Şimdi Ara

En son teknolojiyi barındırıyor ancak kullanamıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En son teknolojiyi barındırıyor ancak kullanamıyor!


    Bazen henüz çıkmış bir teknolojiye yer vermek avantaj yerine dezavantaj getirebiliyor. ZTE’nin yeni amiral gemisi Nubia Z17 böyle bir şanssızlık yaşıyor. Öyle ki telefonu şarj edecek adaptör piyasada henüz yok.


     


    İlginç imkansızlık


     


    Bilindiği üzere Nubia Z17 modeli sektörün ilk Quick Charge 4.0 Plus hızlı şarj teknolojisini destekleyen akıllı telefonu olarak lanse edilmişti. Akımı ikiye bölen ekstra güç yönetim yongası, akımı en soğuk noktalardan iletmesi ve her iki ucu da kontrol eden güvenlik protokolü sayesinde QC 4.0 Plus teknolojisi QC 4.0 teknolojisine göre yüzde 15 daha hızlı şarj imkanı sunuyor. Batarya kapasitesine göre yüzde 50 doluluk oranı 15-25 dakika arasında yakalanabiliyor.


     


    Ne var ki Nubia Z17 şimdilik bu teknolojiden faydalanamıyor. Henüz QC 4.0 Plus teknolojisini destekleyen bir adaptör piyasada mevcut değil. Hatta QC 4.0 teknolojisini destekleyen bir adaptör de yok. Zaten kutu içerisinden de QC 3.0 destekli bir adaptör çıkıyor. Bu nedenle de olması gerekenden yüzde 30-40 daha fazla sürede batarya şarj ediliyor.


     


    Ayrıca Bkz.ZTE Nubia Z17: 8GB RAM, ince ekran çerçevesi, Quick Charge 4.0 Plus

    Nubia Z17 modeli satışa çıkmasından saniyeler sonra tükendi ancak böyle bir eksiklik muhtemelen kullanıcıyı da rahatsız edecektir. ZTE daha sonra kutuya bir QC 4.0 Plus adaptörü ekleyecek mi veya ilk destekli üçüncü taraf adaptörler ne zaman piyasaya çıkacak şimdilik bilinmiyor. Bu bakımdan kullanıcıların bir süre daha beklemeleri gerekecek. 


     







  • bence rahatsız edici bir durum değil. note-5 gibi bir cihazın usb type-c ile gelmesini çok isterdim zamanında ama yok efendim henüz yaygın değilmiş falan gibi bahanelerle note-5 gibi bir cihaza bu teknoloji konmadı. eğer konmuş olsaydı ne güzel kullanıyor olurduk. gerçekten faydalı bir teknoloji. şu anda çıkan ucuz telefonlarda bile olan bir teknoloji. hatta note-5 çıktığı yıl teknosa telefonunda bile vardı type-c. bu şarj teknolojisi de telefonda bulunsun, zararı olmadığı gibi yakın zamanda o adaptörü yaparlar ve sen de alır kullanırsın.
  • QC 3.0 yüzde 30-40 daha az değil de daha fazla sürede şarj ediyor olması gerekmiyor mu?
    3.0 ile bile piyasadakilerden daha hızlı şarj imkanı sunuyor gibiler zaten.

  • çin devleti tarafından da desteklenen bir şirketin bu durumu bilmemesi ve de geleceği öngörmemesi imkansız kesin vardır bir bildikleri

  • las vegas CES 2015 'te israilli storedot 'un geliştirdiği ara adaptör şarj ünitesinden bahsediliyorsa telefon gündemini yitirene kadar aşılamayan zor detaydan dolayı ihtimal piyasada hiç olmayacak.


    StoreDot -- smartphone 5 min charging
    https://www.youtube.com/watch?v=vSl65pEYU-4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 7 Haziran 2017; 15:29:23 >
  • Gören de telefonu şarj etme imkanı yok sanacak. Tamam en son özelliği koymuşlar, olması ve kutudan çıkması doğru olurdu ama şu an yok demek ki adamlar o derece aşmış :) Neyse öyle ya da böyle ZTE daha sonradan uygun fiyatla bunu satmaya başlayınca insanlar alır. O zamana kadar da normal cihazla şarj etsinler. Çok da zaman almayacaktır adaptör çıkartması ya da çıkarılması.
  • "Zaten kutu içerisinden de QC 3.0 destekli bir adaptör çıkıyor. Bu nedenle de olması gerekenden yüzde 30-40 daha az sürede batarya şarj ediliyor."


    Şu cümledeki mantık hatasına bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 7 Haziran 2017; 17:32:48 >
  • Ne olacak şimdi. Türkiye'de milyonlarca kişi satın aldı daha bugün bu telefondan. Şimdi çöpe mi atacaklar Ekrem Abey!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

    "Zaten kutu içerisinden de QC 3.0 destekli bir adaptör çıkıyor. Bu nedenle de olması gerekenden yüzde 30-40 daha az sürede batarya şarj ediliyor."


    Şu cümledeki mantık hatasına bak.

    Tam ustune bastin. Ben de onu yazacaktim. Êkrem'cigim, doktorlar saglik sorunu olanlar oruc tutmasin diyorlar. Sonra basina vuruyor, sacmaliyor bu tip insanlar. Ya birini ezip olduruyor ya da ne dedigini bilmiyor sonra. :D
  • İlerde adaptör bulunur, yeter ki özellik olsun.

  • tam bir türk işi olmuş ürün var ama kullanamıyosun

  • Haber sanki milliyet haberi gibi olmuş. Naçizane bir şey eklemek istiyorum, Nubia Z17 modeli satışa çıkmasından saniyeler sonra tükendi ancak böyle bir eksiklik muhtemelen kullanıcıyı da rahatsız edecektir. kullanıcı nasıl bir rahatsızlık hissetti de hepsi satıldı. :D Ayrıca bu cümlede kullanıcı bu işten habersiz ise sonradan öğrenince rahatsız olacaktır, bunun belirtilmesi gerekmez mi ?

    Edit: Zaten teknoloji sitesi fazla yok düzgün haber yapan. Sizde b.kunu çıkarmayın acayip acayip haber metinleri yazarak. Arz ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebrail.bsrn -- 8 Haziran 2017; 11:24:7 >
  • Üretemediği adaptörün şarj teknolojisini koyduktan sonra ne anlamı kalıyor? Biraz tüketicilere oynamak için yapılmış bir hareket.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilginc elestirmis millet

    Her konuda Gelecege yatirim diye bas bas bagiranlar gormemis herhalde.

  • Adamlar geleceğe yatırım yapmış. "Ben telefonu ürettim. Sende piyasaya çıkınca şarjını alırsın artık! Eşek değilsin ya!" :D :D

    Benim için önemli olan hızlı şarjdan ziyade fiyat/performans' tır. Çünkü şarjım bitmeye yakınsa gece takıyorum şarja en az 6 saat sonra sabahta alıyorum şarjdan. Yavaş şarj etse de sıkıntı olmaz yani ;)

  • 'Zavallı pelinsu ferrarisinin kapısını açarken tırnağını kırmış' haber aynı böyle yemin ederim irite oldum lan olum şuraya kusarım yapmayın böyle haberler!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.