Şimdi Ara

Arctic Cooling yeni soğutması Freezer 64 LP'yi duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci ve grafik kartlarına yönelik soğutma çözümlerinde önde gelen firmalardan biri olan Arctic Cooling, yeni işlemci soğutucusu Freezer 64 LP (Low Profile - Düşük Profil) modelini duyurdu. AMD işlemciler için hazırlanan Freezer 64 LP'nin farklılığı düşük profil olarak tasarlanmasında yatıyor. Zira soğutma çözümü özellikle HTPC ve medya merkezi olarak tasarlanan bilgisayarlara etkin soğutma sağlayabilmek için hazırlandı. Sessizliğin önemli olduğu, oturma odasını hedef alan bilgisayarlar için hazırlanan Freezer 64 LP, AMD işlemciler ile birlikte gelen standart soğutma alternatiflerine göre çok daha verimli ve paralelinde de 1/3 oranında daha düşük ses seviyesinde çalışabilmekte.

    Yine Arctic Cooling çözümü olan iki adet fana sahip olan ve 106 x 76 x 59 ebatları ile 520gr ağırlığındaki Freezer 64 LP üzerinde ayrıca etkin soğutma sağlayabilmek için işlemci çekirdekleri ile direk temas halinde olan ve ısıyı fanların soğuttuğu kanatlara aktaran bakırdan imal edilmiş 3 adet ısı iletim borusu da bulunmakta. Ayrıca Freezer 64 LP'nin sağladığı verimli hava sirkülasyonuyla işlemcinin yanı sıra voltaj regülatörlerinin ve yonga setinin soğutmasına da olumlu yönde etki ettiği ifade ediliyor. Son günlerde özellikle HTPC sistemler hedef alınarak tasarlanan pasif soğutmalı ekran kartları ile birlikte bu tür soğutmalar da sessizliğin ve sşıklığın yanında daha güçlü HTPC sistemlerin yaygınlaşmasına olanak tanıyacak gibi.

    Arctic Cooling'in kendi yaptığı testlere baktığımızda, çift çekirdekli AMD Athlon64 X2 5000+ işlemcisi ile soğutma performansı ve gürültü oranına yönelik yapılan test sonuçlarına göre, standart AMD soğutması 1.4 sonelik gürültü seviyesine sahipken Freezer 64 LP'de bu değer 0.4 sone, ve yine soğutma performansına bakığımızda ise X2 5000+ gibi AMD'nin en hızlı işlemcilerden birini Freezer 64 LP standart soğutmaya göre ortalama 12C'lik daha verimli bir değer ile 52.7 derecede tutmayı başarabiliyor.

    Arctic Cooling patentli çift fana sahip olan, düşük profilli ve 6 yıllık garanti ile kullanıcılara sunulan yeni Freezer 64 LP, AMD'nin güncel soket AM2 formundaki işlemcilerin yanı sıra soket 939 işlemciler ile de tam uyumlu çalışabiliyor. Soğutmanın desteklediği işlemciler arasında, AMD Sempron, Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon 64 FX ve Opteron (Socket 939 - AM2) yer alıyor ki anlayacağınız üzere AMD'nin tüm işlemci ailesi ile de uyumlu. Ürünün son kullanıcı fiyatı ise 24$ / 20 Avro olarak belirlenmiş.


    Sayfanın Linki : http://arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=129&data=1&disc=








  • ürünün fiyatı gerçektende çok iyi tabi trde de böyle olursa f/p da birinci olur

    haber saol fx57
  • bence Arctic Cooling i$lemciler icin pekte etkili degil ama ekran kartlari icin baya iyi ve sessiz urunler uretiyor. niye diyecekseniz her ikisindende kullandim ve $lemci sogutuculari cok sesli ve yeteri kadar isitmiyor. ama baya ucuz.
  • "Sone" mi ? desibele ne oldu?
  • Fiyata göre performansı süper olacağa benziyor Artık heralde bütün soğutucular çift fanlı olcak
  • Güzel bir ürün iyide soğutur zaten testlerde de gözüküyo nasıl iş çıkarttığı.
  • güsel bir ürün paylasım için saol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: homebird

    "Sone" mi ? desibele ne oldu?


    Artic Cooling daha gerçekçi değerler verebilmek için Desibel yerine,Sone'u tercih ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.