Şimdi Ara

18 çekirdekli Intel Core i9 işlemcisi yıl sonuna kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 18 çekirdekli Intel Core i9 işlemcisi yıl sonuna kaldı


    Intel’in üst seviye bilgisayar segmentini adeta çekirdeğe boğduğu yeni Core i9 ailesinin tanıtım fırtınası dinmiş durumda. Ortalık yavaş yavaş durulurken bazı önemli bilgiler de gün ışığına çıkmaya başladı.


     


    Gecikme var


     


    18 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen ve fiyatı da 2000$ seviyesine kadar çıkan yeni Intel Core i9 veya Core X ailesinde tepe işlemcilerin teknik detaylarının açıklanmaması dikkat çekmişti. 10 çekirdekli Intel Core i9-7900 ve aşağısındaki işlemcilerin teknik detayları açıklanırken, 18 çekirdekli 7980XE modeline kadar olan işlemciler için ise önümüzdeki aylar işaret edilmişti.


     


    Yeni gelen bilgilere göre Core i9 serisinin tepe işlemcilerinde gecikmeler yaşanacak. Segmentinin en güçlüsü durumundaki 18 çekirdekli Core i9-7980XE işlemcisinin en erken yılın sonlarında piyasada olması bekleniyor.


     


    Ayrıca 14 ve 16 çekirdekli Core i9 işlemcilerinin de yıl sonuna doğru piyasada olma ihtimali görünüyor. Yine 12 çekirdekli Core i9-7920X işlemcisinin de en erken sonbahar aylarında piyasada olacağı tahmin ediliyor. Yani en erken piyasaya çıkacak en güçlü Core i9 işlemcisi 7900X modeli olacak.


     


    Ayrıca Bkz.16 çekirdekli AMD Ryzen işlemcisinin fiyatı ortaya çıktı

    Peki Intel bu kadar iddialı bir tanıtımdan sonra neden hızlı bir şekilde işlemcilerini piyasaya süremiyor? Sektör uzmanlarına göre Intel rakibi AMD’nin hamlelerine hazırlıksız yakalandı. Piyasanın hakimi olduğunu gösterebilmek adına 18 çekirdekli işlemcisini duyurdu duyurmasına ancak henüz bu işlemcinin verimli bir şekilde hacimli üretime başlaması mümkün değildi. Zaten AMD’nin 849$ beklentisi oluşan 16 çekirdekli Ryzen 1998X işlemcisi karşısında Intel’in zorlanacağı açıktı. Firma da bu bakımdan 999$ fiyat etiketine sahip Core i9-7900X işlemcisi ile başlamayı tercih etti.


     


    Tepe modellerin gecikecek olması şüphesiz AMD için daha rahat bir hareket alanı bırakıyor. Yaz sonuna doğru piyasaya çıkması beklenen Ryzen Threadripper serisi tatmin edici satış rakamlarına ulaşırsa Intel’in 16 ve 18 çekirdekli işlemcileri piyasaya çıkmadan fiyat indirimine de gidebilir. Şu an elinde böyle bir imkan oluşmuş durumda. 


     







  • rekabet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet güzel şey. Umarım bu hızla AMD alır yürür 2 sektörde de. Diğer taraftan gecikme kabul edilebilir durumda zira AMD de zaten yarın çıkarmayacak ürünlerini. Yaz sonunda umarım hacimli üretim sıkıntısı olmadan uygun miktarlarda satışta görürüz AMD tarafını. Intel ise haliyle bir karşılığım olsun gibi çıkarıyor bu işlemcileri. Pas geçip seneye daha sağlam bir atak da yapabilirdi ki keşke öyle olsaydı. AMD biraz para kazanır Intel ise sağlam hazırlanır seneye güzel bir kapışma izlerdik :(

  • AMDnin fiyatını gören intel pıstı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 5 Haziran 2017; 17:57:58 >
  • 16 çekirdekli Ryzen Threadripper işlemci 849$ onun yarısı olaran
    Ryzen 1800x gün itibari ile 457 dolar Ryzen 1700 300 dolar

