Şimdi Ara

Trump'ın açıklamasına teknoloji devlerinden tepki yağıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklama ile ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekileceği yönündeki iddiaları doğrular nitelikte bir açıklama yaptı ve Paris İklim Anlaşması'ndan ülkesinin imzasını çekmeye karar verdi. Trump, kararın gerekçesi olarak ABD ekonomisinin bu anlaşmadan zarar görmesi ve diğer ülkelerin bu anlaşma sayesinde ABD’ye karşı avantajlı hale geldiğini gösterirken Trump’ın açıklaması danışmanlarının da tepkisini çekti.

    Trump'ın açıklamasına teknoloji devlerinden tepki yağıyor 

    Tesla CEO’su olan ve aynı zamanda Trump’ın danışmanlık konseyinde yer alan Elon Musk, ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi halinde görevinden ayrılacağını daha önce dile getirmişti. Trump’ın dünkü açıklamasının hemen ardından kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Musk, ‘’Başkanlık konseyinden ayrılıyorum. İklim değişikliği gerçektir. Paris’ten ayrılmak Amerika ya da dünya için iyi değil.’’ dedi.

      

    Musk, bu tweetin ardından Paris İklim Anlaşması’nın neler sağladığını göstermek için Paris Anlaşması uyarınca Çin’in, 2030 yılına kadar temiz elektrik üretmeyi taahhüt ettiği bilgisini de takipçileriyle paylaştı. Elon Musk yaptığı açıklamalar ile Trump’ın danışmanlık konseyinde ön plana çıkan isimlerden olsa da Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararına karşı görevini bırakan tek isim olmadı. Musk’tan sadece birkaç saat sonra Disney CEO’su Bob Iger da danışmanlık konseyinden ayrıldığını duyurdu.

     

    Görevden ayrıldığını Twitter’da yaptığı ‘’Paris Anlaşması’ndan çekilme nedeniyle prensip olarak başkanlık konseyinden istifa ettim.’’ açıklamasıyla duyurdu. Daha sonra Disney üzerinden daha detaylı bir açıklama yapan Bob Iger, "Gezegenimizi korumak ve ekonomik büyümeyi sağlamak bizim geleceğimiz için kritik öneme sahip ve zıt şeyler değiller. Paris Anlaşması'ndan çekilme kararımıza katılmıyorum ve prensip olarak Başkan'ın danışma konseyinden istifa ettim. " dedi.

     

    Trump’ın danışmanları olması nedeniyle bu Elon Musk ve Bob Iger’ın açıklamaları büyük önem taşısa da aslında bu isimler sosyal medyada Trump’a karşı açıklama yapan teknoloji ve iş dünyasından yüzlerce isimden biriydi.

     

    ''Çocuklarımızın Geleceği Risk Altında'' 

    Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook hesabından yaptığı açıklamasında ‘’Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmek çevre için kötü, ekonomi için kötü ve çocuklarımızın geleceğini risk altına alıyor.’’ İfadesiyle karara katılmadığını duyururken salı günü Trump’ı fikrinden vazgeçirmek için Beyaz Saray’ı araya Tim Cook ise Twitter hesabından “Paris Anlaşması’ndan çekilmek yanlış bir karardı. Apple, iklim değişikliğiyle savaşmaya sonuna kadar kararlıdır, bu konuda hiçbir tereddüt göstermeyecektir” dedi.

     

    Google CEO’su Sundar Pichai ise "Bugün alınan kararla herkes hayal kırıklığına uğradı. Google herkese daha temiz, daha yaşanabilir bir gelecek sunmak için çalışmaya devam edecek." dedi. Microsoft’un yönetim kurulu başkanı Brad Smith karardan üzüntü duyduğunu dile getirirken Microsoft'un karbon emisyonlarını azaltmaya ve iklimin değişikliğinin yıkıcı etkilerini önlemeye çalışacağını yineleyen tweetler attı.

     

    ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs’ın karara olan tepkisini CEO Lloyd Blankfein attığı tweet ile dile getirdi. 2011 yılında Twitter hesabını açan ve bugüne kadar hiç tweet atmayan Blankfein "Bugünkü karar, çevre ve ABD'nin dünyadaki lider pozisyonu için bir gerilemedir" açıklamasını yaptı.

     







  • TRUMP GERİ ADIM ATAR

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye'de olsa dün dogayi koruyalim bu cok onemli diyenler dogaya lanet olsun paralellerin dayatmasi komplosu deyip baskandan yana cikarlardi. Neyse ki oradaki insanlarin bir durusu var...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir adam yakışıklı diye bu kadar kıskanılmaz ya.
    Trump'ın açıklamasına teknoloji devlerinden tepki yağıyor
  • Bizde kimler istifa ederdi acaba!?!?!?

