Şimdi Ara

REHBER-> Xbox360'da Türkçe Windows Media Center Kurmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
18.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xbox360'da Türkçe Windows Media Center Çalıştırma Rehberi

Hepimizin birer bilgisayarı mutlaka vardır. Xbox360'ı olanlar da çoğalmakta;
    fakat Windows Vista'sı olanlar gerçekten çok az. İnsanlar Hala Windows Vista'nın
    güzel bir arayüzden ibaret olduğunu sanıyorlar. Vista'ye geçiş tamamlanınca insanlar
    önyargılarını bir kenara bırakınca keşfedilmeyi bekleyen özellikleri su yüzüne çıkacak.
    Bu yazımda ise Windows Vista'nın Xbox360'a kazandırdığı özelliklerden bahsedeceğim.

Xbox 360 ilk alan herkesin dikkatini çekmiştir Media Center ikonu. Fakat bir türlü giriş yapamamışsızdır şu yere.
    Windows Media Center edition (2005) ise bana göre pc'lere göre bir sistem değildi. Nitekim öyle de oldu çeşitli küçük
    multimedia aygıtlarına konuldu bu sistem. Ve de en önemlisi Windows Vista'nın içinde hızlıca açılan bir program olarak entegre şekilde geldi.

Xbox360'ı PC'ile bağlayıp Xbox360'da Windows Media Center çalıştırabilir ve PC'deki harddiskin yada CDlerin tümüne izin verdiğimiz ölçüde
    erişip ; Video Resim ve Müzikleri , TV kartımıza ve Kayıtlarımıza erişebiliyoruz. Bunu yapmak gerçekten çok kolay. Xbox360'ımın tamamen
    Türkçe bir arayüze sahip olması gerçekten beni bi anda heyecanlandırdı.

Bu olayın nasıl olduğunu anlatayım;

Öncelikle Routerdan internet paylaşmış bir PC ile Xbox360 , yada ethernet ile birbirine bağlanmış PC ile Xbox360 gerekiyor. Yeterki aynı ağda olsunlar.

1) Windows Vista'yı açın Başlat / Windows Media Center tıklayın 2sn sürmeyecek Media Center açılacak.
    Öncelikle Media Center'da kendinize göre tüm ayarları yapın. TV kartını tanıtın vs.

2) Xbox360'ı açın ve Media Center'a tıklayın. Size 8 haneli bir şifre verecek bi kenara yazın. Örneğin 4525-2561
    Bu şifre her sıfırdan kurulum yaptığınızda değişir.

3) Media Center'a baktığınızda Ağda bir Xbox360 olduğunu ve tanıtmak isteyip istemediğimizi soracak. EVET deyin.
    Eğer sormazsa " Görevler / Extender Ekle" kısmından da açabiliriz bu yeri.

4) Xbox360'da yazan şifreyi girin ve ileri deyin. Eğer herşey yolundaysa birkaç adımın ardından
    Xbox360'da Windows Media Center'ın giriş ekranını göreceksiniz.

5) Şimdi ise Xbox360'da bilgisayarın hangi klasörlerini göreceğimizi belirleyen KÜTÜPHANE kısmına istediğiniz klasörleri ekleyin.

6) Media Center Kullanıma hazır. Şimdi PC'den kalkıp Xbox360'ın başındaki koltuğa kurulabilirsiniz. Sizi Tamamen Türkçe ve
    Hiçbir karakter aksaklığı bulunmayan bir sistem karşılayacak.

Bundan sonra bir kereye mahsus Video, Resim ve Müzik klasörlerine girdiğimizde kütüphaneleri Xbox360'a ekleyecek. Bekliyoruz.
    Eğer Xbox 360 kumandanız vs varsa Xbox360'da TV izleyebilir ve kaydedebilirsiniz.

Medya çalma özelliği tamamen streaming (Akışkan) özelliği ile çalışmakta. Yani Videolar ve CDler Bilgisayarınızda ; fakat
    Biz bunları Xbox360'dan kontrol edebilmekteyiz. (Bu arada Biz birşeyler değiştirirken PC'de hiçbir hareket gözükmemektedir yani Media Center aslında
    Xbox360'da bağımsız çalışmaktadır.)

NOT: Media Center'da DivX ve Xvid desteği MCE Video Encoder eklentisi ile gerçek zamanlı olarak gönderilebilir.
    Bunu yapmak için Küçük ebattaki (855Kb) MCE Video Encoder indirip Vistaya kurabilirsiniz. Fakat Bilgisayarınızda
    DivX'in kendi kurulumu yapılmış olması gerekir.(K-lite değil orjinal DivX)

Tanınabilen Formatlar;

1) Tüm Mpeg1 ve Mpeg2 dosyaları (5.1'ler dahil)
    2) WMV 6-7-8-9 ve versiyonları
    3) MP3, WMA , WMA Pro, Kayıpsız WMA çalabilir.
    4) Jpeg Resimler

Değişik Dosya Türlerini de Plug-Inler yardımıyla yüklememiz gerekiyor.

