herkese merhaba,
     
    Bu videomuzda IDEF 2017'de TAI stantında sergilenen Hürkuş'un silahlı versiyonu Hürkuş-C hakkında tüm merak edilenleri sizler için TAI'ye sorduk.
     
    Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlangıç ve temel eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak maksadıyla başlatılan proje kapsamında ilk olarak sivil sertifikasyon alınması amacıyla Hürkuş-A geliştirildi. Hürkuş-A'nın ardından askeri eğitim için kullanılacak olan
    versiyon Hürkuş-B üzerinde çalışmalara başlandı. Son olarak da eş eksenli olarak silahlı versiyon Hürkuş-C için çalışmalar başlatıldı.
     
    Silahlı Hürkuş ve Hürkuş Projesi hakkında merak edilenleri sizler için sorduk 
     
    Hürkuş-B üretimi sürerken, Hürkuş-C ise ilk atışını gerçekleştirdi.  Hürkuş-C'nin görevi genel olarak, havada kaldığı süre boyunca altında bulunan FLIR ile tespit edeceği veya bildirilen fırsat hedeflerini vurmak olarak belirtiliyor. Yani F-16 savaş uçakları gibi önceden hazırlanan hedefleri etkisiz hale getirmekten farklı olarak, 4 saatlik havada kalma süresi boyunca kendi tespit edeceği veya başka unsurlar tarafından yakın çevrede bulunduğu belirtilen hedeflere atış yapmak üzere görev yapacak.
     
    12 adet kesin 12 adet opsiyonlu olarak sözleşmesi imzalanan Hürkuş-C'nin 2018 yılı itibariyle envantere girmesi bekleniyor.
     







  • Şaka gibi yaa,hala ikinci dünya savaşından kalma gibi savaş uçaklar yapıp yerli üretim diye seviniyorlar.Yok efendim F-16 ların uçuş maliyeti fazlaymış,yok falanca ülkede bunlardan kullanmış diye fakir tesellisi yapan at gözlüğü ile bakan akp fanları da buna inanıyor.Sanki istesek biz de f-16 F-22 yaparız ama gerek yok demeye getirmiyorlar mı gülme eylemini neren ile yapacağına şaşırıyor insan.

  • bu uçak yerliyse tasarımcısı kim, o şekli kim vermiş, tasarım özgün mü merak etmekteyim?

  • milli uçak üretmek mi zor? milli telefon üretmek mi zor? ekonomik değer olarak hangisi ihraç edilince daha çok getirisi olur?

  • yabancıların eski teknolojilerini yeni diye veriyorlar.. emperyalizm.. yani.. franchise devlet sistemi... bayrak din değiştirmek yok.. onun dışında herşey değişik...market hesabı.. eğit.. donat.. ama eskileri ver.. şu millette bi uyansada... bilgisayar & elektronik mühendisi / teknisyeni / teknikeri adamları başbakan yapsa en azından gelecekten umudumuz olur... neyin nereye gittiği gideceği belli iken... bundan güzel tüyo mu olur? bas gaza.........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 25 Haziran 2017; 1:44:27 >
  • Hurkus'un maksimum irtifasi 10.000 metre. Dogudaki daglar 3.500 metreyi buluyor. Amerikalilarin PKK'lilara dagittigi roketler 6.500 metreden etkili mi acaba?. Sonucta savastigin PKK adi altinda Amerika. onu da bilip onlem almak lazim.

  • Racer_ali kullanıcısına yanıt
    Bu kafayla vida dahi üretebilmeniz büyük mucize.

    Illa küfür ettireceksiniz.

    Şaka gibi diyerek küçümsüyorsun da brezilyali embraer Afganistan'a bunlardan satıyor be. Bak ikinci dünya savaşından kalma dediğin uçak terörün doktora yaptığı yerde kullanılıyor şu an.

    En son 65 sene önce ucak yapmış ülkeden f22 yapmasını istiyor beyefendi.

    Nuri Demirağ ucak yaparken sizin prototipleriniz yine dalga geçiyordu.

    Insanda az utanma olur biri bir şey yapmış der tebrik eder memlekete hayırlı olsun der edebi ile oturur kenara

    Cahillik bu kadar yükselmemeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç yoktan iyidir, çok daha iyilerine inşallah. çok daha iyisi için tabii ki çok daha fazla çalışmak gerekiyor...

