Şimdi Ara

Hyperloop'un Avrupa'daki 9 aday rotası belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’ın geleceğin ulaşım yöntemi olarak sunduğu Hyperloop projesi için halihazırda ABD’de bazı noktalarda kısa mesafeli testler yapılıyor. Bununla birlikte Los Angeles- Kaliforniya gibi bazı rotalar da planlanmış ve Hyperloop’un kurulması için bölgede çalışmalar başlatılmış durumda. Şimdi ise Hyperloop One şirketi Avrupa’da da Hyperloop ağının kurulabileceği 9 aday rotayı açıkladı. 9 rotadan biri Avrupa’daki ilk Hyperloop yolculuğuna ev sahipliği yapacak.

     

     

    Hyperloop One’ın kurucularından ve yönetim kurulu başkanı olan Shervin Pishevar’ın ‘’Vizyonumuz, bir gün tüm Avrupa’yı Hyperloop ile birbirine bağlamak.’’ Şeklinde yaptığı açıklamanın ardından açıklanan 9 aday rotada ise ön plana çıkanlar; Berlin, Hamburg, Frankfurt ve Münih'i birbirine bağlayan yaklaşık 2000 kilometrelik bir ağ, İngiltere İskoçya arasında 666 kilometrelik güzergah ve İspanya’yı Fas’a bağlayan tünel oldu.

     

    Tabi şu an için insanları asıl heyecanlandıran konu Hyperloop’un kurulacağı rotalardan ziyade bu ulaşım aracını ne zaman ve ne hızda görecekleri. Saatte 1000 kilometreye varan bir yolculuk imkanı vadeden Hyperloop daha önce Las Vegas’ta 500 kilometrelik bir test sürüşü yapmıştı. Dubai, ABD ve son zamanlarda Hindistan’a yönelik de çalışmalar olduğu bizzat Elon Musk tarafından açıklanan Hyperloop’un ilk kez ne zaman insanlı yolculuklara başlayacağı ise henüz bilinmiyor. 








  • bi metrobüs değil ama iş görür :D

  • Pahalı olacağı için sadece haberlerde göreceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyperloop One’ın kurucularından ve yönetim kurulu başkanı olan Shervin Pishevar’ın ‘’Vizyonumuz, bir gün tüm Avrupa’yı Hyperloop ile birbirine bağlamak.’’ Şeklinde yaptığı açıklamanın ardından açıklanan 9 aday rotada ise ön plana çıkanlar; Berlin, Hamburg, Frankfurt ve Münih'i birbirine bağlayan yaklaşık 2000 kilometrelik bir ağ, İngiltere İskoçya arasında 666 kilometrelik güzergah ve İspanya’yı Fas’a bağlayan tünel oldu.

    -ses gelir
  • Aga ben bu Elon Musk ın birileri ya da abd tarafindan desteklendiğine inaniyorum. Yoksa bu kadar çeşitli projeyi hayata gecirmek kolay degil

  • Dev bir kopru yapmak varken adamlarin ugrastiklari seye bak, zir cahil bunlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric13

    Dev bir kopru yapmak varken adamlarin ugrastiklari seye bak, zir cahil bunlar

    Hyperloop'un Avrupa'daki 9 aday rotası belli oldu
  • Yav bir kere de bir devlet kurumu, bir belediye, bir planlama müdürlüğü bir açıklama yapsın. Bir anlaşmaya dair haber çıksın. Bir imzalı belge fotosu görelim.

  • Benim gibi uçaktan tırsanlara birebir.

  • Biri metrobüs ile dalga geçmiş diğeri köprülerle dalga geçmiş. Çok bir şey biliyorsanız buyrun beyler okuyun mühendis olun geliştirin bir şeyler üretin, ülkeye değer katın madem ? Elon Musk bu arada belediye falan değil bağımsız bir ŞİRKET bunu yapan, kalkıp ABD ve ya avrupa al bu parayıda üret böyle şeyde demiyor. Adamın milyarları var, yatırm yapıyor.Boş yapmayın siz önce şu okullarınızdan diploma alıp kendinizi geliştirin, bakalım o zaman siz neler üretebiliyorsunuz.

  • Yolda bozulunca nasıl çıkılacak bunun içinden, inip nasıl iticez bunu

  • Biz haypırbriç yaparız, hiperbüs filan. Her şeyi Türkiye'ye yorma olayı vardır ya. Türkiye'de nasıl olacak bu, Türkiye'de olsaydı vs..
    Çok düşünmeyin yani,
    Bizim mühendislerimiz yatıyor filan da demeyin,
    Ülke o kadar darlıyor ki kalanlar ancak gidemeyenler,
    Ben de hala onlardan biriyim.
    Tüccarlar için durum farklı, ya gidecek yerleri yok ya da yatacak yerleri..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.