İlerde Xbox360 ve Vista ortaklaşmasında neler gerçekleşecek?

1) Gamertag'imiz ve Xbox Live arkadaş listemiz canlı olarak Vistada olacak.
    2) Uno Gibi Kart oyunlarından tutun Shadowrun gibi RPG Aksiyon mutiplayer
    ve Marvel Online Universe gibi Devasa online oyunları PC ile birlikte oynayabileceğiz.
    3) Forza Motorsport 2'den itibaren araçlarımızı PC'de modifiye edip , hatta internetten parçalar bulup ekleyip
    Bu aracımızı Xbox360'a koyup yarışabileceğiz. Bunu ilerde devasa online oyunlar için adamımızı kişiselleştirip Xbox360'a koyma gibi
    özellikler de besleyebilecek.
    4) PC'ye yada Xbox360'a oyun teklifi atabileceğiz.
    5) + Keşfedilmemiş Daha birsürü özellik

Vista'ya terfi etmek henüz bazılarımıza düşündürücü gelse de Windows XP'nin yanında bir Windows Vista kurmak
    günlük hayatınızda hiçbir olumsuzluğa neden olmayacaktır. Driver altyapısı gerçekten gelişiyor. Örneğin markası
    bilinmeyen bir Webcam'im vardı geçen gün çevrimiçi driver bul ve yükle dedim. Buldu ve yükledi şu anda sorunsuz çalışmakta.
    Vista Oturdukça , piyasa Vistaya kaydıkça herkes yine Win98'den WinXP'ye geçildiği gibi XP'den Vistaya geçiş sağlanacaktır.

Herkese iyi günler diliyorum.

-------------VİDEO---------------

Kendi Upload ettiğim Videodur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 27 Ekim 2007; 15:12:08 >

can sıkıcı olan tarafı pc herzaman açık olması gerekiyor gerçi dizüstü sistemlerde bu okadar önemli değil wireless modeminde var ise kablosuz

süper oluyor
  • Güzel inceleme. Ben dedim çalışıyor fakat Tv kartıyla ilgili problem yaşıyorum. Tv kartının sesiyle ilgili problem var malesef. Media Centeri açtığımda inanılmaz bir ses çıkıyor. Sürekli media centeri kapatsam bile restart etmeden kesilmiyor. Fly kullanıyorum.

Ne zamandan beridir XP üzerinden bu Media Center olayını halletmek istiyordum ama bir türlü başarılı olamamıştım.Derhal Vista alıp bu çileden kurtulmak lâzım ama o da feci RAM canayırmış diye duydum.Neyse katlanacağız artık.

Benim bazı sorularım olacak cevaplarsan sevinirim.
    -Marvel Online vs gibi online oyunlarını Media Center sayesinde Pc ile birlikte oynayabileceğiz derken neyi kast ettin?
    -Bu ikili sayesinde (X360,Vista Media C.)her iki ortamda da Televizyon izleyebileceğimizden bahsetmişsin, anladığım kadarıyla.Bu Media Center üzerinden yapılan bir yayın akışımı yoksa Live üzerinden mi yoksa abonelik bir sistem gibi bir olay mı?
  • okadar abartılacak bir sistem istemiyor ben centrino m750 1 gb ram 7300go dizüstü bilgisayarımda vista homeperimium çok rahat çalışıyor
    VistaDa yüklü bir Shadowrun oyunu ile Xbox360'da çalışan shadowrun oyunu aynı multiplayer arenalarında kapışabilecekler.
    marvel online da öyle. mervel zaten tek bi oda olacak 1000lerce kişi olacak içinde.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende dün yaptım kurulumu,gerçekten çok kolay olmuş Vista'yla. Xbox 360'ınızın uzaktan kumandası varsa tek tuş ile media centerı açıp bütün işlemleri yapabilirsiniz.
  • 007ybse04

Eline sağlık dostum...

Tversity veya Zune programlarıyla da XBOX 360-PC media bağlantısı yapılabiliyor.Aklınızda bulunsun....

Ama kullanılabilirliği tartışılır. Benim hiç işime yaracak bir opsiyonu yok gibi geldi. En azından ogrenmiş olduk sag olasın

Güzel Bir Açıklama Olmuş...........
    sürümünde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 4 Mart 2007; 15:06:26 >
  • ramler ucuzladı diye biliyorum. 1GB'lık bir modül alabilirsin laptop'a
    Vista'nın tek istediği 1GB ram (efektler açıkken)
    ekran kartını dert etmeyin
  • bence çok da gerekli sistem değil pc açıkken zaten dvi dan lcd monitorde görüntü vga ile xboxda film müzik takılacaksam her şekil pc yetiyor zaten açık olması gerekmiyor mu? öyle bir program lazımki divx altyazı çalışsın ama bağımsız olsun işte ne bilim flash diskten falan oynatalım filmleri haksız mıyım?
  • Acaba vlc360 vistada çalışıyor mu? Ben xp media centerda bütün divxleri seyrediyordum.Eğer vlc360 vistaya entegre oluyorsa işler daha da kolaylaşır.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.