Şimdi Ara

Akıllı telefonlarda hafıza kartı desteği oranı rekor kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefonlarda hafıza kartı desteği oranı rekor kırdı


    Bir dönem akıllı telefonlarda hafıza kartının ne kadar gerekli olduğunu sorgulamaya başlamıştık. Dahili hafızanın yüksek kapasite standartlarını desteklemesine karşın takılan hafıza kartlarının standardının düşük olması kullanıcı tecrübesini etkiliyordu. Bu bakımdan yavaş yavaş amiral gemilerinden itibaren hafıza kartından uzaklaşma dalgası başladı.


     


    Patlama yaptı


     


    Samsung’un uzun bir aradan sonra ilk kez amiral gemisinde microSD kart girişine yer vermediğini gördük. Sonrasında farklı üreticiler de bu yeni trendi denemeye başlamıştı. Ne var ki tüketici tarafında bu trend ilgi görmedi ve tam tersine dönüş başladı. Bugün gelinen nokta ise inanılmaz.


     


    Strategy Analytics tarafından yapılan bir analize göre yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkan akıllı telefonların yüzde 97’si bir microSD kart girişi barındırıyor. Oran sektör tarihinde ilk kez bu kadar yüksek seviyeye çıktı. Kalan yüzde 3 civarındaki oran ise tahmin edileceği üzere iPhone modelleri ve Xiaomi gibi bazı firmalara ait akıllı telefonlar.


     


    Son yıllarda hafıza kartı kullanım oranı aslında yüzde 90 üzerinde seyrediyordu ancak geçen yılın son çeyreğinde oran yüzde 86 civarındaydı. Özellikle Galaxy Note 7 modelinin piyasadan çekilmesi ve Apple ile Xiaomi’nin yüksek satışları oranı etkiledi.


     


    Ayrıca Bkz.Gameloft imzalı Iron Blade: Medieval Legends indirmeye sunuldu

    Hafıza kartı kullanımının artması elbette bu segmentteki üreticilerin de yüzünü güldürüyor. Android tarafında dahili hafızasını yeterli bulmayanlar için microSD kart adeta can suyu oluyor. Yine microSD kart desteği sayesinde kullanıcılar düşük kapasiteli ve uygun maliyetli telefon tercih edebiliyor.


     


    Bunun bir diğer etkisi ise teknoloji tarafında oluyor. Özellikle amiral gemi modellerinde akıcı kullanıcı tecrübesi için hafıza kartının da en az dahili hafıza kadar hızlı veri transferi yapması gerekiyor. Başta Samsung olmak üzere firmalar hafıza kart yuvalarında en son teknolojiyi kullanmaya çalışıyor. Bu sayede microSD segmenti de en iyi teknoloji ile donanmış oluyor. 


     







  • Ve iPhone'da yok...

  • Yoo ben hiç gerekliliğini sorgulamamıştım. Gerekli olduğu günümüz dosya boyutlarında, kullanım kolaylığı taa Ay dan bağırdığı için hiç zor olmadı benim için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Internet hızı arttıkça harici depolama çözümleri daha da gereksizleşiyor. Sonuçta her işini internet üzerinden, bulut depolamadan falan halledebiliyorsun. Üstelik batarya üzerine de yük bindiriyor. Azalacağına artması ilginç gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne garip. Bir yanda telefon bir yanda hafiza karti, ikisi nasil yan yana gelir. Birde bu yetmezmiş gibi rekor kırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking



    Internet hızı arttıkça harici depolama çözümleri daha da gereksizleşiyor. Sonuçta her işini internet üzerinden, bulut depolamadan falan halledebiliyorsun. Üstelik batarya üzerine de yük bindiriyor. Azalacağına artması ilginç gerçekten.

    Her daim interneti aktif tutup üstüne veriye erişmek için beklemeni gerektirecek bir durumdan bahsediyorsun farkındaysan? Elbette basit dökümanlarda sıkıntı değil ama video ve büyük boyutlu fotoğrafları hafıza kartı yerine buluttan alıp hem veri paketi tüketimini arttıracağım hem de aman bataryam az gitti diye düşüneceksem çok saçma oluyor. Bir de yüklenirken boş yere beklemek ve ekranın tükettiği enerji ve ek data harcaması ile daha da gereksizleşiyor.


    Dediğiniz anca tamamen sınırsız ve yüksek hızlı internet olduğu ve dahili depolamanın 64gb'dan başladığı devirde anlam kazanır. Umarım ironi yapmışsınızdır.




  • Benim satınalma kriterlerimin en başında gelir. Hafıza kartı desteği olmayan telefon almam.

  • Birgün iphone'a da micro-sdcard desteği gelir ve apple fanboyları işte bu apple sdcard icat etti derler.

  • stivjabs S kullanıcısına yanıt
    128'liği alıyorsun ve huzurlu bir hayat seni bekliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle çok önemli bir kriter. Hatta bu kriter yüzünden Redmi note 3 yerine gidip Redmi note 2 prime almıştım..

  • Sd kartı emülatör oyunlarla dolduruyorum cihaz bir güzelleşiyor of of :)). Lakin piyasadaki arkadaşlarımız adam gibi okuma yazma hızı olan kartlardan bulundursa fena olmayacak. Genelinde leş gibi kartlar var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan 64gblık kullanıyorum zaten sorunum da alan yetersizliği değil. Tek taraflı düşünmediğiniz de bir işi başka nedenleri de görebiliyorsunuz. Mesela benim bir dslr fotoğraf makinem var ve içinde Micro sd kart var. Yanımda bilgisayarım veya android tabletim yok. Ve fotoğraflara bakmak istedim. İşte o zaman 38382837 gb iPhone 732883üm de olsa huzuru bulamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.