Arkadaşlar bu konuyu açma sebebim epey yüklü miktarda paralar ödeyip bilgisayar alan fakat bilgisayarda yanlış bir işlem uygulamaktan çekinen kullanıcılara bir nebze de olsa yol gösterebilmektir. Umarım birçok arkadaşa faydalı olur.
Öncelikle bilgisayarınız açılırken ekranda üst kısımda mavi bant içinde www.dell.com yazısını gördüğünüz anda CTRL + F11 tuşlarına basarak recover menüsüne ulaşabilirsiniz.
Menüde karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Restore seçeneği ile işleme devam edebilirsiniz. Hiçbir şey yapmadan çıkmak isterseniz ise Reboot ile bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
Resimde de görüldüğü üzere C: kısmındaki tüm verilerin silineceğini belirten bir uyarı mesajı karşınıza çıkacak. Confirm butonuna tıklayarak tüm işleme başlıyoruz.
İşlemin tamamlanma durumunu belirten bir pencere belirecek.
Tamamlandıktan sonra uyarı ile karşılaşacaksınız, burada bilgisayarınızı yeniden başlatmak için Finish butonuna tıklamanız yeterli, Finish butonuna tıkladıktan sonra ikinci bir onay istenecek, o aşamada Yes butonuna tıklamanız yeterli olacak.
Bilgisayarınız açılırken sizden DELL Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesini okumanız ve herhangi bir tuşa basmanız istenecek. Bir tuşa bastıktan sonra neredeyse tüm işlemleri tamamlamış oluyorsunuz ve beklediğiniz ekranı görüyorsunuz
Bu kısımdan sonra Windows XP kullanıcı bilgilerini girmeniz isteniyor ve kurulum Türkçe olarak devam ediyor. Eğer harddiskinizi iki veya daha fazla bölüme ayırdıysanız sadece C: kısmındaki verileriniz siliniyor. Diğer kısımlardaki verileriniz kaybolmuyor. Ben bu işlemi Ispiron 6400 1,66 ile gerçekleştirdim. Diğer modeller hakkında bir bilgim yok. Umarım faydalı olabilmişimdir
Peki bu restore için herhangi bir program gerekio mu gördüğüm kadarıyla norton ghost var sizde. ama ben program yüklemeden restore yapmak istiyorum. mümkünmü? bir de bilgisayara hddye zarar verir mi yıpratır mı?
Norton Ghost programı bilgisayarın içinde mevcut, sizin yüklemeniz gerekmiyor
Bilgisayara hiçbir zararını görmedim, şimdiye kadar birkaç defa restore yaptım bilgisayarda. Büyük ihtimal buton da eski haline gelecektir ama sadece bu buton için recover yapmayın bence, başka bir çözüm bulmaya çalışın
Norton ghost bildiğim kadarıyla hardidkin imageini alıyor ve onu gerı yukleyerek çalısıyor.Bu durumda daha sonradan 2'ye bolduğümüz diskin boyutu değistiğine gore restore yaparken sorun yasanmaz mı diskin 2.bolumunu de silip ilk gunku halıne getırmez mı? Bende de Dell Xps M1210 var ve acıkcası dıskın ıkıncı bolumunu silmesinden endıse edıyorum.
peki ben recover yapmak istiyorumn. fakat hddm sadece c'den oluşuyor. recover yapıp da windows bnaşlangıç penceresinde hddmi sorunsuzca bölebilir miyim? hddm 80 gb. performans farkeder mi? yardımlarınızı bekliyorum. selamlar
Recover işlemi sırasında karşılacağınız tüm adımları belirttim, maalesef recover işlemi sırasında harddiski bölme şansınız yok. Recover yaptıktan sonra Partition Magic programı ile bölümleme yapabilirsiniz.
Merhaba Ekonomici kardeş nihayet iletişime geçebildik seninle
Benim makineyi babam teslim almıştı. O alırken partition magicle 3e böldürmüş. Yani C,E ve F olarak 3 parça var. senin söylediklerin doğrultusunda ben makineyi restore yapacaktım. Sebebide Media direct tuşu makine kapalı haldeyken basıldığında çalışmıyor system 32 falan bi hata yani. Ayrıca senin dediğin şekilde yapmak en mantıklısı çünkü yedekleme yapabileceğin ayrı harddisk elde etmiş oluyorsun. Herhangi bir sorun halinde sadece C'ye format atarsın yada restore yaparsın sadece C silinir. Zaten babamın en başta böldürme sebebide bu. Ama şimdi Ctrl+F11 yapınca cannot restore uyarısı çıkıyor. Herhalde bizim bilgisayarcı sabit diski bölerken restore dosyalarının içine etti. Şimdi bu durumda ne yapmak lazım. Ctrl+F11 tuşu çalışmıyor. Restore yapmanın mümkünü yok mu? normal bir format atmak da pek mantıklı değil zannederim. Forumu okuyup duruyorum ama bir sonuca varamadım. sende partisyon magicle bölmüşsün, bizim bilgisayarcıda aynı programla bölmüş. Neden böyle oluyor sonuç. Bizim işlemi eski haline döndürmenin yolu var mıdır?
Bir de sende Muğladasın galiba. Görüşebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aslanbiyolog -- 27 Mart 2007; 18:58:42 >
MERHABALAR ARKADAŞIM. BEN DE DÜN DELL INSPIRON 6400 1.6 GHZ ALDIM. BURADAKİ DELL 6400 BAŞLIKLARINDA Bİ TON ŞEY OKUDUM. ARTIK KAFAM İYİCE KAZAN GİBİ OLMUŞKEN. BAŞLARIM RECOVERY SİNE DEYİP, PARTİTİON MAGİC İLE TEK PARÇA 100 GB OLAN HDD Yİ. 30 - 70 BÖLDÜM. DİĞER MESAJLARDA ARKADAŞLARIN HEMEN HEPSİ, RECOVERY YAPILDIĞI ZAMAN BÖLDÜĞÜNÜZ PARTİTİONLARDAKİ TÜM VERİLER SİLİNİR, TEK PARÇA HALİNDE İLK ALINDIĞI HALE GELİR DEMİŞLERDİ. ŞİMDİ SEN TAM TERSİNİ SÖYLÜYORSUN. (Kİ İNŞALLAH SENİN DEDİĞİN GİBİDİR, YOKSA NE ANLAMI KALDI Kİ)