  • trump çevre ile ilgili bir birime petrolcü arkadaşını koymuş. gerisini siz anlayın artık.

  • Paris anlaşmasının bir de arka planına bakın millet. Bu anlaşmaya göre kömür ile çalışan ve elektirik üreten tüm fabrikalar ya kapanacak ya da komple bir yenilemeye girerek 1 fabrika için milyar dolar harcanacak. Tabi ki avrupa da bu yenilemeyi kim yapacak? Doğru bildiniz Almanya ve Fransa. Çünkü bu yenilemeyi karşılayacak teknoloji onların elinde. Almanyanın bu kadar bastırmasında ki gerçek tahminimce budur.
    Trump amcamız kabul etmiyor çünkü bu yenilemeler Amerika da daha pahalıya geliyor. Yani zarar edecekler ve işçi çıkaracaklar. Bu da Trump amcamıza yansayacak.

  • Sözünün eriymiş dediği gibi istifa etti. O değil de her defasında ABD ile ilgili konularda öküz altında buzağı arayıp "bunlar amariganın oyunları" minvalinde bana cevap veren arkadaşa selam olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000

    Bizde kimler istifa ederdi acaba!?!?!?

    Bizde istifa eden direk "hain" damgası yiyip (pkk, ypg, pdy, lpg) kodesi boylardı :)
  • Trump bence dünyayı kurtaran adam olarak tarihe geçecek. Zira küresel ısınma ne kadar hızlı artarsa dünya insanlardan kurtulup tekrar yenilenme aşamasına geçebilir. Öyle yada böyle dünyanın sonunu insanlar getirecek, bu ne kadar hızlı olursa o kadar rahatlatıcı olur dünya için.

    Trump başkanı kutluyorum. =)



  • Küresel ısınma ve GDO tarihin en büyük balonlarıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de arkadaş adam nasıl başkan her dediğine her yaptığına aşırı muhalefet oluyor oda tükürdüğünü yalamak zorunda kalıyor.
    Baksın bizim Reis gibi sözünün eri olsun yada boş hayaller peşinde koşmayı bıraksın.

  • Dunyanin sonunu getirecek kurbaga surat lol

  • İnsanlığın en büyük sorunu, maalesef zaman kavramını çok iyi anlayamamasıdır. Zaman bir yanılsamadır ve asla geriye doğru işlemez. Bugün alınan bu kararın zararı an itibarı ile gelecekte etki göstermeye başlamış bulunmaktadır, geçmiş olsun...

  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:35:45 >


  • Sarı adam macron'un elini öyle bir sıkıyor ki deneyimsiz neye uğradığını şaşırıyor




  • Elon Musk gözüme girdi örnek davranış sergilemiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozancn

    Paris anlaşmasının bir de arka planına bakın millet. Bu anlaşmaya göre kömür ile çalışan ve elektirik üreten tüm fabrikalar ya kapanacak ya da komple bir yenilemeye girerek 1 fabrika için milyar dolar harcanacak. Tabi ki avrupa da bu yenilemeyi kim yapacak? Doğru bildiniz Almanya ve Fransa. Çünkü bu yenilemeyi karşılayacak teknoloji onların elinde. Almanyanın bu kadar bastırmasında ki gerçek tahminimce budur.
    Trump amcamız kabul etmiyor çünkü bu yenilemeler Amerika da daha pahalıya geliyor. Yani zarar edecekler ve işçi çıkaracaklar. Bu da Trump amcamıza yansayacak.

    emin ol amerikada daha iyisi vardır.
  • bu istifa edenler ağır 2 yüzlü adam secilmeden önce ne söyledi ise yapıyor.. bu musk fustk vs...neden danışman olmuşlar çünki kemiğini istemişler alamayınca istifa ediyorum sözde dünyayı düşünüyorlar alayı kapitalist sistemin çarkcıları

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hannover 96

    Turkiye'de olsa dün dogayi koruyalim bu cok onemli diyenler dogaya lanet olsun paralellerin dayatmasi komplosu deyip baskandan yana cikarlardi. Neyse ki oradaki insanlarin bir durusu var...

    duruşmu o duruşcular adamın yaptıklarınn secim vaatleri oldugunu bilmiyormuymuş yoksa trump'ı hiç dinlememişlermi kapitalist sistemin bekcileri kan vericileri kandırılmışlarmı ? sizin gibi batı hayranı sorgulamayan koşulsuz iman eden bir toplulugumuz oldugus ürece bu memleket bir ileri 2 geri gidecek kıramayacagız bu döngüyü




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.