Şimdi Ara

Retro konsollara olan ilgi büyüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Retro konsollara olan ilgi büyüyor


    Nintendo’nun NES Classic konsolu ile elde ettiği satış başarısı ve Sega Mega Drive Classic retro konsolunun da raftan inmesi, oyun severlerin halen nostaljik konsollara ilgi duyduğunu gösteriyor. Yıl içerisinde pek çok eski konsol piyasaya çıkacak.


     


    Atari ve Activision gibi isimlerle işbirliği yaparak bugüne kadar pek çok klasik konsolu hayata döndüren AtGames, sonbahar dönemi için oldukça iddialı adımlar atıyor. Firma sonbaharda 6 retro konsolu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bunlardan 3 tanesi Atari 2600, 3 tanesi ise Sega Genesis cephesine ait olacak.


     


    Hem masaüstü hem mobil


     


    Atari Flashback 8 Gold konsolunda 120 adet Atari 2600 oyunu, Sega Genesis Flashback konsolunda ise 85 Sega Genesis oyunu yer alıyor. Bu konsollarda iki adet 2.4GHz kablosuz kontrolcü bulunuyor. Ayrıca iki adet orijinal kumanda için de giriş portu ayrılmış.


     


    HDMI üzerinden 720p çözünürlük alabildiğiniz konsollarda oynadığınız noktaları kayıt edip tekrar dönebiliyorsunuz. Sadece Sega Genesis Flashback konsolunda ekstra bir kartuş slotu bulunuyor.


     


    Bu iki konsolun HD olmayan versiyonları da mevcut. Atari Flashback 8 ve Sega Classic Game Console adındaki konsollar sadece kablolu kontrolcülere sahip.


     


    Ayrıca Bkz.Microsoft iş istasyonları için özel bir Windows 10 sürümü hazırlıyor

    Diğer taraftan taşınabilir konsollar da unutulmamış. Atari Flashback Portable Game Player ve Ultimate Portable Game Player adındaki iki konsol 80 civarı oyunla geliyor. SD kart girişi ve 2.8 inçlik ekranı olan konsollar ayrıca bir kablo ile harici ekrana da çıkış verebiliyor. Sonbaharda piyasaya çıkacak ürünlerin 50$ altında olması bekleniyor. 


     

    Retro konsollara olan ilgi büyüyor 







  • Ah eski günler, sega mega drive2 almıştım zamanında, geçenlerde eskilerin arasından indirdim, çalışıyormu bir bakayım diye, çalışmadı. Vectorman diye bir oyunu var hala bende, sonic den bile iyiydi.

  • Ben de ps2 ve ps3 alıp efsane oyunlarını oynamayı düşünüyorum. Şimdiye kadar hiç konsolum olmadı merak ediyorum

  • Sega da comic zon diye bir oyunum vardı bayılıyordum hatta kasedi değiştirdim diye annem beni dövmüştü herşeyden niye bu kadar çabuk usanıyorsun diye halbuki 3 defa bitirmiştim. Hey gidi günler hey :D

  • oyuncuları 2 döneme ayırmak lazım !

    16-bit öncesi ve 16-bit sonrası diye !

    16-bit öncesi fazla rengin olmadığı bir dönemdi !

    16-bit sonrası ise oyun aleminde fazla bir değişim olmadı !

    ve en sonunda 3 boyutlu oyun dönemi başladı ! ama hiç biri 2boyutlu oyunlar kadar zevk vermiyor ! çünkü algıda 3. boyut bekleti de de beklentilerin karşılanamadığı bir dönemdi ! bunu şu an VR sistemleriyle tamamlamaya çalışıyoruz !

    özetle 2boyutlu oyun kavramı 16-bit sistemlerde tam anlamıyla tatmin noktası olmuştu
    bundan sonraki süreç kesinlikle bir ar-ge ve hala bu ar-ge bir türlü bitmedi gibi '!

  • Ne varsa eskilerde var film, müzik, oyunlarda eskilerin tadını yeniler veremiyor. Eski oyunlarda senaryo önplandaydı şimdikilerde görsellik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 yılından kalma atarim hala duruyor fakat adam akıllı bir kol bulamadığımdan dolayı oynayamıyorum. Haberdeki resimdeki kolun aynısından bi bulsaydım alırdım. Piyasadaki atari kolları playstation kollarındaki sağ taraftaki tuşlar gibi olduğundan oynanmıyor, bir kere alışmışım sağ tarafta 6 tuş olmasına. Hem ninja kaplumbağaları oyunundaki özel hareketleri bu 6tuşlu kolların dışındaki kollarda yapılamıyor.

  • Klasik ama cidden ne varsa eskilerde yeni nesilin hiç tadı ,tuzu , kalitesi yok tutturmuş millet grafik de grafik alın size grafik
  • hey yavrum bende sega mega drive 2 vardı hala durur.

  • Şu kasetli olandan komşunun vardı bizim yoktu

    Çocuğa ne kadar sinir olsam da sırf Mario nun hatrına katlanıyordum. Heey gidi günler

    Bu arada, şu yeni çıkan smart TV'lerde bu konsollar çalışır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan düşündüm de, özellikle oyun durdurulup geri sarılabiliyorsa bu konsollar emülatör ile çalışıyor demektir. O emülatörün donanım gereksinimi de çok düşük. Eğer isim hakları düştüyse ya da firma kolayca lisans verirse, küçük firmalar bile bu işe girişebilir.
  • sevindirici haber şimdikiler oyunmu ya dünya para veriyoruz ekran kartlarına zevk eğlence sıfır

  • Keske mame32 konsolu çıksa kol yerine 3düğme yön kolu şeklinde olsa hdmi tvye bağlansa kolu kablosuz olsa içinde 1000tane oyun olsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro oyunlarda oynadığın karakter ile duvarın en ucuna gelirsin de karakter ha düştü ha düşecek gibi yapardı ya. işte o bile birşeydi o zamanlar.
  • Harika bir haber ya.
    Sega Mega Drive'da çok çeşitli bi oyun oynama imkanım olmadı ama öyle müptelasıydım ki Shinobi III'ü emulatörden aylarca oynadım. Zamanında elime geçmiş olsaydı neler yapardım düşünmek çok da zor değil.
  • Raspberry Pi alıp RetroPie yüklemek varken diye başlıyordum sözüme ama ampül bile değiştiremeyen insanların varlığı geldi aklıma. Her şeyi hazırlayıp önlerine sunmadığın müddetçe RetroPie'ı konfigüre etmek bir yana, Raspberry Pi bile toplayamazlar. Yapsınlar, satışın başarılı olacağına inanıyorum; kapitalizm bu günler için var.
  • Ne zaman sevindirici bir haber görsem tam anlamıyla hiç sevinemiyorum inanın. Ülke olarak alım gücümüz o kadar düşük ki içler acısı durumdayız. Konsola 50 doların altında olması bekleniyor diyor ya 50 dolar bizde en az 150tl ye denk geliyor. Güler misin ağlar mısın...

  • 1985'te bana ALmanya'dan Atari 2600 gelmişti..

    O kadar oynadım ki o zamandan beri oyun konsolu almam..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anılaaar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERIKCI



    Ben de ps2 ve ps3 alıp efsane oyunlarını oynamayı düşünüyorum. Şimdiye kadar hiç konsolum olmadı merak ediyorum

    God of War serisini bitirmeden ölme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.