Şimdi Ara

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg’den Evrensel Temel Gelir çağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Facebook’un patronu Mark Zuckerberg’den Evrensel Temel Gelir çağrısı 

     
    Özellikle robotların insanları işinden edeceği düşüncesiyle son dönemde sıkça tartışılmaya başlayan Evrensel Temel Gelir fikri için daha önce Bill Gates ve Elon Musk, otomasyonun işsiz bıraktığı insanlara ödeme yapılması gerektiğinden bahsederek bu düşünceye yeşil ışık yakmıştı. Geçtiğimiz günlerde Harvard Üniversitesi’nde bir konferansta konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise herkesin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için aldığı standart bir ‘’maaş’’ olan Evrensel Temel Gelir düşüncesine farklı bir açıdan yaklaşarak bu fikri desteklediğini dile getirdi.

     

    Herkesin Fikirlerini Hayata Geçirebilmesi İçin Gerekli

    Standart ekonomik önlem ve hamlelerden ziyade daha derin ve yeniliğe teşvik eden çalışmalara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Zuckerberg, ‘’Herkesin sahip olduğu yeni fikirleri hayata geçirmek adına bir kaynağı olduğundan emin olmak için Evrensel Temel Gelir gibi fikirleri araştırmalıyız.’’ dedi. Zuckerberg ayrıca Everensel Temel Gelir veya yapılabilecek diğer çalışmaların işlerliğinin tespiti için sadece, gayrisafi yurt içi hasıla gibi, ekonomik ölçütlerin değil toplumun bu çalışmaları nasıl anlamlandırdığına da bakılması gerektiğine değindi.

     

    Ayrıca Bkz.İngiltere'de güvenlik tartışmaları artıyor: Uçtan uca şifreleme kaldırılabilir 

    Zuckerberg ve daha önce teknoloji dünyasından birkaç önemli ismin de dile getirdiği Evrensel Temel Gelir düşüncesi Kanada ve İskandinav ülkelerinde bir süredir test ediliyor ve dar kapsamlı bir şekilde uygulanıyordu. Son olarak geçtiğimiz ocak ayında İskoçya da pilot bir uygulamaya başlamış ve şehrin tüm çocuklarının üçte birinin yoksulluk içinde yaşadığı Glasgow şehrinin bazı bölgelerini kapsayacak şekilde bireylere Evrensel Temel Gelir verilmesi konusunda çalışma başlatmıştı. 







  • Evet insanlar işsiz kalacak ancak robotlar insanları tam olarak işsiz bırakmayacak. Eğer tüm insanlık robotlar tarafından işsiz bırakılırsa ve bu insanların geliri olmazsa eğer robotların ürettiklerini kim satın alacak? Belli ki insanların yaşam tarzları değişecek. Çalışmadan maaş alacaklar. Halen çalışarak maaş alanlar ise ya köle konumunda olur yada çok iyi şartlar altında yaşarlar.

    Robot sahipleri ve üreticileri de insanların işsiz kaldığında geliri olmasını isteyecektir. Yoksa ürettikleri depolarda çürüyecektir.

    İşin daha kötü tarafı robot asker üretenler ve sahipleri belli bir doygunluğa ulaşınca bunları kullanmak isteyecek. Yerine yenilerini koymak isteyecekler.

  • o açlık sınırında yaşayanlar sizin gibilerin gelirin çoğuna el koymasından zükerberkciğim.

  • dediklerinizin samimi olmasi icin once afrikayı doyurun...

  • Adam bir şirket yönetiyor ve yatırımlarını ona göre planlıyor.Kimseden zorla para toplamıyor ve afrikayı doyurmakta onun değil devlet liderlerinin ve toplumlarının görevi.

    Mevcut konuda ise gayet mantıklı bir açıklama yapmış çekemeyenler ise sallamış durmuş.

