Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
31.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor
     
    Yurt dışında faaliyet gösteren ancak ülkemizde herhangi bir resmi faaliyeti bulunmayan e-ticaret siteleri uzunca bir süredir devletin denetimindeydi. Bu noktada çeşitli uygulamalar yapacağı konuşulan Maliye Bakanlığı’nın çalışmalarını Bakan Naci Ağbal açık etti.

     

    Türkiye’de herhangi bir mükellefi olmayan firmalara vergi getirileceğini belirten bakan eğer Türkiye’de vergi ödemiyor ve bir mükellefi yoksa belirli bir oranda stopaj kesileceğini ifade ediyor. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararının hazırlık aşamasında olduğu da belirtiliyor.

    Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor

    Sistem Nasıl İşleyecek?

    Elektronik ortamda bankalar üzerinden yapılan para transferlerine göre kesinti uygulanacak. Türkiye’nın bankacılık sisteminde yıllardır gerçekleştirdiği sıkı denetimlerin bir geri dönüşü olarak ödemelerin denetiminde yeni bir kriter daha getirilecek. Türkiye’den bankaların belirlenen şirketlere yapacağı ödemeler üzerinden doğrudan bir stopaj kesintisi yapması istenecek ve karşı tarafa ödeme eksik olarak geçecek. Böylelikle de vergileme kısmen de olsa sağlanmaya çalışılacak.

     

    İlk etapta tüketiciye yansıyan bir durum olmayacakmış gibi görünse de yurt dışı alışveriş şirketleri ödemelerini eksik almaya başlayınca doğal olarak ya Türkiye’ye ürün gönderimini durduracak ya da Türkiye’deki müşterilerine bu kesintiyi de yansıtmaya başlayacak. Bu nedenle de kredi kartı, havale gibi durumlar farketmeksizin kesintiler yapılacak.

     

    Bu proje yürürlüğe geçince Amazon gibi vergilemeden kaçmayan şirketlerde bir sorun yaşanmayacak ancak özellikle Çinli e-ticaret sitelerinin fiyatlarında bir güncellemeye gitmesi muhtemel gibi görünüyor. Bu arada Maliye Bakanlığı e-ticaret alışverişlerinin denetimi için 100-200 kişiden oluşan bir ekip de kuracakmış.

     







  • Bu düzenleme geçsin hepsiburada, n11 gibi yerli rakiplerden alışveriş yapmayacagım. Boynerlerin de ismi geçiyor.
    Küçük güvenilir esnafı tercih edeceğim. Nasıl bulacaksın derseniz forumlar neden var derim. Son iki telefonumu forumdaki satıcılardan aldım.
    Ayrıca BTK sayesinde Imei işlerini çözdük. Maliye sayesinde bitcoin ve alt birimlerini de çözeriz. Yurtdışı bankalarda hesap açmayı da öğreniriz. Maliye ile kapalı kapılar ardında pazarlık yapan yerli düdükçülerden daha zekiyiz.
    Böyle birşeyin uluslararası ticarette yeri yok tabiki,karşı ülkeyi vergilendiriyorsunuz,bu kadar gözleri dönecek neler oluyor maliyede bilmiyorum,yada birileri paramı bul dedi,sıkıştırdılar,akla hayale gelmeyen şeyler bunlar,25 milyar dolar harcadık yine harcarız suriyelilere diyenler niye çıkarıp ceplerinden vermiyorlar,veya 1 tane suriyeli aile bakmıyorlar,alsınlar evlerine çok seviyorlarsa,sarayın 1000 odası boş,yerleştirsinler suriyeli aileleri madem bu arap seviciliği üst düzeyde,bir aylan bebek öldü her konuşmada aylan bebek,bizim nice bebeklerimiz katledildi,babasız kaldırlar ağzına alan yok aylan bebek aylan bebek,tabiki allah rahmet eylesinde kardeşim sadece aylan bebek mi öldü..
    Anladığım kadarı ile ki hep olabilir modudur en uç nokta fakat ya 1dir yada 0dır... İngiltere başımıza bu adamları ajanik yapıştırdı bunlarda bizden rolü yapıyor. En güzel 1nci dünya savaşı öcü/rövanşıda böyle alınıyor kontrollü geri bırakma.... özelleştirme.. eğitimde her yıl değişim.. arap / ortadoğu kümesine indirgeme.... gmt+2den gmt+3e düşme... bop... abd.gülün ingiltereden "order of the bath" yüksek şövalye nişanı alması ardından tekelin gitmesi ing. cep tel serv. sağl. gitmesi ingiltere.. telekom arap adı altında backgoundu ingiltere...gibi... milyonlarca ayar değiştirildi...

