Şimdi Ara

Uyuşturucu kaçakçıları askeri teknolojiye sahip tekne yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uyuşturucu kaçakçıları askeri teknolojiye sahip tekne yaptı

    Kanundan kaçmak için yeni yollar bulma çabasında olan Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçıları, tespit edilmesi ve yakalanması zor olan yüksek hızlı "görünmez" tekneler inşa etmek için askeri teknolojiye yönelmiş durumdalar.

     

    VSV olarak bilinen dar gövdeli özel yapım tekneler, uzun ve hançere benzeyen şekilleriyle özel kuvvetler tarafından kullanılan tekneleri andırıyor. Emniyet teşkilatı ilk kez uyuşturucu kartellerinin sevkiyat için aynı teknolojiyi kullandıklarını tespit ettiler.

     

    Uyuşturucu kaçakçıları askeri teknolojiye sahip tekne yaptı

    Radara yakalanma riski yok, iki kat hızlı


    Guatemala polisi, teknelerden birini ülkenin kıyısına 37 km. uzaklıkta terk edilmiş halde buldu. Teknenin misyonunu tamamladığı ve artık gerekli olmadığı için batmaya bırakıldığı anlaşılıyor. Guatemala Savunma Bakanlığı tarafından çıkarılan resimler ise teknenin muazzamlığını gözler önüne sermiş durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Apple'ın esrarengiz planı iPhone'u tıbbi kimlik ağı haline getirecek
    Nispeten ilkel yapıya sahip olan teknenin dış tarafında radara yakalanabilecek herhangi bir çıkıntı yok. Yaklaşık 16 metre uzunluğunda ve sadece 1.75 metre genişliğinde olan teknenin 5 tonluk bir yük taşıma kapasitesi olduğu tahmin ediliyor.
     
    VSV'nin 40 km/s hıza ulaşarak uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılan tipik denizaltılardan (narco-submarine) iki kat daha hızlı yol alabildiğini belirtelim.

     

    Uyuşturucu kaçakçıları askeri teknolojiye sahip tekne yaptı

    Karteller en iyi çözümü buldu, sıra narkotiklerde


    Kolombiyalı uyuşturucu kartelleri, uzun yıllardır denizaltılar da dahil olmak üzere birçok tekne tasarımı ile denemeler yaparak yakalanma riski olmadan uyuşturucu madde kaçakçılığı yapmanın yollarını arıyor. Ancak bunların çok yavaş seçenekler olduğu ortada.

     

    Karteller hızlı ve radara yakalanmayan VSV'lerle birlikte en iyi çözümü bulmuş gibi görünüyor. Bu da narkotik şubelerin uyuşturucu kaçakçılığının gelişmekte olan taktiklerine uyum sağlayacak yeni yollar bulmak zorunda kalacağını gösteriyor.







  • adamlar içiyor ama çalışıyor...

  • Ülke olarak yaptık mı acaba ya da yapabiliyor muyuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay anasını şu işe bak.

  • adamların kaçakçısında bile vizyon var.bizimkiler hala kaportaya zula yapsın

  • teknenin işi bitmiş demek ne demek? o kadar para kaldırdılar ki artık emekliliğe mi geçmişler
  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    ya da yeni versiyonu tasarlamışlardır, bu polis tarafından bilinse bile kendilerince sorun olmayacaktır...
  • Uyuşturucu işinde çok büyük paralar dönüyor colombia cartellerinin denizaltı ile uyşturucu taşıdıkları biliniyor hatta bu deniz altılardan bir kaç tanesi yakalandıda. Guetamalının fikride iş görür deniz radar dalgalarını emer alçak bordolu ve geniş açılı yüzeylere sahip tekneler radarda görünmez veya olması gerekenden küçük görünür günümüz radarlarıda bir görünüp kaybolan hedefleri yansıma diye göstermez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silent Guardian

    Ülke olarak yaptık mı acaba ya da yapabiliyor muyuz

    kaan sınıfı sahil güvenlik botlarımız radarda sürat teknesi gibi görünüyor ondandır ki gerektiğinde yunan sahil güvenliğinin dibinde bittip adamların altlarına sıçıtırıyor.
  • Adamların kaçakçıları bile askeri teknoloji denizaltı yapıyor biz hayla fasulye, ledli ekmek dolabı gibi çocukluklarla uğraşalım. Türkiye bu zamana kadar ayakta durduğuna şükretmeli..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.