  • Benim bu hürkuş projesindeki en büyük isteğim gerekli ayarlamalarla bir SİHA ya dönüşme olayının çok çabuk işleme koyulması, mevcut haliyle 4 saat havada kalan uçağın en az 12 saat havada kalan mühimmat yükü yüksek dev bir SİHA olması muazzam bir koz olacaktır bizim için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saraydaki ve diğer kamudaki gereksiz israf olmasa, yolsuzluk olmasa 2 tane f35 kaynağı çıkar.

    Ama biz haketmiyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP'ye oy veriyorum. Ateistim. Hükümetten ve hükümeti ölümüne destekleyenlerden nefret ediyorum. Ama daha çok nefret ettiğim birileri varsa onlar muhalefet etmek için saçmalayanlardır. Her iş için farklı araçlar yaparsınız. Bu uçak ucuz olması, bakımının jetlere göre kolay olması ve düşük yakıt tüketimi sebebi ile terörle mücadele için gayet uygun bir araçtır. Kullandığı silahlar zaten aşağı yukarı aynı, terörist için F-16 ile bunun arasında bir tehdit farkı yok. Tabi bu uçak yüzde yüz yerli midir, tartışılır. Güney kore temelli olduğu söylentileri var. Ateşi yeniden bulmaya gerek yok ama eğer durum buysa bunu yerli yapım olarak göstermekte yanlış olur.

  • Bu işin teknoloji ile alakası yok. Pervaneli uçuş tamamen stratejik bir uçuştur. Hız hariç (bahsedilen görevlerde gerekli değildir), çabuk kalkış, çabuk yükleme, alçak irtifa uçuş ve silah çeşitliliğidir. Bunun yanında, düşük maliyet ve lojistik gibi avantajları da mevcuttur. Hemen, helikopter ne işe yarıyor diyebilirsiniz ama helikopterin bazı dezavantajları mevcuttur. Helikopter, göreceli daha tehlikeli bir konumdadır, çünkü helikopterin manevra kısıtları nedeniyle benzer görevlerle kullanılması daha zordur.

  • Hatta C-130 Gunship'e bir göz atmanızı tavsiye ederim.https://www.youtube.com/watch?v=1cfCZ3y4M0E

  • Bu ülkede hiçbir başari cezasiz kalmaz.

    Eline model ucak versen bakimini yapamayacak adam gelip burda masturbasyon yapiyor. Bak kocum klavyen elinde.otur basina ve tai ye bu ucagin neden gereksiz oldugunu,

    operasyonel olmadigini,

    Bundan sonraki yapilmasi planan ucaklar icin teknik ve altyapi insan kaynagini olusturmayacagini,

    Ne yaparlarsa daha ekonomik ve alternatif operasyon modeli sunacagini iceren parlak fikirlerini bir mektupla kuruma ilet. Bir orneginide muhalefet partilerine de gonder ki bu gereksiz mesgalenin hesabini sorsunlar.

    Hadi ama dostum. Sana biliyorsan sen daha iyisini yap demiyorum. Sadece birkac saatini ayir ve bizi bu teyyarelerle kandirip durmasinlar.

  • Jet motorunu her şey sananların yorumlarını kaale almayın lütfen. Turbo prop farklı amaçlara hizmet eden ve yerinde kullanıldığında oldukça kullanışlı maliyeti düşük ve çeşitliliği yüksek motordur.

    Hürküş ise terörle mücadele sınır güvenliği kaçakçılıkla mücadele gibi süreklilik gerektiren görevlerde oldukça işlevsel ve düşük maliyetli bir uçaktır. Kaçakçılara karşı 24 saat sınırda f16 uçurtmanın maliyeti lüzumsuz yüksek.

    Ayrıca dünya üzerinde bir çok pazara hitap edebilecek bir ürün. Afrika Asya Güney Amerika ülkelerine iyi pazarlanırsa çok satarız. Ancak öncelikle motorun yerlileştirilmesi gerek. Tümosan 70 beygirlik bir motor yaptı. 150-160 a çıkabilirse bu iş tamamdır.

