Şimdi Ara

Spotify’dan yeni bir reklam hamlesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Spotify’dan yeni bir reklam hamlesi 

     
    Kısa bir süre önce Spotify’ın ayarlar kısmında ortaya çıkan ‘’Sponsorlu içeriği devre dışı bırak’’ ifadesi ile şirketin yeni bir reklam çalışması içinde olduğu anlaşılmıştı. Konuyla ilgili TechCrunch’a açıklama yapan bir şirket sözcüsü şirketin yeni bir reklam şeklini test ettiğini doğrularken bu reklamın müzik dinlemek için ücret ödemeyen kullanıcıların karşısına çıkarılacağını ancak premium hesabı olan kişilerin ayarlar kısmından bu reklamları kapatabileceğini açıkladı.

     

    Farklı Bir Reklam Anlayışı

    Sözcünün açıklamaların göre bu reklamlar Spotify’da şu an kullanılmakta olan reklam bannerları şeklinde görünmeyip uygulamanın amacına daha fazla hizmet eder nitelikte olacak. Şarkılarının Spotify’da daha fazla görünmesini isteyen plak şirketleri veya sanatçılar Spotify’a ödeme yaparak şarkılarını bazı oynatma listelerine yerleştirebilecek veya kullanıcıların müzik zevkine paralel ise şarkıyı bir anda karşısına çıkarabilecek. Örneğin bir pop şarkısı Spotify’da genellikle pop müzik dinleyen birinin listesinde ortaya çıkabilecek.

     

    Spotify’dan yeni bir reklam hamlesi 
    Sponsorlu şarkı olan Call Me, listenin üst kısmında yer alıyor 

     

    Ayrıca Spotify’ın bu reklam anlayışını biraz daha geliştirerek şarkının otomatik oynatılması, listelerde üst sıralara yerleştirilmesi gibi farklı opsiyonları da plak şirketlerine sunması ve bunlar için daha fazla ücret talep etmesi bekleniyor. Dev müzik servisi kullanıcı sayısını her geçen gün arttırsa da bu kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun servis için ücret ödemiyor oluşu şirketi yeni kazanç yöntemleri bulmaya itiyor.

     

    Halihazırda 140 milyon abonesi olan Spotfiy, bu abonelerden 50 milyonundan müzik servisi için ücret alıyor. Geçtiğimiz yıl 389 milyon dolar işletme zararı açıklayan şirket belini büken telif ödemelerini kısmak için de artık sanatçılara değil müzik/plak şirketlerine ödeme yapacak.








  • Para para ve para başka bişey yok!

  • Gerçekten dedikleri şekilde zarar ediliyorsa yapacak bir şey yok elbette böyle şeylerin arayışlarına girecekler, biz de olsak yapardık..

    Milyon dolar kar yapıp hala her yere bir şeyler tıkıştıran firmalar varken..

  • İyide zaten ücretsiz hesap ile bir halt olmuyor idi ki. Bari reklam gösterecekse biraz rahat bıraksın.

  • likeablex L kullanıcısına yanıt
    pc de sınırsız şarkı dinlenebiliyor.
  • hifi kalitesinde (flac) müzik hizmeti sunsun, tidal gibi fiyatı biraz daha yüksek olsun ben hemen alırım.

  • Korsan Kullanıyorum Çokda Memnunum sarkıalrı indirip kaydedebiliyorsunda reklamda yok stedigin gibi geçişte var oh mis

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.