Şimdi Ara

18 çekirdekli Intel Core i9 işlemcisi en erken Ekim ayında piyasada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 18 çekirdekli Intel Core i9 işlemcisi en erken Ekim ayında piyasada


    Masaüstü bilgisayarlara yönelik olarak sektörün en güçlü işlemcisini geliştiren Intel, bununla birlikte net bir çıkış tarihi vermemişti. Bu da pek çok spekülasyon yapılmasına sebep olmuştu. Neyse ki firma fazla büyümeden meseleyi kapattı.


     


    En güçlüsü


     


    Core i9 serisinde en tepe model Core i9-7980XE olarak belirlendi. 18 çekirdekli ve 36 izlek birimli olan işlemcinin işlem performansı 1 TFLOPS seviyesine çıkıyor ve segmentte bir ilki teşkil ediyor. Teknik detayları henüz belli değil ancak fiyatı 2000$ gibi ekstrem bir seviyede olacak.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan oyunculara ultra geniş QLED kavisli monitör

    Tepe model haricinde 16 çekirdek - 32 izlek birimi ve 14 çekirdek - 28 izlek birimi olan iki güçlü işlemci daha mevcut. Sonrasında ise 12 çekirdekli Core i9-7920X işlemcisi geliyor. Bunların da henüz teknik detayları belli değil ancak 16 çekirdekli 7960X işlemcisinin fiyatı 1699$, 14 çekirdekli 7940X işlemcisinin fiyatı 1399$, 12 çekirdekli 7920X işlemcisi ise 1199$ seviyesinde olacak.


     


    10 çekirdekli 7900X işlemcisinde 4 kanal DDR4 2666MHz bellek desteği yer alırken 999$ fiyat etiketi mevcut. Serinin son işlemcisi bu. Diğer 4 işlemci Core i7 ve Core i5 serileri altına dahil oluyor.


     18 çekirdekli Intel Core i9 işlemcisi en erken Ekim ayında piyasada


    Gelecek yıla kalmadı


     


    Firmadan elde edilen bilgilere göre Core i9 veya Core X serisi üç aşamalı olarak piyasaya çıkacak. İlk aşamada 4, 6, 8 ve 10 çekirdekli Core X işlemcilerin piyasaya sürülmesi planlanıyor. 19 Haziran tarihinde bu modellerin ön siparişleri başlayacak ve 26 Haziran itibariyle de dağıtıma çıkacak.


     


    İkinci aşamada 12 çekirdekli Intel Core i9-7920X işlemcisi piyasaya çıkacak. Ağustos ayında ön siparişe çıkacak olan model yine ay bitmeden piyasaya sürülecek. Son aşamada ise 18 çekirdekli Intel Core i9-7980XE var.


     18 çekirdekli Intel Core i9 işlemcisi en erken Ekim ayında piyasada


    Bu işlemci ile birlikte 14 ve 16 çekirdekli işlemciler de piyasaya sürülecek. Yeni işlemcilerin en erken Ekim ayında piyasada olması bekleniyor. Bu işlemciler herkese hitap etmediği için Intel sınırlı sayıda üretim yapmayı planlıyor. Bununla birlikte ilginin büyük olacağı tahmin ediliyor.


     


    AMD’nin çok iddialı 16 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen Ryzen Threadripper işlemcileri ise yaz sonunda piyasaya çıkmış olacak. 849$ civarında olacağı tahmin edilen tepe işlemcisi bu durumda Intel’den en az iki önde olmuş oluyor. Bu bakımdan satış konusunda AMD’nin eli biraz daha güçlenecektir. 


     







  • Bu Cinebench 15 sonuçlarını kıyaslarsak, Threadripper ile i9 18-çekirdekli Xeon SP Gold örneğinin alacakları sonuç eşit çıkacakmış gibi gözüküyor.
    18 çekirdekli Intel Core i9 işlemcisi en erken Ekim ayında piyasada18 çekirdekli Intel Core i9 işlemcisi en erken Ekim ayında piyasada




  • Sipariş onay ekranında böbrekle ödeme seçeneğini bulamadım.

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Kanımca böbrekten fazlası gerekecek
    ekime birşey kalmadı teknik detaylar niye sır oldu bilemiyorum.. (tamam anladık illa amd'den daha üstün birşey olacak o yüzden amd'nin teknik detaylarını açıklamasını bekledi intel)
  • Buradan hareketle imac pro 18 çekirdek 7000 dolardan başlar.

