Şimdi Ara

Intel Compute Card resmiyet kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Compute Card resmiyet kazandı


    Intel’in CES 2017 fuarında görücüye çıkardığı ancak teknik detay vermediği Compute Card adındaki kredi kartı boyutlarında bilgisayar modelinin teknik detayları belli oldu. Cihaz boyutlarına göre güçlü bir donanım sunuyor.


     


    Yeni bir konsept


     


    Intel Compute Card konseptinin temelinde televizyonunuzdaki veya buzdolabınızdaki girişe kolayca takarak cihazın donanımını güncellemeniz veya yeni özellikler kazandırmanız yatıyor. Bu anlamda tek başına bağımsız bir PC gibi kullanabilmeniz mümkün değil. Yanında gelen ve bağlantılar içeren docka taktığınızda ise bir bilgisayarınız oluyor.


     


    Elbette yuva aygıtların da Compute Card desteklemesi gerekiyor. Contec, Dell, ECS, Foxconn, HP, Lenovo, LG Display, MoBits Electronics, NexDock, Sharp, Seneca, SMART Technologies, Suzhou Lehui Display ve TabletKiosk gibi pek çok firma gelecek ürünlerinde Compute Card desteği sunacak. Tek bir özel bağlantı üzerinden kartı bu markalara takacak ve güncelleme yapacaksınız. Hatta NexDock bir süre sonra cihaz için dokunmatik tablet aksesuarı piyasaya sürecek.


     


    Intel Compute Card 4 farklı seçeneğe sahip. 6. nesil Celeron N3450 ve Pentium N4200 işlemcilerin yanında Kaby Lake tabanlı Core i3-7Y30 ve i5-7Y57 işlemci seçenekleri mevcut. Sistem en fazla 4.5W enerji tüketiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Intel’in şakası yok, 18 çekirdekli Core i9 işlemcilere hazır olun

    4GB DDR3 RAM standart olarak gelen cihazın Core işlemcili versiyonlarında 128GB SSD, Skylake işlemcili versiyonlarında ise 64GB eMMC depolama kapasitesi geliyor. WiFi AC ve Bluetooth 4.2 teknolojileri de ortak. Kullanıcılar isteğe bağlı işletim sistemi yükleyebiliyor.


     


    Ağustos ayında ilk örneklerini göreceğimiz Compute Card modelinin fiyatı ise 150$-500$ arasında değişiyor. Elbette bu fiyatlara alınabilecek güçlü çok bilgisayar var ancak dediğimiz gibi Intel’in amacı bir ekosistem oluşturmak. 


     

    Intel Compute Card resmiyet kazandı 







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Root Karısı

    Bu tam olatak ne işe yarıyor

    Bir çeşit windows 10'lu tablet olmuş.
  • DDR3 kullanmayı bırak üretimini bile sonlandırmaları lazım artık DDR4 hem daha az enerji harcıyor hem de daha hızlı DDR3 çok eskide kaldı artık.

  • Harika bir cihaz bence.

  • klavye ve mouse bağlarsak iyi olabilir

  • San mantıklı bir sistem. Monitörlerde ve TVlerde çok mantıklı olur. Hatta telefonlardakine benzer bir HUB(USB, MicroSD kart yuvası, Ethernet ve HDMI portu.) ile satışa çıkarsa mantılı bir fiyatla alınabilir.

  • Tablet monitörünü ayrı sat al sana modüler tablet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki GTA5 oynatıyor mu?

  • Benim hoşuma gitti direk modüler mantığı olmuş. Tabletiniz mi yavaşladı ama ekranı sağlam kartı hızlısıyla değiştir ekran mı kırıldı ekranı değiştir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.