Şimdi Ara

Samsung, Nesnelerin İnterneti için ilk yongasını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, Nesnelerin İnterneti için ilk yongasını duyurdu


    Mobil cihaz pazarında Exynos yongaları ile önemli işler yapan Samsung, Nesnelerin İnterneti sektörünü de boş geçmiyor. Firma sektör için geliştirdiği ilk yongası olan Exynos i serisini duyurdu.


     


    Nesnelerin İnterneti kavramı enerji verimliliğini ön planda tuttuğu için artık standart işlemcilerin kırpılmış versiyonları yetersiz kalmaya başlamıştı. Tasarımcılar da özgün projelere yönelmeye başladı. Qualcomm ve MediaTek üst seviye enerji tasarrufu sunan yongalarını piyasaya sürmüş durumda. Samsung da bu trende katıldı.


     


    İlk yonga


     


    Serinin ilk ürünü Exynos i T200 adını taşıyor. 28nm fabrikasyon sürecinde ve verimlilik odaklı HKMG teknolojisi ile üretilen Exynos i T200 yongası, ekstra bir mikro kontrolcüye ihtiyaç duymadan Nesnelerin İnterneti cihazlarının çeşitli görevleri yerine getirmesini sağlayacak.


     


    Exynos i T200 için iki işlemcili bir yapı benimsenmiş. Cortex-R4 performans işlemcisi ve Cortex-M0+ verimlilik işlemcisi, iş yüklerine göre devreye girerek kullanım sürelerine olumlu katkı yapıyor.


     


    ARM’ın en küçük gerçek zamanlı çekirdeği olan Cortex-R4, ARMv7-R mimarisini temel alıyor. Çekirdek yüksek performans yanında yüksek enerji tasarrufu ve gerçek zamanlı hızlı işlemler vadediyor. Yongada ayrıca Cortex-M0+ işlemcisi de düşük yoğunluktaki yükleri üstleniyor.


     


    Ayrıca Bkz.Yansıdığı alanı dokunmatik hale getiren projeksiyon cihazı Avrupa’da

    Yongada ayrıca Wi-Fi 802.11 b/g/n tek bant bağlantı modemi yer alıyor. Wi-Fi Alliance ve Microsoft Azure onaylı olan modem farklı cihazlar arasında akıcı bir şekilde bağlantı da kurabiliyor. Yine güvenlik için ayrılmış bir donanım bloğu ve güvenli depolama kontrolcüsü ile yonga üst düzey koruma sunuyor.


     


    Samsung bugüne kadar giyilebilir cihazlarında standart Exynos işlemcilerin biraz daha kırpılmış veya eski versiyonlarını kullanıyordu. Bu da batarya ömrüne olumsuz katkı yapıyordu. Exynos i T200 ile artık daha verimli Samsung giyilebilir cihazları görmek mümkün olacak. 


     







  • Rom atılıyor hocam da kimse pek uğraşmıyor. Qualcomm bu konuda daha esnek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yanlış gelmişsiniz hocam. Öncelikle android değil androit kullanıyorsunuz siz yanlış rom atmışsınızdır.

  • Alakası olmayan yorumlar.. Geliştiriciler için bu işlemciler arkadaşlar cep telefonunuzda yer almayacaklar.

  • CooL_ROMEO kullanıcısına yanıt
    Nesnelerin İnterneti diyor hocam. Yani yakın gelecekte aldığınız bir buzdolabı, fırın veya çamaşır makinesinde yer alacak hepsi bir arada yongalar bunlar. Geliştiriciler için deyince son kullanıcıya ulaşmayacakmış gibi algılanıyor. Ayrıca popülerleştikçe bunlara da rom atılmaya başlanacaktır.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlarin isletim sistemleri zaten linux tabanli olacak bu sistemlerin genelinde gorsel olarak bir arayuz beklememenizi oneririm, tabii kide belli basli arayuzler olacaktir ama bu tip sistemlerin guvenlikleri icin ve dedigim gibi cogu cihazin arayuz ihtiyaci bile olmamasindan dolayi farkli yazilimlar\romlar ulasilmasi ya cok zor olacaktir ya da hic bir alternatif olmayacaktir. Yine de emin konusmamak gerekiyor piyasa o kadar hizli ki IoT daha yayginlasmadan bu tip devrimler yasanabilir.
  • Haberdeki işlemci Nesnelerin İnterneti işlemcisi. Buzdolabına, fırına ROM mu atacaksınız ki gereksin...

  • İnsanlar aptallaşacak cihazlar akıllanacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.