Şimdi Ara

Hastaların ölüp ölmeyeceğini öngörebilen yapay zeka geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hastaların ölüp ölmeyeceğini öngörebilen yapay zeka geliştirildi

    Bir grup Avustralyalı araştırmacı, hastanın organlarının görüntülerine bakarak yakında ölüp ölmeyeceğini öngörebilen yeni bir yapay zeka (AI) sistemi geliştirdi. Kısa süre önce Nature dergisinin Bilimsel Raporlar (Scientific Reports) bölümünde yayınlanan araştırma makalesinin, ciddi hastalıkların erken teşhisinde hekimlere yardımcı olması bekleniyor.

     

    Adelaide Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen sistem, BT taramasına giren 48 hastanın göğüsünden alınan tıbbi görüntüleri yapay zeka kullanarak analiz edip, hangi hastanın beş yıl içerisinde öleceğini %69 doğrulukla tahmin edebildi.

     

    Araştırma makalesinin baş yazarı Luke Oakden-Rayner "Biyolojik yaşın doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve hastanın ömrünün tahmini, doktorların vücudun içine bakma ve her organın sağlığını ölçme konusundaki imkansızlıkları nedeniyle sınırlı kaldı. Araştırmamız, bilgisayar sistemlerinin görüntüleri nasıl anlayıp, analiz edebileceğini öğrenebildiği bir teknik olan 'derin öğrenme'nin kullanımını inceledi" dedi.

     

    Ayrıca Bkz.Microsoft'un hatası Windows telefonları kullanılamaz hale getirdi
    Sistemin, amfizem ve konjestif kalp yetmezliği gibi ağır kronik hastalıklardan muzdarip hastalarda en yüksek başarı oranına ulaştığı belirtiliyor. Araştırmacılara göre yapay zeka sistemi, büyük miktarda veriyi bir araya getirerek ve doktorların eğitimini almadığı çözümü zor kalıpları tespit ederek tıbbi sonuçları tahmin etme yeteneğine sahip.

     

    Araştırmacılar, kalp krizinin başlangıcı gibi diğer önemli sağlık durumlarını tahmin etmek için de aynı teknolojiyi kullanabilmeyi umuyorlar. Kısa bir süre önce de Google Bilim İnsanları, şirketin sürücüsüz otomobil projesi için kullandığı AI teknolojisinin kanseri, insan doktorlarından daha hızlı ve daha kesin bir şekilde teşhis edebileceğini iddia etmişti.







  • böyle gelişmeler gerekli teknoloji dünyasına, 8gb ramli telefon ile reklam yapmak değil.

  • yapay zeka yapay zeka söyle bana ne zaman öleceğim?

  • Sadece öngörebilir diğer türlü Allah'tan başkası bilemez kimin ölüp kimin ölmeyeceğini.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seaword

    Olasılık konusunda büyük bir hata yapılıyor. %50 zaten rastgele olsa tutturma oranı. Üstüne %19 oranı sağlamış. Şuan çok başarılı değil ama geliştirebilir zekice tasarlanmış uygulama

    Hocam, rastgele olsa tutturma oranının %50 oluşunu biraz açıklar mısınız ?
  • Makinalara bırakılacak iş değil bu...

  • Web olayi ilk yukselise gecerken de boyle siteler cikmisti, sigara icip icmemeniz gibi bir suru kriter sorup olum yasi hesaplardi, aklima o geldi bir an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seaword

    Yapay zeka %50 ölecek %50 Ölmeyecek ile yola başlar. Mantığın temelinde bu vardır. Her bir parametreyi değerlendirip daha önceki bu durumları karşılaştırıp % oranları belirler %99 a %1e kadar ölecek çıkabilir. (Mesela x tip kanserinin kadın olanlarının 65 yaş üstünde yakalanan 1000 kişiden 1 kişi kurtulmuştur)



    Bu durumda yapay zeka hiç çalışmasa bile %50 ölecek %50 ölmeyecek oranını verip yaklaşık yarı vakayı doğru tutturabilir mühim olan bunun üstüdür.

    Hic alakasi yok. %50 ihtimalle "baslamak" diye bir sey yok. Derin ogrenme dedikleri ( deep learning ) yontemde belirli bir veri seti uzerinde yapay zeka hangi parametrelerin olume yol acacagini "ogrenir". Sonra gercek senaryolar uzerinden ogrendiklerine gore bir olasilik hesabi yapar. Kafadan %50 ile baslamak gibi bir sey yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben robot filminde buna benzer bir mantık vardı hatırlarsanız robot kaza sonrası yaşama olasılığı yüksek olanı kurtarıyor ve diğer kişi ölüyordu.

  • saçmalık bence. Ne ölecek denen insanlar ölümün kıyısından dönüyor. İnsan ruhu duyguları olan bir canlı. İnsan bir robotun eline bırakılamayacak kadar değerli.

  • Bizim topluma ters :)
  • Bizim eski Türk filmlerimizdeki teknolojide daha gelişkin bir yapay zekayi kullaniyorlardi.

    -Efendim üzülerek söylemeliyim ki 6 ay ömrünüz kaldi.



    --Nayir. Nolamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 5 Haziran 2017; 18:20:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.