Şimdi Ara

Apple’dan Siri destekli akıllı hoparlör: HomePod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Apple’ın; Google’ın akıllı asistanı Home ve Amazon’un akıllı asistanı Echo ile rekabet etmek üzere bir akıllı asistan duyuracağı konuşuluyordu. Apple beklenilen bu akıllı asistanı WWDC 2017 etkinliğinde resmi olarak duyurdu. HomePod adı verilen ve Apple’ın uzun bir süredir geliştirdiği sesli asistanı Siri’den güç alan akıllı asistana ait diğer detaylar da belli oldu.

     

    iPhone ile Aynı İşlemci 

    Apple’ın müzik anlayışını tamamen değiştireceğini iddia ettiği iPod ile isim benzerliğine sahip olan HomePod’un da aslında misyonu çok benzer: Evdeki müzik anlayışını baştan aşağı yenilemek. 7 inç uzunluğunda olan ve 7 adet tweeter hoparlörünü barındıran HomePod, iPhone’larda olduğu gibi Apple’ın A8 işlemcisinden güç alıyor.

     

    Diğer akıllı asistanlarda olduğu gibi evdeki akıllı cihazlarla eşleşme ve onları kontrol etme kabiliyetine sahip olan HomePod’un benzerlerinden ayrıldığı nokta ise yakınındaki engelleri algılayarak sesi bu engellere olan mesafeye göre dağıtabilmesi. Böylece duvar ve kitaplık gibi engellerin yanında olan bir HomePod diğer akıllı asistanların aksine sesin yankı yapmasına izin vermeyecek.

     

    Siri destekli olan HomePod tıpko iPhone’lardaki Siri gibi kullanıcıların sorularına cevap veriyor. Apple Müzik ile entegre olarak sadece bir asistan değil aynı zamanda müzik bulmaya yardımcı olan bir ‘’müizkolog’’. Kullanıcıların sevdiği müziklere göre yeni müzik tavsiyelerinde bulunan HomePod, ayrıca müzik esnasında ‘’Bu şarkının gitaristi kim?’’ gibi alışılmadık sorulara da cevap verebiliyor.

     

    Fiyatı 349$ 

    İlk olarak aralık ayında ABD’de satışa sunulacak olan HomePod 349$’lık fiyatıyla kullanıcı karşısına çıkacak. Siri’nin sahip olduğu dil desteği sayesinde diğer akıllı asistanlara kıyasla daha geniş coğrafyalarda satışa sunulacağı tahmin edilen HomePod, 2018’in ilk aylarında ABD dışındaki ülkelerde de satışta olacak.








  • Berbat bir isim. En azından iPodHome falan olsaydı.

  • Sadece İngilizce desteğine sahip bir cihaz. Bundan dolayı ilk etapta 3-5 ülke dışında satışı yapılmayacaktır.

  • Ee Google Home bu bildiğin? Bari üst taraftaki animasyonlu kısmı başka bi yere koysaydınızda farklı görünürdü biraz...

  • Türkiye satış fiyatı 1500 tl en az

  • 1500-2000 TL arası girer.

  • Lg nın zaten bu gıbı modellerı var .farkı ne olacak bakalım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone ile Aynı İşlemci

    Apple’ın müzik anlayışını tamamen değiştireceğini iddia ettiği iPod ile isim benzerliğine sahip olan HomePod’un da aslında misyonu çok benzer: Evdeki müzik anlayışını baştan aşağı yenilemek. 7 inç uzunluğunda olan ve 7 adet tweeter hoparlörünü barındıran HomePod, iPhone’larda olduğu gibi Apple’ın A8 işlemcisinden güç alıyor

    -sadece kendi aralarında iletişim kurmaları caydırıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.