    2 tane ryzen 1800x ten 65 dolar ucuz
    2 tane ryzen 1700 den 249 dolar pahalı

    şu anki durumda bile 49 doları iki çipi birleştirme masrafı sayarsak 200 dolar indirim opsiyonu var :)

    AMD de nede olsa henüz rakip yok diyerek biraz fazla mı söylemiş ne :)
    intelde daha hiçbir özelliği açıklanmayan bizimki daha çekirdekli işlemcilerini (varsa) henüz üretemiyor bile...
    inş amd satışa çıkardıktan "sonra" kısa süre içinde onlarda satışa başlarda hem amd biraz kazanır hem rekabet artar :)

  • İntel için performanstan daha büyük bir tehdit olan 7 Nm yapı oldu şu an için İntelin yaptığı ve yapabileceği hamlelere çok rahat yanıt verebilmesine olanak küçük yapısı ile.

  • Ryzen'ler intel'i daha zorlamaya devam ediyor tebrikler AMD.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi güzel amd için ama zaten bu threadripper işlemciler çok küçük bir kesime hitap ediyor.asıl segment hala ryzen 3 ve 5 in olduğu segment,ryzen 7 ler bile az kesime hitap ediyor

  • İntel'e diz çöktüren AMD'ye selam olsun...



    Hazır pc alacaktım vazgeçtim AMD bileşenli sistem Toplayacam :D ( umarım toplayabilirim :D )

  • Kötü oldu, anahtarlık yapacaktım.
  • 1000-2000 dolarlık işlemciler için millet çıldırıyor enteresan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beklenen bir şeydi, amd'nin teknik detaylarını açıklamasını bekledi intel.. amd'de açıklayında iyileştirme yapmak için piyasaya çıkış tarihini erteledi.. intelin yaptığı akıllıca görülebilir ama tamamen ticari ahlaksızlık.. yapabilme imkanın varken rakibine göre hareket etmek ne bileyim biraz kurnazlık gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xattorneyx

    1000-2000 dolarlık işlemciler için millet çıldırıyor enteresan

    herkes oyun diye kafayı sıyırmış durumda değil bazıları gibi. bu çıkacak ürünü server olarak kullanmakta mümkün olacak gündelik kullanım im için Ryzen 3 çok fazla bile çıktığında.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Bu işlemciler ev kullanıcısı için değil zaten onu biliyoruz adamlar 30bin dolara işlemci çıkarsa millet gene burda birbirini yiyecek anlamsız bi fanlık sanki bi çıkarları varmış gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar GTA V' 100 fps alır mıyım saçmalığı ile zehirlenmiş oldukları için kafaya takmaya hiç gerek yok. Gerek İntel Gerek Amd özel 48 ve 64 çekirdekli modellerini 150 dolara versin onu da alır kullanırlar ve sonra 70 fps değerini gördükleri anda bu çöp oyunu kastırıyor yavaş çalışıyor yaygarasını basarlar forumlarda.

    Bu arada EKREM71 yazık oldu be sana Hangi üniversite verdiyse bu zeka ile diploma artık okur yazarlığı var diye söyle uzak duralım o üniversiteden bundan sonra şimdi sana bu haber EVLAT acısı gibi koymuştur derinden yara açarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 5 Haziran 2017; 13:45:56 >




  • Amd sağolsun. Kamyonu olan arkasına yazsın.

  • Ryzen'lar çıkmadan önce burada fanboylar "Intel çok gizli geliştirdiği işlemciler ve teknolojiler vardır, siz Intel'i boş mu sanıyorsunuz anında yanıt verir" diyorlardı. O arkadaşları piste alalım.
  • İntel için yolun sonu göründü.

  • AMD umarım bu yıl piyasayı tarar da Intel'in burnu sürtülür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz dejavu olacak ama
    1-Hani çok çekirdek gereksizdi.
    2-İntel çok geç kaldı.
    3-Amd bayrak.jpeg.

    O zamana kadar Amd zaten piyasayı domine etmiş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 5 Haziran 2017; 16:58:2 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.