Şimdi Ara

Swift Playgrounds şimdi robotlara ve dronelara da destek veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Swift Playgrounds şimdi robotlara ve dronelara da destek veriyor


    Apple’ın öğrencileri ve yeni başlayanları Swift ile çalışmayı keşfetmeye teşvik eden interaktif uygulaması Swift Playgrounds, kapsama alanını robotlar, dronelar ve müzik enstrümanlarına doğru genişletiyor.


     


    Akıllı hamle


     


    Swift Playgrounds uygulaması ilk kez iOS 10 işletim sistemi ile birlikte iPad modellerine sunulmuştu. Hem öğrencilere hem de Swift diline yeni başlayanlara yol göstermeyi amaçlayan uygulama oldukça beğenilen bir interaktif arayüze sahip.


     


    Swift Playgrounds, Apple tarafından geliştirilen programlama derslerini kapsıyor. Bu derslerde öğrenciler temel kodlama konseptlerini öğrenirken etkileyici bir grafik dünya aracılığıyla ekrandaki karakterleri yönlendirmek, bulmacalar çözmek ve zorlukların üstesinden gelmek için kodlar yazıyorlar. Uygulama 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip.


     


    Apple’ın son hamlesi ise Swift Playgrounds uygulamasına robotlar, Drone cihazları ve müzik enstrümanlarına yönelik olarak kodlama geliştirme imkanı eklemek oldu. Son dönemde önemi giderek artan bu bileşenlerin yazılımcılar tarafından da değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bakımdan Apple’ın hamlesi önemli.


     


    Ayrıca Bkz.Gameloft imzalı Iron Blade: Medieval Legends indirmeye sunuldu

    Firma uygulama için pek çok üçüncü taraf üretici ile işbirliği yapıyor. İşbirliği kapsamında önemli ürünler Swift Playgrounds tarafından desteklenmeye başlayacak. LEGO MINDSTORMS Education EV3 seti, Sphero SPRK+ robot top, Parrot Mambo, Parrot Airborne, Parrot Rolling Spider, UBTECH Jimu Robot MeeBot seti, Skoogmusic Skoog 2.0 müzik kutusu bunlardan bazıları.


     


    Üçüncü taraf desteği Swift Playgrounds 1.5 sürümü ile birlikte geliyor. Sürüm 5 Haziran itibariyle indirmeye sunulacak. iOS 10 işletim sistemli tüm iPad Air, iPad Pro modelleri ve iPad mini 2 sonrası tabletler uygulama ile uyumlu.


     







  • swift; yükselen javascript tabanlı hybrid sistemler, react native ler, ionic gibi özgür yazılım framework sistemler karşısında kan kaybedince biraz çakallığa kaçmış. Söylediği robot uygulamalar zaten diğer diller tarfından doğal olarak karşılanıyor. Android sisteme ayrı, ios sisteme ayrı uygulama olayı yavaş yavaş ortadan kalkıyor. İnsanları, "swift kullanmak için sadece mac cihazlar kullanmalısınız" şeklinde sınırlandırırdıktan sonra böyle robot zırvalıklarıyla kandıramazsın apple.

  • Kim ne derse desin Apple geleceğe yatırım yapıyor.



    Markete Web sayfası kısa yollarını geçtim virüsleri bile alan Google'dan ziyade adamlar gelecekte kendilerine uygulama yazacak yazılımcı kitlesi yetiştiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.