Şimdi Ara

3D NAND belleklerde 64 katman dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3D NAND belleklerde 64 katman dönemi


    SSD sektöründe düzlemsel hücre diziliminden istifleme şeklindeki hücre dizilimine geçiş çok büyük bir dönüm noktası olmuştu. Görünürde daha farklı bir dizilim tarzı olmayacak gibi duruyor ve üreticiler 3D NAND dediğimiz dizilimi daha fazla geliştirmenin yollarını arıyor.


     


    3D NAND bellek dizilimi sayesinde zar alanına daha fazla bellek sığdırmak ve haliyle daha fazla depolama alanı elde etmek mümkün oluyor. Dikey iletişim sayesinde enerji tüketimi azalıyor ve maliyetler düşüyor. Pek çok firma hem düzlemsel hem de 3D NAND SSD geliştirmiş durumda.


     


    Bugüne kadar 24 katmanlı, 32 katmanlı, 48 katmanlı 3D NAND bellek çalışması yapan firmalar görmüştük. Computex 2017 ise ilk kez 64 katmanlı yapıya geçişin kapısı oldu. Western Digital, SanDisk, Toshiba fuarda 64 katmanlı SSD ürünlerini duyurdu.


     


    WD


     


    İlk 64 katmanlı 3D NAND bellek geliştirdiğini duyuran Western Digital, Blue serisi altında yeni SSD ürünlerini pazarlayacak. Yeni sürücüler 560MB/s okuma ve 530MB/s yazma hızlarına ulaşabiliyor. Firma 2.5 inç ve M.2 2280 formatında iki farklı versiyon piyasaya sürecek. Seride  250GB, 500GB, 1TB ve 2TB kapasiteler yer alıyor. Başlangıç fiyatı ise 100$.


     


    Ayrıca Bkz.Asus VivoBook serisi yenilendi

    Firmanın yan markası SanDisk de Ultra 3D SSD serisi altında yeni sürücüler geliştirdi. Oyunculara yönelik olan yeni seride WD Blue ile aynı kapasiteler ve fiyat etiketleri bulunuyor. Farklı olarak SanDisk, M.2  formatında versiyonlar sunmuyor. Ürünler sonbahar aylarında piyasada olacak.


     


    Toshiba


     


    Toshiba, BiCS Flash adını verdiği 3D TLC NAND bellekler geliştiriyor. Yine bu firma da 64 katmanlı 3D NAND bellekler elde etmeyi başardı. Fuarda duyurduğu XG 5 SSD serisi NVMe x4 PCIe hattını temel alıyor. Bu bakımdan oldukça da hızlı.


     


    M.2 formatındaki bellekler 256GB, 512GB ve 1TB kapasitelere sahip. Veri transfer hızları ise 3000MB/s okuma ve 2100MB/s yazma şeklinde sıralanıyor. Üst seviye performans arayanlara yönelik geliştirilen XG 5 SSD serisi Haziran ayında piyasaya çıkacak. Fiyatı ise bilinmiyor. 


     

    3D NAND belleklerde 64 katman dönemi 







  • Katman sayısı 2 katına çıkınca aynı fiyata 2 kat kapasite görsek fena mı olurdu?

  • Fiyatlarda 2 katı düşse keşke.

  • Toshiba geçen sene Çeyrek Petabyte SSD üretti ve 2018 yılı içinde seri üretimini yapabileceğini açıkladı. SSD fiyatlarında çok UCUZ rakamlar görmeye hazır olmalısınız. Çeyrek Petabyte alacak değilsiniz tabiki ama 8-16-32-64-128 TB gibi seçenekler arasından fiyat yelpazesi olacak. HDD olayı bitmiş olacak.
  • 1000 daha hızlı ve 1000 kat daha dayanıklılar mı peki? Bi ara her ssd haberinde vardı, noldu sahi kaç yıl oldu.

  • 500 liraya 10 tb ssd almadıktan sonra ne anlamı var senelerdir görüyoruz gelişiyor gelişti gelişecek diye düşsün artık şu ssd fiyatları bıktım arkadaş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: whitelotus59

    500 liraya 10 tb ssd almadıktan sonra ne anlamı var senelerdir görüyoruz gelişiyor gelişti gelişecek diye düşsün artık şu ssd fiyatları bıktım arkadaş

    Gelişmeler 2018 yılı içinde 10 TB değilde 8 TB'ı 500 liraya bulabileceğimizi gösteriyor, kısa vadede Ekim ayında 2 ve 4 TB'lar iyi satış rakamları görecektir.

    Edit: SSD'lerde 10 TB seçeneği olmayacak, seçenekler 2-4-8-16-32-64-128 olarak halefinin çarpı ikisi şeklinde geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı.basat -- 31 Mayıs 2017; 22:10:31 >
  • hacı.basat kullanıcısına yanıt
    10 tbı örnek olarak söyledim sırasını biliyorum 2019 da fiyatlar çakılacak diye haber okumuştum zaten umarım düşerde ucuza ssdli steam library yaparız.
  • Katman sayısı, biz piyadaki ürünlerin kapasite sınırlarını zorlayacak kadar zengin olmadıkça hayatımızı pek değiştirmeyecek. Özellikle rekabeti geliştirecek kadar geniş bir üretici skalasından fırlamadıkça.

  • Duman olmuş bir firmanın, ciddi ciddi satılması düşünülen bir biriminin böyle muhteşem işler yapıyor olmaya devam etmesi kesinlikle gözardı edilmemesi gereken bir nokta.


    Sayılara çok takılmayın.

  • Samsung'un 2013 de gectiği 3dvnand teknolojisine adamlar 4 yıl sonra geçiyor , bence geç bile kalmıslar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • saat 9 dan 5 é çalışan mühendislerin değilde !
    7/24 tüm olasılıkları analiz eden yapay zekanın üreteceği mühendislikle ortaya çıkacak donanımları sabırsızlıkla bekliyoruz !

    yapay zeka mühendisleri işinden edecek ! :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 2 Haziran 2017; 7:47:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whitelotus59

    500 liraya 10 tb ssd almadıktan sonra ne anlamı var senelerdir görüyoruz gelişiyor gelişti gelişecek diye düşsün artık şu ssd fiyatları bıktım arkadaş

    500 liraya 10 terabyte hdd yok. Sen neyin kafasını yaşıyorsun?
  • Bize en son gelecekler, sırada bizden önce olanlar düşünsün öncelikle

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.