Şimdi Ara

Apple ortaklığı bıraktı, Imagination firması satışa çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple ortaklığı bıraktı, Imagination firması satışa çıktı


    Apple için kendi donanımı geliştirmek yıllardır çok büyük bir önem arz ediyor. Özellikle işlemci ve grafik birimi tarafında firma büyük yatırımlarla istediği şekilde tasarım yapmaya başladı. A serisi yonga seti tamamen Apple tarafından tasarlanıyor ancak grafik birimi Imagination Technologies ile ortak geliştiriliyordu.


     


    Ortaklık bitti


     


    Apple bir süre önce Imagination ile ortaklığını 2 yıl içerisinde sona erdireceğini ve kendi grafik birimini geliştireceğini açıklamıştı. Bu açıklama Imaginaton’ın adeta sonu oldu zira yüzde 10 hissesini satın alan Apple aynı zamanda gelirin de yüzde 50’sini oluşturuyordu.


     


    Imagination Technologies güçlü PowerVR grafik birimini geliştiriyor ancak pazarda ARM Mali ve Qualcomm Adreno hakimiyeti mevcut. Bu bakımdan alan bulmakta zorluk çekiyor. Her yıl 200 milyondan fazla cihaz satan Apple, firma için adeta can simidi olmuştu ancak bu ortaklık etrafını çok fazla görememesine yol açtı.


     


    Ayrıca Bkz.OnePlus 5 benchmark testlerinde hile mi yapıyor?

    Ortaklık açıklamasının ardından hisseleri yüzde 70 oranında değer kaybeden Imagination Technologies, çareyi hisselerini satışa çıkarmakta buldu. Hali hazırda bazı potansiyel alıcılarla görüşmeler başlamış durumda. Henüz ne kadar bir meblağ istendiği açıklanmadı.


     


    Yaşanan bu gelişme aslında tedarik konusunda tek bir firmaya güvenilmemesi gerektiğini ve sürekli teknoloji geliştirerek rekabetin içerisinde kalma zorunluluğunu ortaya koyuyor. 


     







  • Yeni bir haber ve appleın ne kadarr büyük olduğu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler alip markayi ulusallastirsa ne guzel olurdu :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Apple grafik birimini kesin yok parasına alıyordu ve başka firmalara pazarlamasına karşı çıkıyordu." dedirtiyor insana.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Aynısını yapıyordu zaten yoksa neden batsın firma samsungun yerinde olsam direk satın alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım Huawei ya da Samsung alır da şu referans tasarımdan biraz kurtuluruz. Qualcomm'u günahım kadar sevmem ama adamlar baştan öyle bir oturtmuş ki sistemi. Zorda kalmadıkları sürece kendi özelleştirdikleri işlemci, kendi özelleştirdikleri ekran bileşenleri. Mediatek Samsung ve Huawei de bu sıralar ya bu Imagination ya da ARM bir de Vivante (Huawei) ile iş birliği yaptılar. Siz güya akıllı telefon piyasasında soC pazarının liderisiniz. Bu mu sizin anlayışınız. "Zaten her türlü alırlar ya."



    Apple iyi ki batmamış zamanında yoksa ortalık bunlara kalsaydı iyi kazıklanmıştık. Emek, çaba 0. Tek yaptıkları işlemci saat hızını yukarı çekmek. Kuruyemişçi gibi çekirdek eklemek. Her seferinde önceki nesilden %30 %50 daha iyi demek. Siz şimdi çabucak Apple'ı kötülersiniz 4 sene çift çekirdek furyası Apple'ın işi değil mi diye. Apple kendi özelleştirmesi ile dayandı bunca sene. Kısmen benzeri de Snapdragon S4'ün Exynos 4412 ye göre daha iyi olması. Ya da 810 harici 820 ve 835'in hala rakiplerinden önde ilerlemesi.



    Vivo gidiyor parmak izi okuyucuyu ekrana gömüyor Samsung seneye kaldı diyor.



    Samsung yine gider Nvidia veya amd ile GPU özelleştirmesi yapar yapmasına da, sıkıntı Huawei'de. Huawei yalnız başına olduğundan Imagination, Huawei'nin kendi işlemcisini özelleştirmesinde çok büyük bir adım olurdu.





  • Haber için Teşekkürler Gün bey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi yazan haberin sonuna kendi fikrini eklemese ne güzel olacak

  • mips işlemciler (modemler tv...) ve powervr grafik yongaları... mediatek x30 helioda kullanıyordu. mediatek alabilir... ASELSAN neden almıyor?

    Düşünsenize bizim iktidar ARM'ı satın almış*mış.. sonra... ?
    Peki bir fırsat daha doğmuş... MIPSi kim alacak?

  • Bence Samsung alsın,kendi işlemcisine dahil eder mis gibi kullanılır...

  • Kullanıp bir kenara mı attılar

    iPhone'u iPhone yapan donanımın üreticisiydi

    Umarım farklı firmaların güzel tasarımlarını üretmeye devam ederler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.