    Özelleştirme kelimesini birde şöyle düşünelim... beyninde messengerlar var... nörotransmitterlar.. sensör... duyma koklama vs... şimdi bunları 20yıllığına özelleştirdiğimizi düşünelim ali abiye.. işte özelleştirme bu demek... şimdi bağımsızlıktan bahsedebiliriz...

    Yeni nesile şüpheyi bırakıyorum. Böylece bilmek zorunda kalacaklar. Güvenme devri bitmiştir. Kaostan düzen doğarmış.

    Ya ülkeyi değiştireceğiz / yada ülkeyi değiştireceğiz başka kimsenin şansı yok.

    Millet gibi sesimiz çıkmıyor kabile gibiyiz bölük pörçük hep beraber yanlış olan bir şeye birleşip hayır diyemiyoruz. Karar verici organlar 360derece açı ile düşünemeyip en doğruyu yapamayacak kafadalar ve bunlar ülke yön-ediyor.

    Elon Musk abd başkanı olsa trumph yerine ne olur bir hayal et... (bi yandan iyiki olmamış diyebilirsin... eee bu fırsatı nasıl değerlendiriyoruz? !!!! ) Yeni doğan 15yaşında bir çocuk demokrasi nedir onu bilmiyor hep aynı parti iktidarda.. elon musk hem fikirsel her türlü dinamik biri... başarılı biri bizde seçilenler ne yapmış ki? yıllardır belediyeden maaş almış... milletin parası ile onu almış bunu almış.. üstelik ne kadar doğru almış vs.. düşünkj anneden para alıp istediğini alıyorsun.. tam zengin çocuğu modeli.. başarı nerede? bu adam ne yapabilir? nasıl sıçratır ülkeyi? iş için düşünmemişki bir defa kafa beyin fırtınası yapmamış.. geri nedir? ileri nedir bilmiyor.. bilseydi 15yılda daha farklı olurduk. En azından arm lisansı almış cpu geliştiriyor usb bellek üretiyor... nand ram basıyor olabilirdik.. bu işlerin geriye gitmeyeceğini herkes biliyordu... peki neden yapmadık/**lar ???!!! ----->>>> ****kontrollü geri bırakma...****


    peki bizdeki böyle adamlar yerine (ki çok ileri insanlarımız var) niye vurdu kırdı tipler sahneye çıkıyor? Şöyle bir söz vardı sanırsam....

    “Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacaktır.” Sri Chinmoy Ghose

    Bi yandan da bir din çıkardılar.. varsa yoksa din.. almanya kapıyı açsa.... sınırı bi aç bakayım... kaç kişi kalıcak... zorla zapt ediyorlar.. bunun adı tecavüz.......... din ile de susturuyorlar.. aaa bak Allah isyan edenleri sevmez.. pskolojik harbin din maskesi... eğ boynunu... sonra fikir üret... diğeri gelsin çalsın.. kayıt yok... olsa bile mahkemede alamassın mahkemede 10yılını alır.... dolandırsın... diğeri vergiye abansın... utanıyorum bu ülkede yaşayamamaktan... kusuyoruz... işte...
  • Her şeyi sattılar bitirdiler, Devlette para kalmadı, köprülerin parasını bile ödeyemiyorlar, Dünya'da en çok vergi ödeyen ülkelerden biriyiz ve hala cebimizden almaya çalışıyorlar.