  • Bunların çıkması i5 6500 serilerinin filan fiyatının düşmesine neden olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canalan31 C kullanıcısına yanıt
    Olmaz kardeşim. Alakası olmayan ürünler. Mesela Chivas Regal 1000 USD'lik bir viski çıkartıyor diye 100 USD'lik viskilerinin fiyatını düşürür mü? Cevap belli. Ayrıca i5 6500 yerine Ryzen 5 1600 tavsiye ederim. Arada korkunç bir fark var.
  • -O belli değil bu belli değil fakat fiyat belli,
    -Fiyatı 2000$ gibi ekstrem bir seviyede olacak demişsiniz. Ekstrem kelimesi ne zaman Türkçeye dahil edildi. Kol gibi deseniz bir nebze anlarım.
    -849$ civarında olacağı tahmin edilen tepe işlemcisi bu durumda Intel’den en az iki önde olmuş oluyor. İki önde olmuş olmak güzelmiş. Ne demek istediğinizi yarım yamalak dahi olsa anladım sanırım.

  • Galiba i7 serisi Temmuz'da raflarda? Öyle anlıyorum haberden? Zaten favorim 7820x. Hepsi en erken Ekim ise AMD alacağım. Acil işlemciye ihtiyac var, eski modelde almak istemiyorum 1 ay için. Umarım doğru anlamışımdır. Ayrıca böbreğe gerek yok ya. Çoğu oyuncu 6700 yada 7700 alabiliyor. 8/16 modelide bunlarla aynı fiyatta niye öyle abartılıyor anlamıyorum. İş istasyonu kurmak hiç bir zaman ucuz olmadı ki zaten. Ayrıca artık 2-3 bin TL ye iyi bir oyun sistemi toplanmıyor ki artık. Artık oyuncu ekran kartları 1.000 TL den başlar olmuş. Kabulenmek zor ama ülke fakir. Yapacak bir şey yok )=



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 13 Haziran 2017; 15:15:32 >
  • Bilgisayarlar uçacak inşallah
  • leocorte kullanıcısına yanıt
    Ağzından çıkanı kulağın duysun. Öyle, "Ülke fakir" gibi kendi çukurluğunu dışa yansıtma.
  • Kıyamam sen zengin olduğumuzu mu zannediyordun?
  • 2000 dolar mı sadece? Hemen bir kamyon alıp eşe dosta dağıtmak lazım. Sonra da mayning yaparık.

    Çok uçuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EchoBurst E kullanıcısına yanıt
    Tabii, çağırıyorsun geliyor. Fakir olsan gelmez. Problem?
  • Konu kirliliği olmaması adına, bu şekilde düşünmeye devam edin. Problem? Problem yok herşey çok güzel!
  • EchoBurst E kullanıcısına yanıt
    Birşeyleri anlamak, etkilerinden sizi yalıtmaz. Fakir olduğunu zannetmek, sizi zengin yapmaz örneğin. İnsan niyetine dikkat etmeli. Kuru kuru özentilik yapmayın dedim.
  • Ekstrem ????

  • Şahsen o paralar verilmez gider Ryzen alırım mis gibi.

  • bu kadar yüksek işlemcilere ihtiyacım yok i7 7800X olanı bekliyorum ben Türkiye'ye ne zaman gelecek onu söyleyin ekran kartı aldım işlemci yok halilyle anakart yok yatıyor evde...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Ağzından çıkanı kulağın duysun. Öyle, "Ülke fakir" gibi kendi çukurluğunu dışa yansıtma.

    E fakiriz tabii. Sigortali calisanlarin yarisi asgari ucretle calisiyor. Aclik sinirinin altinda yani. Kisi basi milli gelir 8000$ civarinda. En basiti bir Avrupali ya da Amerikali'nin 10 gun calisarak alabildigi telefonu 90 gun calisarak aliyoruz. Dis borc stogu 400 milyar $'i asti. Uretim montaj seviyesini asamamis durumda. Amerika + PKK denen serefsiz terorist guruhunun boynumuza doladigi 3 milyon ( tavsan gibi cocuk yapiyorlar, 5 milyon olmuslardir belki de ) Suriyeli bedavadan yasiyor. Parasini biz oduyoruz. Ulke olarak yan bastik anliyacagin. Tabii bu bizim ulkenin durumu, Turkiye'nin yani. Ayiptir sormasi sen hangi ulkedesin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasegawa -- 15 Haziran 2017; 10:8:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.