  • eğer dediği gibi olmazsa insan çoğalmak istemeyecek // karınca belgeselini izleyin esir alınan köle karıncalar... çiftleştirilenler.. hayvan için değil insan içinde geçerli insan zannettiğiniz varlıklar robotta olabilir biri daha insansı diğeri daha acımasız... insanlar şuanda bile robotlara çalışmıyor mu? yaptığımız kendi bilgimizi verip galaksinin en bilgili akıllı varlığını yapmak.. insan üstüyle uğraşıyoruz... ardından ölüp gidiyoruz... kim geriye dönüp bu adam neden öldü / kaça öldü? demiyor? nikola tesla mı / edison mu? hepsi simetri... bir zihnin içinde gibiyiz... bir taraf ve diğer taraf...

    tavsiyem dünyaca meditasyon 1hafta boyunca hiç bir şey yapmamak... hiçlik... o zaman tüm deliliklerimizi göreceğiz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 28 Mayıs 2017; 14:38:23 >
  • 5dk facebook açılmasa millet çıldırıyor. Artık ne yapıyorlarsa bu kadar önemli facebookta. Ondan sonra sahibine atıp tutmaya gerek yok. Sahibinin zenginliği, konuşmaları rahatsız ediyorsa kullanmayın, zengin etmeyin. A yok kullanmadan 1dk duramam, kız bulacağım, fotomu koyup hava atacağım, kendimi önemli hissedeceğim diyorsanız, demek ki adam tonla parasını hak ediyor.

    Ha eğer siz de benim gibi face kullanmıyorsanız o zaman lafım yok. Gerçi ne kadar, ne bağışlar, ne yardımlar yapıyordur onu bilemeyiz. Yani yaptığı her yardımı bağışı duyuruyor olsa o zaman da reklam olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    5dk facebook açılmasa millet çıldırıyor. Artık ne yapıyorlarsa bu kadar önemli facebookta. Ondan sonra sahibine atıp tutmaya gerek yok. Sahibinin zenginliği, konuşmaları rahatsız ediyorsa kullanmayın, zengin etmeyin. A yok kullanmadan 1dk duramam, kız bulacağım, fotomu koyup hava atacağım, kendimi önemli hissedeceğim diyorsanız, demek ki adam tonla parasını hak ediyor.

    Ha eğer siz de benim gibi face kullanmıyorsanız o zaman lafım yok. Gerçi ne kadar, ne bağışlar, ne yardımlar yapıyordur onu bilemeyiz. Yani yaptığı her yardımı bağışı duyuruyor olsa o zaman da reklam olurdu.



    mesele hak meselesi deil samimi olmaması 2 yüzlü riyakar davranması siyonistler heryeri elegeçirmiş onu kullanma bunu kullanma deiyip zalimi haklı çıkarmak zalimin yardakcısı olmak karaktersizliktir bügün koç sabancı da aynı hepsi paralarını abd nin yönettigi bankalarda yatırıyor insanlıga kazandıgı topluma ne faydaları var 3-5 beleş araziye okul açmak 3-5 abuk sabuk yere bağış yapmak onları aklamaz öyel bir düzenki bütün zenginler abd ye para akıtıyor suudileride gördük kansızlar toplugu onun için diyoruz dünya beş den büyktür onun için reis' in arkasından yürüyoruz




  • Servetinin yarısını afrika'da temel ihtiyaç üreten yatırım olarak kullansa zaten sorunun %50si çözülür.

  • Avrupa bütün servetinin tamamını afrikaya harcasa dahi hiçbir sorun çözülmez, çözülmediği gibi büyür geri kalmış fakir toplumların en temel problemi kontrolsüz nüfus artışıdır.

  • Bu herife saydırıp yine tüm uygulamalarını kullananlar adamsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    Avrupa bütün servetinin tamamını afrikaya harcasa dahi hiçbir sorun çözülmez, çözülmediği gibi büyür geri kalmış fakir toplumların en temel problemi kontrolsüz nüfus artışıdır.

    tam bir siyonist zihniyetinin tezahürü sözler o iman ettiginiz batı sömürüyü bıraksa kontrolsüz nufus artışı sorun olmaz .. mesele nüfus artışı deil mesele daha iyi bri yaşam mottosu altında vahşilik barbarlık düzeni bunların başındada iman ettiginiz batı var
  • Yeni bir Varlık Fonu geliyor...

