Şimdi Ara

Rekabet Kurumu ünlü e-ticaret sitesi Sahibinden.com’a soruşturma açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    2000 senesinden bu yana hizmet veren ilan ve e-ticaret servisi Sahibinden.com, aradan geçen 17 yıllık süreç içerisinde önemli bir büyüme oranına ulaşmayı başardı. Türkiye genelinde bölge müdürlüklerine sahip platform, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde en çok sevilen otomotiv sitesi, en çok sevilen ikinci el ürün sitesi ve en çok sevilen emlak sitesi gibi ödüllerin sahibi olmayı başardı.
     
    Özellikle ikinci el ürün alanında öncü isimlerden Sahibinden.com, Rekabet Kurumu’ndan gelen haberle adeta soğuk bir duş aldı. Zira kurumun resmi web sitesinde yer alan açıklamaya göre piyasadaki hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddia edilen site hakkında soruşturma başlatılacağı duyuruldu. Alınan ortak karara göre 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediği incelenecek olan platform hakkında verilecek karar şimdiden büyük merak konusu haline geldi.
     

    Rekabet Kurumu tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

     
    "Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.’nin hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

    Önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 04.05.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-15/175-M sayı ile karar verdi.

    Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır."
     







  • yapıştırsınlar cezayı. ama okkalı olmazsa üzülürüm.

  • çok iyi olmuş umarım fırsatcıların ilanları komple kalkar

  • Son zamanlarda ilan vermeyi baya zorlaştırmışlardı zaten. Parası olan ilan verebilecek durumunda şuan.

  • Bu kadar para göz olunurmu ya ben olsam kayyum atardımb

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi malım olan ve bir adet olan amfimi sattirmamak için ilanimi 5 kez kaldirmislardi yayından distributor öyle istiyor diye İyi olmuş diyeceğim

  • Alan adını bizim firma satmıştı. (1999) Yanlış duymadıysam 9bin$. Bu arada ben çalışırken 25e yakın alan adını iş yerine el sıkışıp söz alarak verdim 7tanesi alan banka adıydı. Tabi işyeri patronu hem hiç çalışmadı dedi. Hemde alan adlarımı kendi cebine indirdi. Türkiye böyle bir yer böyle insanlar var. ve yargı bunları yaşatıyor...

  • ikinci elde rekabet mi olurmuş alan razı satan razı ya da değil size ne kardeşim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinemaker

    ikinci elde rekabet mi olurmuş alan razı satan razı ya da değil size ne kardeşim

    Sahibindeni ikinci el olarak görme, olay orada kopmuyor.

    Olay Galerici ve emlakçılardan aldığı paralarda yıllık zam olarak çok uçuk rakamlar çekmesinden kaynaklanıyor.
    Sizin ticaretenizle alakalı bir durum değil.
  • Ülkemizde ceza yemeden kendini bir silkeyebilen birileri maalesef yok.

  • Oooo süper

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet kurumu gercek anlamda calismaya basladi, sık sık ismini duymaya basladik iyiye isaret

  • Çok iyi olmuş. Aynen son 2 senede abonelik paket fiyatlarını %100 arttırdılar en az. Herkes ona muhtaç diye milleti soyuyorlar.

    Bireysel kullanıcılara bile ilan verme ücretlerini kol gibi yaptılar. Ücretsiz ilan hakları sınırlandırıldı vs.

    Hizaya getirin şu firmayı bir zahmet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Issızbiradam

    çok iyi olmuş umarım fırsatcıların ilanları komple kalkar

    Haberi okumadın veya anlamadın sanırım. Fırsatçıların ilanı kalksın diye değil, daha kolay ilan verilebilsin diye soruşturma açılmış.
  • bir zamanlar cok ucuz/sınırsız ilan verdiği için site çöplüğe dönüşmüş ilancılık yapanlar türemiştiler. Sahibinden.com dan daha fazla kazanıyordu ilancılar.

    Diğer yandan sitede, sahte yalan dolan emlak ilanları gırla gidiyordu emlakcılar tayfasından. Öyleki 10 ilana bakıyorsun 1 tanesi dogru digerleri müsteri cekmek amaclı yazılmış aslı astarı olmayan ilanlar. Bu durum tüketiciyi cok magdur ediyordu. Diger yandan işini düzgün yapan hile hurdası olmayan emlakcılarda kendilerini korumak icin gecerliligi olmayan ilanlarla görünürlüklerini artırmaya calisiyorlardı. Artık öyleki resimli emlak ilanları google ads reklamlarına dönüşmüştü. emlak ilanımı emlakcı reklamımı belli değildi.

    Bence gayet güzel yaptı sahibinden.com. belliki kantarın topuzu biraz kacmis bu nedenle iş yargıya intikal edecek... ama sahibinden.com da haksız değil. sen adamin iyi niyetini suistimal edersen bir şekilde bu durum sana dönecektir.

    umarım makul bir şekilde çözülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catborise -- 5 Haziran 2017; 17:16:19 >




  • Altı üstü 1.000 TL lik malını satacaksın, diyor ki ver 100'ünü, sağlam bir ceza yesinler de akılları başına gelsin.

  • satış başı %9 komisyon alırsan , doymazsan olacağı bu . Hele ekstra ilan ücretlerine bakın :

  • Yıllık ücret istiyor arkadaş benden neymiş yeterince ilan vermişim artık para vermem lazımmış kullanmıyorum üleyn bir yıl donanımhaberimiz var yeter :D

  • devlet baba 2. el ticaretinden de haracını almak istiyor

  • Güvenlik istiyorsanız tekele yöneleceksiniz. En güvenilir internet platformu sahibinden Türkiye'de. Yalan dolan eskiden çoktu artık uzmanlaştılar. Dolandırıcı nerdeyse kalmadı. Birebir satış sitesi olmak için çok çabaladılar. İstedikleri paraların rekabet konusundaki sakıncaları olabilir. Çünkü Türkiye'de otomobil ve emlak konusunda rakibi yok. O yüzden fiyat tarifelerinde özgür davranabiliyorlar. Bu da sıkıntı yaratıyor. Örneğin ev arıyorsunuz emlakçı buluyorsunuz ama sahibinden sitesinin fiyat tarifesi yüzünden bu sizin ödeyeceğiniz fiyatı da uçuklaştırıyor. İki kira parası danışman ücreti istemeye başladı emlakçılar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.