Şimdi Ara

Nvidia Volta mimarisinde GDDR5X ihtimali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia Volta mimarisinde GDDR5X ihtimali


    Nvidia’nın 12nm üretim sürecinde geliştirdiği ve geçtiğimiz aylarda tanıtımını yaptığı yeni Volta mimarisi gelecek yılın ilk aylarında tüketici tarafındaki ekran kartlarını görücüye çıkaracak. Herkes yeni mimari ile GDDR6 bellek teknolojisini beklerken Nvidia sürpriz yapabilir.


     


    İşler karışık


     


    Sektörden gelen bilgilere göre Volta tabanlı ilk oyuncu ekran kartlarında GDDR5X bellek görmemiz şaşırtıcı olmayacak. Normalde ilk oyuncu ekran kartlarında GDDR6 bellek teknolojisinin yer alacağı ifade edilmişti.


     


    SK Hynix, GDDR6 belleklerin ilk ürünlerini sergilemiş ve gelecek yıl itibariyle hacimli üretime başlayacağını açıklamıştı. Pin başına 16Gbps veri oranı sunan GDDR6 bellekler hali hazırda 768GB/s bant genişliğine çıkabiliyor. Nvidia Volta mimarisi için üretildiği dile getirilen GDDR6 bellekler bununla birlikte daha sonraki üst seviye ekran kartlarını bekliyor gibi.


     


    GDDR5X bellekler bu yıl sınırlı üretim kapasitesine sahip olduğu için fazla kullanım alanı bulamadı. Sadece GTX 1080 ve üzerindeki ekran kartlarında bu teknolojiyi görebildik. Haliyle alt seviye kullanıcılar teknolojiyi tecrübe edemedi. Gelecek yıl ise üretim verimliliği olması gereken seviyeye çıkacak. Ayrıca daha gelişmiş versiyonlarda pin başına 16Gbps veri oranı elde ediliyor yani ilk versiyonlardan yüzde 50-60 fazla. Bu oran, GDDR6 belleklerin ilk versiyonlarıyla da hemen hemen aynı seviyede. Bu bakımdan GDDR5X bellekleri daha yaygın bir şekilde kullanmanın önünde hiç bir engel yok.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung, 64 katmanlı NAND bellek çalışmalarını genişletiyor

    Tahminen GTX 2000 ismini alacak yeni seride bu kez daha fazla ekran kartında GDDR5X bellek görmek şaşırtıcı olmayacaktır. GTX 2080, 2070 hatta 2060 ekran kartında bile GDDR5X görebiliriz. Alt seviye 2050 veya 2050 Ti gibi kartlar ise GDDR5 bellekler ile gelecektir.


     


    Nvidia, GV100 tabanlı Tesla V100 hızlandırıcı kartında HBM2 belleğe yer vermişti ancak bunun dışında bir kullanım alanı göremeyeceğiz. GDDR6 ise görünüşe göre GTX 1080 Ti ve sonrası için uygun görülmüş. Diğer kartlar için GDDR5X ve GDDR5 standart olacak. 


     







  • Levent Pekcan HBM lerin test sürecinin zor olduğunu söyledikleri iletmişti AMD den.
    (düzeltme amd)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 19 Haziran 2017; 17:51:19 >
  • artenis kullanıcısına yanıt
    amd'ye soruldu o soru ve öyle bir cevap alındı diye biliyorum. Velhasıl konunun HBM ile alakası yok . GDDR6 ve GDDR5X arasında konu

  • Nvidia tam bir fiyasko kısa ömürlü gddr5 kartı yapıp sizi bir güzel kazıklayak sonraki seride Nextgen belleğe geçiş yapar. Vram önemsiz demeyin Gtx 780 ti'nin neler çektiği ortada.

    Şimdi de HBM2-3 ile yeni bir devir başlıyor

  • amd gibi bir sene bekletecek ve pahalı olacaksa hbm olmasın ama bari gddr6 olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Nvidia tam bir fiyasko kısa ömürlü gddr5 kartı yapıp sizi bir güzel kazıklayak sonraki seride Nextgen belleğe geçiş yapar. Vram önemsiz demeyin Gtx 780 ti'nin neler çektiği ortada.

    Şimdi de HBM2-3 ile yeni bir devir başlıyor

    Ne güzel kafalar bunlar.



    Sanırsın başka düzgün bir alternatif var. Gddr5'in tıkandığı yerde adamlar gddr5x'e geçti zaten. Hbm'nin ilk sürümü doğuşu itibariyle tıkalı. 4 gb üzeri olmuyor. Hbm2 bu yıl bile yeterince ucuzlamış değil. Amd ne yaptı şimdiye kadar? Sanki Nvidia g5 bellek kullandı da Amd g6 falan kullandı. Azcık düşünün de yazın yahu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mamad kullanıcısına yanıt
    GTX 280 > GDDR3,
    HD 4890 > GDDR5.
    980Ti > GDDR5,
    Fury X > HBM.
    Volta > GDDR5X,
    Vega > HBM 2 diye gider bu.
  • HBM 2 varken.. kim verir GDDR5X'e para? AMD vega ekran kartlarını görmek lazım.
  • gddr5x zaten yeterli bw yi sağlıyor.hbm2 daha olgunlaşmamış.Amd yeni seri kartlarında hbm2 olursa(olma ihtimali çok düşük) fiyatları ciddi yüksek olacaktır.Amd sadece iş odaklı kartlarında hbm2 bellek kullanacaktır.
  • Şunu yazarken zerre utanman yok. alintila-114041316#
  • Yazacak birşey olması için yüzünün olması lazımdı. Siz hayaller görürken HBM2'nin AMD öncülüğünde adım atacağını söyledim, hâlâ da söylüyorum. Siz Nvidia kartlarda zor görürsünüz HBM2'yi.
  • Nvidia Kepler'den beri bellek bant genişliğini daha verimli kullanıyor, Titan XP 384bit veriyolu ve GDDR5X ile 547.7 GB/s'lik bant genişliği sunabiliyor yani GDDR6'ya gerek kalmayabilir de. Volta ilk seri GTX 2070-2080 oyuncu kartların bu kadar bant genişliğine ihtiyaç duyacağı kesin değil, maliyet açısından fayda sağlayacaksa GDDR5X neden kullanılmasın, HBM2 bir sonraki üst seviye 2080 Ti ile gelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.