Şimdi Ara

Japan Display ince çerçeveli yeni 6 inçlik ekranını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Japan Display ince çerçeveli yeni 6 inçlik ekranını duyurdu


    Telefonun daha şık görünmesini sağlayan ve aynı boyuttaki diğer modellere göre daha kompakt hale getiren ince ekran çerçeveleri, akıllı telefon pazarında giderek daha fazla ilgi görmeye başlıyor. Panel üreticileri de bu trendi yakalamak niyetinde.


     


    İnce tasarım


     


    Japan Display tarafından duyurulan yeni 6 inçlik LCD ekran, çok ince çerçeveleri ile dikkat çekiyor. Sadece yan kenarlar değil üst ve alt kenarlar da oldukça ince tasarlanmış. JDI bunu gerçekleştirmek için kendisine özgü önemli teknolojilere yer vermiş.


     


    Yan kenarların çok ince hale getirilmesi için Pixel Eyes adı verilen bir teknoloji kullanılıyor. İkinci nesle terfi eden bu teknoloji ince kenarlar yanında daha derin siyahlara imkan tanıyor ve ekranın ıslak elle bile kullanılabilmesini sağlıyor.


     


    Full Active LCD adındaki teknoloji ise yeni bir modülasyon teknolojisi ile alt kenarın da diğer kenarlar kadar ince olmasını sağlıyor. Böylece telefonun genel ölçüleri ile ekran ölçüleri arasındaki fark en aza indirilmiş oluyor.


     


    Ayrıca Bkz.Yerli yapım Deliçeri iddialı geliyor

    Firmanın yeni ekranı 1080x2160 piksel çözünürlüğe ve 18:9 görüntü oranına sahip. Bu görüntü oranı özellikle video izlerken üst ve alt kenarda ortaya çıkan siyah sınırların boyutunu azaltıyor. Böylece çok daha iyi bir görüntü tecrübesi ortaya çıkıyor. Samsung ve LG yeni amiral gemilerinde bu görüntü oranına yer veriyorlar.


     


    Mevcut amiral gemilerindeki 1440x2560 piksel çözünürlüğe baktığımızda yeni ekran piksel yoğunluğu açısından biraz geride kalıyor ancak ince görünüm ve kompakt tasarım imkanı sayesinde ön plana çıkacaktır. Sony, JDI ortaklığının bir parçası olduğu için yıl sonundaki yeni Sony Xperia amiral gemisinde 6 inçlik bu ekranı görmemiz olası.


     







  • Hemen atlamamak lazım. Yakında tamamen kalkacak çerçeve..

  • Seneye bütün telefonlar önden aynı görünecek. Ergonomi özürlü cihazlar hepsi. Alttan üsten bu formattaki sanal çerçeveye hiç girmiyorum bile...

  • TDI // Turk Display inc.... de olsaymış...

  • Şu 18:9 yerine 2:1 desek

  • Sony bu ekranı alır, iyi bir çerçeve ekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 20 Haziran 2017; 14:08:31 >
  • En kötü ekran kasa oranına sahip kütük gibi telefon yapan Sony'yi biraz tanıyorsam Japon arkadaşlar namına leke sürmemek adına bı ekranı kullanmaz. 4K ekran koyar, her taraftan 1-2şer cm kasa payı bırakır :)

  • Yıl sonundaki telefonlar için zor biraz yani zaten olursa bu ekran ultra tarzı bir kısımda olur ama XZ Ultra tanıtılmaz gibi ama olursa onda olur bir tek :/ Eh XA1 Ultra zaten ilk yarının telefonu hemen 2. ürün gelmez :/ O zaman bu anca seneye kalır. İlk yarıda XZ2 Ultra gibi bir cihaz ile iyi gider.