  • Bilgisayar kullanımıyla kağıt kullanımı ortadan kalkmadığı gibi pervaneli uçak kullanımı da son bulmayacak. Eskiyi tamamen terk etme, kötü strateji oyunlarından zihnimize yerleşmiş yersiz bir yaklaşımdır. S400 ile drone vurmak nasıl bir orantısızlıksa alt segment uçakları terk etmek de o kadar saçmadır



    Üzülerek söylemek istiyorum ki Hürkuş'un eğitim versiyonu, 4 korvet karşılığı satın alınan 52 Super Mushshak ile ölü doğmuştur. Korvet pazarlığı Hürkuş'a yaramadı

  • gurur verici gelişmeler destekliyorum ve başarılar diliyorum lakin yıl olmuş 2017 herşey çok hızlı ilerliyor ve gelişiyorken bizim şu işler çok amatör ve yavaş ilerliyor bence şeffaf bir şekilde üniversiteler ile ortak projelere çok hızlı başlamamız gerekiyor

  • Aslinda ulke olarak neden geriden geldigimizin cevabi bu konuda sakli.Bu motorlari WW2den kalma piston motoru saniyorlar herhalde.Pervaneli ucak diye elestiri mi yapilir yahu.Jet motorunu her sey sananlar bu ucagin tasarim amacini biliyor mu acaba ? Hurkus temelinde egitim amacli gelistirilmis fakat ithiyaclar dogrultusunda silahlandirilmis bir sistem.Soyle ki daglarda gezen 3-4 it tespit ettiniz ve imha etmeniz gerekli elde yeterli silahli iha yok malesef.Bu durumda hurkus devreye girecek cunku hurkusunki gibi turboprop motorlarin maliyeti cok azdir(bir turbofan ve turbojete gore)



    Close air support denilen bir kavram var yani savas aninda piyadeye hava destegi saglamak icin.Amerika gibi Ac-130 veya A-10 sahibi olmadigimizdan bu boslugu dolduracak ek bir platforma ithiyac var.F-16lar heryere gidemez.Bu boslugu da T-129 ve Hurkus dolduracak.Zaten F-16larin 2030 lara kadar dayanmasi lazim cunku T-FX projesi ancak o zaman tamamlanabilir ki o da prototip falan olur operasyonel filo 2035 gibi olur.



    Super tucanoyu bi arastirin bakalim brezilya bunlari i kadar cok satti ki cunku maliyeti az ve etkin.Fakir de alabiliyor ve nitelikli urunler.Hurkusun bu acidan potansiyeli var.



    Lutfen biraz okuyup arastiralim yoksa hep teknoloji ithalatcisi konumda kalacagiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk (L-UMTAS/Mızrak-U) atışını gerçekleştiren ve şuanda askeri kamuflajıyla prototip olarak gösterilen TC-VCH, Hürkuş-C değil yalnız. Pod takılmış Hürkuş-A. Hürkuş-C daha üretim hattından çıkmadı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_virüs

    Bu kafayla vida dahi üretebilmeniz büyük mucize.

    Illa küfür ettireceksiniz.

    Şaka gibi diyerek küçümsüyorsun da brezilyali embraer Afganistan'a bunlardan satıyor be. Bak ikinci dünya savaşından kalma dediğin uçak terörün doktora yaptığı yerde kullanılıyor şu an.

    En son 65 sene önce ucak yapmış ülkeden f22 yapmasını istiyor beyefendi.

    Nuri Demirağ ucak yaparken sizin prototipleriniz yine dalga geçiyordu.

    Insanda az utanma olur biri bir şey yapmış der tebrik eder memlekete hayırlı olsun der edebi ile oturur kenara

    Cahillik bu kadar yükselmemeli.

    Arkadaş akp fanlarından belli.Peki güzel kardeşim fahiş fiyatlar yüzünden(gerekçe olarakta parasını çıkarmak zorundayız) vatandaşının doğru dürüst kullanamadığı köprü tünellere,senin benim bir işime yaramayan sırf gösteriş için saraylara milyonlarca tl harcayacağına o para ağır sanayiye yatırılamazmıydı? böyle gelip fakir edebiyatı yapacağınıza o kadar toplanan milyonlarca tl neden böyle gereksiz şeylere harcanıyor da biz niye buralardayız?
    Senin demene göre biz böyle eleştirmesek maşallah çok güzel olmuş deyip pohpahlasak ağır sanayi de uçup gidicez ama ben ve benim gibiler mi frenliyor? :)))) vayy bee biz ne kötüymüşüz,ülkenin ileriye gitmesini engelliyormuşuz.Yoksa ülke yürüyecek biz tutuyoruz? :D Sen ne komik bir insansın akp fanı,at gözlüklü arkdaşım.
    Sen git bunları senin gibi dar düşünceli insalara anlat onlar koyun gibi dinler.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.