Şimdi Ara

Vega mimarisi Nvidia GP100 GPU'sundan daha iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vega mimarisi Nvidia GP100 GPU'sundan daha iyi


    AMD’nin Vega mimarisini ilk kez kullandığı yapay zeka çalışmalarına yönelik olarak geliştirilen Radeon Instinct MI25 hızlandırıcısının teknik detayları açıklandı. Hızlandırıcı aynı segmentteki rakibi Nvidia Tesla P100’den daha iyi sonuçlar veriyor.


     


    İki ayrı dev


     


    Radeon Instinct MI25 hızlandırıcısında, Vega tabanlı oyun kartlarında da kullanılmasını beklediğimiz Vega 10 XT çekirdeği temel alınıyor. 4096 paralel işlem birimine sahip olan Vega 10XT; 12.3 TFLOPS FP32 performansı, 24.6 TFLOPS FP16 performansı sergiliyor.


     


    16GB HBM2 belleğin 484GB/s bant genişliği kullanabildiği hızlandırıcı, 25cm uzunluğunda çift slotlu kart olarak satışa sunulacak. Kartın ısıl tasarım gücü ise 300W seviyesinde.


     


    Ayrıca Bkz.En iyi süper bilgisayarlar Çinlilere ait

    Nvidia Tesla P100 ise Pascal mimarisini ilk kez gördüğümüz sunucu ve yapay zeka hızlandırıcısı olmasıyla tanınıyordu. Geçen yıl Nisan ayında tanıtılan hızlandırıcıda GP100 grafik çekirdeği temel alınmıştı. 3840 CUDA çekirdeği barındıran GP100, HBM 2 bellek ile 720GB/s bant genişliği kullanıyordu. Kartın FP16 performansı 20.1 TFLOPS, FP32 performansı ise 10.6 TFLOPS seviyesindeydi.


     Vega mimarisi Nvidia GP100 GPU'sundan daha iyi


    Karşılaştırmalar


     


    AMD kartın teknik detaylarını anlattığı toplantıda Tesla P100 ile bazı karşılaştırmalara da yer verdi. Örneği işlem performansı açısından yukarıda da görüldüğü üzere Radeon Instinct MI25 hızlandırıcısı önde görünüyor. Ayrıca watt başına performans testlerinde de MI25 hızlandırıcısı 82 GLOPS FP16 seviyesine çıkarken, Tesla P100 ise en fazla 75 GLOPS FP16 seviyesinde kalıyor.


     


    AMD daha önceki açıklamalarında Vega mimarisinin GTX 1080 ekran kartının temel aldığı GP104 ile GTX 1080 Ti ve Titan Xp gibi kartların temel aldığı GP102 grafik birimlerinden daha iyi sonuçlar elde ettiğini dile getirmişti. Testlere bakıldığında Pascal mimarisi içerisinde Vega kartlarını geçebilecek bir ürün yokmuş gibi görünüyor. Elbette Vega ekran kartları piyasaya çıktığında daha gerçekçi karşılaştırmalar yapabileceğiz. 


     







  • AMD fanboy gazı almada bugün...

  • Vega mimarisi Nvidia GP100 GPU'sundan daha iyi
  • Hastayım bu başlıklara.

    Yav arkadaş, başına bir tane "Amd:" ifadesi eklemek çok mu zor? Başlıkta geçen mevzu, Amd'nin teorik işlem gücü üzerinden ortaya attığı bir iddia.

    Zamanında Fury X de 8,6 tflops idi. 6,5 tflops olmayan 980ti'le yarışmak için kırk takla atıyordu. Yıllardır Nvidia daha düşük kayar nokta gücü ile daha yüksek performans sunuyor. Hele oyun dışı uygulamalara gelince bu durum daha da ileri gidiyor. Amd'nin bahsedilen performansı sunması için yazılımın ciddi şekilde desteklemesi gerekiyor. Tabi bunlar benchmark değil, gerçekten iş yapılan yazılımlar olacak tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 22 Haziran 2017; 10:41:7 >
  • Bu ay içinde tanıtılacak asıl rakip olan volta kartların bahsi bile geçmiyor, amd geçen yılın kartını geçmiş haber yapılıyor. Bu kadar mı fanboysunuz?

  • mugurgok M kullanıcısına yanıt
    O asıl rakipler daha yavaş...
  • 1 senedir vega vega nedir bu saçmalik vega çikana kadar nvidia 2 nesil daha çikartacak bu gidişle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tctstcts

    1 senedir vega vega nedir bu saçmalik vega çikana kadar nvidia 2 nesil daha çikartacak bu gidişle

    Daha dur, temmuz sonu ağustos başı gibi tanıtımı var.
  • Vega mimarisi Nvidia GP100 GPU'sundan daha iyi
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Sen amd den ne kadar para alıyorsun bir fanboys olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gv100 yakında çıkacak gitmişler eski mimari olan gp100 ile karşılaştırma yapmışlar
    gp100 ile gv100 arasındaki fark
    Vega mimarisi Nvidia GP100 GPU'sundan daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paratuzağı -- 22 Haziran 2017; 13:39:17 >
  • paratuzağı kullanıcısına yanıt
    GP100 ile kıyaslamaları normal, GPU'ların floating gücünden yararlanan TESLA'ya rakip olarak ellerinde sadece bu üst seviye modeller var. AMD biraz geriden geliyor, Ellesmere mimarisi zaten oyuncuları ilgilendiriyor onda bile GP204'e rakip olamadılar, bakalım Vega mimarili oyuncu kartları ne zaman çıkacak piyasaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Haziran 2017; 14:19:47 >
  • Ne vega imiş arkadaş çıkamadı gitti. Vallahi dayanamadım, fazla da bekleyemedim gigabyte gtx 1060 extreme gaming buldum 1174 liraya sıfır açılmamış kutu, gittim onu aldım. Rx480'i de satınca kartsız kaldım hali ile 1060 aldım. Yeter artık aha çıktı aha çıkacak, şu kadar güçlü bu kadar güçlü.....
  • Vega çıktıgında 500 serisinde ucuzlama olur mu sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nietzsche55

    Vega çıktıgında 500 serisinde ucuzlama olur mu sizce?

    Hayır. Anca şuanki garip fiyatlarda bir normalleşme olabilir. Çıkış fiyatlarına döner yani. Vega üst seviye modeller olacak. Polaris'ler orta ve alt.
  • Amd işlemci konusunda iyi bir iş çıkardı ama aynısını bence ekran kartı konusunda söylemek zor. Kıyasladıkları mimari 1 buçuk yıllık bir mimari. Nvidia volta ile olayı daha da ileri taşıyacak amd yine gerilerde kalacak. Ondan sonra bekle Navi yi o da 2 3 sene sonra gelir volta ile kıyaslarlar :)

  • Vega mimarili Radeon Instinct cikti bile yakinda diger versiyonlar gelir. Voltadan daha once ciktigi icin ve ortada Volta olmadigi icin herhalde Pascalla kiyaslayacaklar, ayrica Naviden once Vega 2 var arada Voltanin muhtemele rakibi o olacak

  • Güzel bir şey çıkacak. Ama voltalar da çok yaklaştı. Bekleyip göreceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İddialı olabilir ama gerçek benchmark'lar yayınlanmadan kesin bir şey söylemek doğru olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.