Şimdi Ara

AMD RX Vega özelleştirilmiş versiyonlar Ağustos ayının ilk yarısında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD RX Vega özelleştirilmiş versiyonlar Ağustos ayının ilk yarısında


    Grafik teknolojileri dünyası AMD’nin yeni Vega mimarisini temel alan oyuncu ekran kartlarının çıkışına odaklanmış durumda. Nvidia’nın GTX 1080 ve daha üzeri ekran kartlarını karşısına alacak olan mimari için geri sayım başladı.


     


    Sektörden gelen bilgilere göre AMD yeni RX Vega yongasının final tasarımını üretici ortaklara göndermeye başladı. Ortakların en geç Temmuz sonu Ağustos başlarında özelleştirilmiş ekran kartlarını piyasaya sürmüş olacağı ifade ediliyor.


     


    Radeon RX Vega


     


    Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ve Titan Xp ekran kartları ile benzer performans sunacağı iddia edilen Radeon RX Vega ekran kartlarında 4096 Stream işlemcisi, 16GB’a kadar HBM 2 bellek, 1500MHz üzeri hız ile 13 TFLOPS performans, 480GB/s bant genişliği gibi detaylar yer alması bekleniyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Radeon Vega Frontier ekran kartının fiyatı dudak uçuklatıyor

    Radeon RX Vega ekran kartları başlangıçta iki grafik çekirdeği ile gelecek. Vega 10 XT ve Vega 10 Pro çekirdekleri bazı farklılıklar içeriyor. Vega 10 XT yukarıda sayılan özellikleri barındırırken Vega 10 Pro çekirdeğinin ise biraz daha kırpılmış Stream işlemcisi ve 8GB HBM 2 bellek sunacağı belirtiliyor. Sonraki dönemde daha düşük bir Vega 11 çekirdeği gelecek. Bu çekirdekte GDDR5X veya GDDR5 bellek olacağı ifade ediliyor.


     


    Radeon RX Vega ekran kartları Temmuz sonundaki SIGGRAPH 2017 fuarında resmiyet kazanacak. Fuarda ilk örneklerin ziyaretçilere sergileneceği tahmin ediliyor. Ekran kartlarının fiyatları henüz belli değil ancak 700$ civarında olması bekleniyor. 


     







  • Üst ve orta HBM 2 ile gelir. AMD'nin GDDR5X felan ile vakit harcayacağını düşünmüyorum. Ryzen gibi yenilikçi bir üründen sonra, ekran kartı yönünde de beklentiler oldukça yüksek..
  • Bu kartları da madenciler yüzünden piyasada bulamayız

  • cansev07 kullanıcısına yanıt
    Ağzımdan aldın.. amd umarım bunu gözeterek stoklara yetişebilir.
  • Miningte kullanımı engellenmezse bu kartlar bize hayal olur.
  • Tahmin ettiğim tarihler beliriyor gibi. Daha sarkma olur mu orası da meçhul. Lakin daha uzatmanın bir mantığı yok gibi görünüyor.

    Kendini RYZEN projesine veren AMD, RADEON tarafını geç bırakmakta buldu çareyi. Tabii HBM bellek teknolojisindeki süreç uzamaları da başka bir etken. Geç olsun güç olmasın demekten ve piyasanın özellikle fiyat açısından daha iyi seviyelere gelmesini temenni etmekten başka yapabileceğimiz fazla bir şey yok şu aşamada.
  • Hiçbir yerde fiyat geçmezken bu yazıda fiyat geçiyor kamuoyu yoklaması mı yapıyorsun yoksa editör başarısı mı anlamadım eğer sadece tahmin ise bende tahminimi söyleyim . Amd 1080ti ın karşısına çıkarıcağı kartı kesinlikle 600$ seviyesinde tutacaktır. Tabiki bu çıkış fiyatı günlük 8$ kazandıran RX580 şuan 600$ dan satılıyor. HBM2 bellekli kartlarının günlük 16$ dan fazla kazandırması bekleniyor kartları Türkiye de görebilirsek ne mutlu.

  • Nerde o vegalar hbm2 ile gelecek diyenler

    Tahmin edildiği üzere en üst kartları sınırlı sayıda yüksek fiyata hbm2 ile gelecek sadece.Bunu zaten aylardır söylüyoruz.Zaten piyasaya hbm2 ile ilk gelen kartlar nvidia dan geldi.
  • Vatan computerin arkasına kamyon çekip ekran kartlarını kurutan kendini uyanık sanan barzoların elinde patlayacak, 1-2 ay içerisinde ekran kartı piyasası çok sarsılacak çok :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pranis -- 21 Haziran 2017; 15:6:12 >
  • Bu gidişle Volta'nın çıkışıyla birlikte satışa çıkacak :D

  • V2 kullanıcısına yanıt
    firmaların madencilik için ayrı kartları gelecek ve büyük ihtimal her çeşit kart için garanti şartlarında madencilik için ayrı maddeler olacak.zira hiçbir cihaz 7/24 tam yükte kullanım için uygun değil.burada kullanıcının abartması söz konusu.

  • biz anca eylül ayında 3000tl üstü bir fiyatla alırız
  • Bu amd cilere üzülüyorum adamların başları dertten çıkmıyor aga.

    1) 1 Yıldan Fazla vegayı beklediler,amaç bütçe dostu gelir diye gtx 1080 ayarında performans almak= PATLADI VEGA 10 FE 1799 DOLAR :)

    2) Mining çıktı bu sefer stok bitti yine kartsız kaldılar.

    Nvidia / Intel dert tasa yok mis :)

  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Dikkat et, diğer kartların fiyatlarını da arttırdıklarından gümbürtüye gitme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    Bu amd cilere üzülüyorum adamların başları dertten çıkmıyor aga.

    1) 1 Yıldan Fazla vegayı beklediler,amaç bütçe dostu gelir diye gtx 1080 ayarında performans almak= PATLADI VEGA 10 FE 1799 DOLAR :)

    2) Mining çıktı bu sefer stok bitti yine kartsız kaldılar.

    Nvidia / Intel dert tasa yok mis :)


    Birader 1080 ile VEGA FE'nin ne alakası var. Elma ile armut, bilmeden sallama bari. Fanboyluk yapıp fanboyluğu eleştirmekte bu bölümün hastalığı.
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    AMD RX Vega özelleştirilmiş versiyonlar Ağustos ayının ilk yarısında

    gibi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Dikkat et, diğer kartların fiyatlarını da arttırdıklarından gümbürtüye gitme.

    benim ara modellerle işim olmuyor meteciğimm :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    rx 560 alacaktım lanet miningciler sömürmüş hepsini..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eleman çıkmamış Veganın perfonmansını da görmüş.Eren, evliya gibi doldu buralar,Aydede gibi kubbeden uçup giden veliler gelsede,teknik verileri söylese oldu olacak.
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Bende senin gibi intelcilere üzülüyorum. işlemci yada ekran kartı alırken ..ke ..ke parası ödediğin, babasının iş yeri yada fabrikası gibi sahiplendiğin firmalar...... Merak ediyorum size ramazan için erzak yada koli falan mı veriyorlar ''bizleri övün, yere göğe sığdırmayın'' diye?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.