  • halkı tekrar kazığın içine çekmeye çalışacaklar
    ama zenginlerin Yatlarından Elmaslarından vergi almamaya devam edecekler.
  • Bu işin zaten gümrük vergisi denilen kısımdan aldıkları paraları var. Bir de satıştan mı vergi almaya çalışacaklar? Verginin vergisini almaya çalışıyorlar yine.

    Bu vergiyi alınca gümrük vergisi kalkacak deseler neyse ama bu haliyle tam bir saçmalık. 2 kuruş kazanacağız diye Türkiye ile alışveriş yapan insanların önünü kesip döviz akşını engelliyorlar farkında değiller.

  • Dünyada haftalık çalışma süresi en yüksek olan ülkeyiz, o kadar çalışıyoruz ancak buna rağmen elimize bir şey geçmiyor, bizim yarımız kadar çalışan avrupalı, amerikalı bizden kat kat daha iyi yaşıyor.

  • Önceden 75 Euro'ydu, Amazon açılım yapınca 30 Euro'ya çektiler. Şimdi birde üstüne satıcıdan vergi alma peşindeler. Böyle bir uygulamanın örneği var mıdır acaba dünyada?
    Yakında hava vergisi gelecek benden söylemesi.
  • nasıl bir devlete sahibiz anlamıyorum. içimiz dışımız vergi olmuş yeter artık . kazandığımızın yüzde 40 vergiye gidiyor ole yada böle .insanlar sırf uygun olduğu için birseyler alabildiği için yurt dışından alışveriş yapıyor

  • Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor

  • Tam konuyu açmaya gelmiştim bu ne hız yahu!



    Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakan ağbal: "vergi alıyoruz ama bir sorun neden alıyoruz.
    avrupanın , amerikanın daha çok kıskanması için alıyoruz" sonuçta daha çok kıskanacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birseyadam -- 12 Haziran 2017; 12:13:45 >
  • Lan iliğimize kadar aldınız yeter be. Gücümüzün yettiği bi yurtdışı siteleri kaldı. Onu da elimziden almak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Allah belanızı versin be. Kimseye demezdim kolay kolay aman şu Ramazan gübü beddua ettirdiniz. Zaten Vergi Sınırını 30 Euroya çekmediniz mi be karaktersizler. Bırakın da 3-5 bişeyler alabilelim be.

  • Aldığımız nefesten vergi almadığınız kadlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mlaket

    Dünyada haftalık çalışma süresi en yüksek olan ülkeyiz, o kadar çalışıyoruz ancak buna rağmen elimize bir şey geçmiyor, bizim yarımız kadar çalışan avrupalı, amerikalı bizden kat kat daha iyi yaşıyor.

    Öyle deme hepsi açlıktan kırılıyor. Bizi kıskanıyorlar.
  • Aldığımız nefese vergi ne zaman gelecek bakanım? Beleşe nefes alıyoruz ya ayıptır bu kadar kıyağınız yeter nefes sayarları icat edip vergi almanızı bekliyoruz.

  • 30 dolara düşür ,yıllık kota koy ,yetmedi bide üstüne stopaj ,koy yetmez bide TRT koy...
  • Ohhh biraz daha vergi alın ohhh zevk alıyorum artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canımızı da alsınlar, yeter artık! İnsanları öldürmekten beter ettiler. Milleti köpek gibi kullanıyorlar günde 12 saatten fazla çalışıyor çoğu kişi aldığı maaşlar komik rakamlar her şey inanılmaz pahalı biz hayatı yaşamıyoruz anca hayatta kalıyoruz.

  • Arkadaşlar hangi ülkeye gidelim? Bence burdan sonrasında bunu tartışalım. Hangi ülkeye uyum sağlayıp dilini kolay öğrenebiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerde bu her sene vergi rekortmenleri olanlar hani niye duymuyoruz bunları artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit_ozen

    Arkadaşlar hangi ülkeye gidelim? Bence burdan sonrasında bunu tartışalım. Hangi ülkeye uyum sağlayıp dilini kolay öğrenebiliriz

    bence ülkeden gitmek yerine bunları ülkeden kovmalıyız
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.