    Bir de çerçeve olsun arkadaş, çok abartı değil ama olması faydalı. Ekran kısmı direkt darbe almıyor bu sayede ve yatay modda tutmak kolaylaşıyor. Tabii stereo hoparlör olursa da tadından yenmiyor bu durumun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    En kötü ekran kasa oranına sahip kütük gibi telefon yapan Sony'yi biraz tanıyorsam Japon arkadaşlar namına leke sürmemek adına bı ekranı kullanmaz. 4K ekran koyar, her taraftan 1-2şer cm kasa payı bırakır :)

    Halbuki en kötü ekran kasa oranına sahip cihazları üreten Apple...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    TDI // Turk Display inc.... de olsaymış...

    Var arkadasım ama bizde farklı biraz :D TDI "Türkiye Denizcilik İşletmeleri" yani Şirketi Hayriye :P
  • Böyle şeyleri ilk japonlar yapıyor ancak Sony'den böyle telefonları göremiyoruz ne yazık ki. Ya çinliler yada koreliler hep daha ince çerçeveli telefonlar yapıyorlar.

  • Çerçeveler ekrana toprak kaybetmez bence, Japon'lar geleneklerine bağlıdır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Onuda satar :D telefon ebatları 7 inç tablet boyutlarında olur. :)

  • Çerçevesiz ekran zor tutulur, bir çözüm bulmadan çerçeveleri kaldırılmamalı.
  • video ve fotoğraf standart formatı 16:9'ken 16:9 telefonda alt ve üstte siyah bant oluşmaz.bilakis 18:9 gibi oranlarda yanlarda siyah bant oluşur.alttaki çizimde kırmızı görünen alanlar video ve fotoğraf görüntülerken kullanılmıyor.
    Japan Display ince çerçeveli yeni 6 inçlik ekranını duyurdu
    Japan Display ince çerçeveli yeni 6 inçlik ekranını duyurdu

    Japan Display ince çerçeveli yeni 6 inçlik ekranını duyurduJapan Display ince çerçeveli yeni 6 inçlik ekranını duyurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 22 Haziran 2017; 10:24:41 >




  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    hep umutla yaşıyoruzda.... (yani gelecekte bir gün) ne zaman olabilir acb? 2090? yapmadan olur mu? now ! just do it ! sözleri de pek etki etmiyor...

    Halbuki vestel lcd teknolojilerinde bişiler yapıyordu... bi üniversiteler halografik bişilerle uğraşıyordu... yıllar önce...

    bu işler devlet politikası olmadan olmaz.. devlet ise özelden bekliyor... öyle ise... neden yap işlet devret var?.... x köye yol yok.. yolu özel neden yapsın? para kazandırmıyor neden özel otobus gitsin? analog hayatta öylemi olmuş? %80 civarı ters cevap veren tipler var.. her şeyi devletten mi beklion kardeşim diye... devlet geri özel ileri olur mu? devlet ileri özel geri olabilir mi? e öyle ise devlet ileri... olmalı... özelleştirme hikaye.. devleti öldürmece.. e bakınca kendi bindiği dalı kesiyor.. sonra devletleşmece... eee dön baba dönelim.. oyunu mu bu?

    üniversiteleri topla... hedefleri belirle... aselsanı al.. mühendislik örneğini yap.. vestele bastır.. parayı kastır... aç milletin doysun... bu olmaz ise kudurursun... simetri ya gece ya gündüz... ya 1 ya 0... ya istiklal ya ölüm... yollar çıkış kapıları belli...


    ***** her gün ama her gün... devletinizi kontrol edin**** kontrollü geri bırakma**** şüphe %99 olsun. şüphelerden arınabilen sadece az doğru kalır işte o doğrudur***** ancak o zaman bir şeyler olur... bu ise zordur tembeller emir alanlar yapamaz.. o yüzden özgür fikri hür vicdanı hür insanlar lazım.... sorgu... sorgulayanmısın? sorgulananmısın? her yere değer... oooo sen tanrımısına kadar bile gider... buyrun rönesansa... veya dünyayı arkalardan takip edin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 21 Haziran 2017; 19:15:8 >




  • telefon nerde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.