  • su an bizimde turkiyede konusmamiz gereken en onemli konular bunlar aslinda. ama bundan bahsedince ne diyor bu degisik ifadesiyle bakiyorlar. 4uncu endustri devrimi kapida. sanayide uretimde cok buyuk otomasyon ve robotlasma gerceklesecek. uretim bizim gibi gelismekde olan ulkelerden tekrar gelismis ulkere geri kayacak. teslanin fabrikasinin amerikada olmasi bunun ilk orneklerinden bir tanesi. gelismis ulkelerde bile nufusun yarisinin issiz kalacagi on goruluyor ki bizim gibi ekonomisi ucuz isgucune dayanan gelismekde olan ulkelerin hali ne olacak dusunmek bile istemiyorum. gelismis ulkeler ekonomik dengelerini evrensel temel gelir gibi uygulamalarla dengeleyebilirler. keza robotlasma cok buyuk ekonomik getiri ve uretim kapasitesi sagliyacak. bunun masrafini karsilayabilirler. bizim tartismamiz gereken turkiyenin boyle bir gelecekde ne yapacagi, nasil onlemler almasi gerektigi. buyuk degisim gozumuze girerek geliyor ve biz hic bir sey yapmadan seyrediyoruz. sonumuz hayrolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 28 Mayıs 2017; 19:16:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    quote:

    Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    Avrupa bütün servetinin tamamını afrikaya harcasa dahi hiçbir sorun çözülmez, çözülmediği gibi büyür geri kalmış fakir toplumların en temel problemi kontrolsüz nüfus artışıdır.

    tam bir siyonist zihniyetinin tezahürü sözler o iman ettiginiz batı sömürüyü bıraksa kontrolsüz nufus artışı sorun olmaz .. mesele nüfus artışı deil mesele daha iyi bri yaşam mottosu altında vahşilik barbarlık düzeni bunların başındada iman ettiginiz batı var

    http://www.dailymotion.com/video/x1ys9kk_afrika-da-balik-avi-boyle-olur_school

    Afrika orda git doyur adamları




  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Tamam kısmen size katılıyorum, siyonistlerin her yeri ele geçirdiklerine katılıyorum. Bunların da siyonist olduğuna katılıyorum. Ama zalimin malını aralıksız kullanıp, gereksiz kullanıp ondan sonra zalimlere sövmekte saçmalık. Çok mu lazım facebook yahu. Görüyorum herkes face de saçmalık peşinde geyik peşinde, evlendirme programlarından bir farkı yok, bir faydası yok. Cep telefonları, her sene üst modeli çıktı hava atacağım diye alanlar var, bir de gerçekten ihtiyaçtan, yavaşladı, bozuldu falan diye bir kaç senede bir bütçesine uygun alan var.

    Suudiler ile ilgili yazdıklarınıza da katılıyorum. Senelerdir zaten yahudilerin yanındalar.

    Son cümlenize valla katılmak isterdim ama pek katılamıyorum zira bence başta dediğiniz gibi siyonistler her yeri herkesi ele geçirmişler. Özellikle de baştakileri.

    Zamanında biz Amerika'nın, ortadoğudaki İran'ı, Suriye'yi, Irak'ı, Türkiye'yi bölen, büyük israil devletini kurmak için Büyük Ortadoğu Projesi(Bop) un eş başkanlarından birisiyim, ben bu görevi yapmaya geldim. Diyarbakır bir yıldız (başkent) olabilir diyen birisinin siyonizme karşı olması baya şaşırtıcı olurdu bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    su an bizimde turkiyede konusmamiz gereken en onemli konular bunlar aslinda. ama bundan bahsedince ne diyor bu degisik ifadesiyle bakiyorlar. 4uncu endustri devrimi kapida. sanayide uretimde cok buyuk otomasyon ve robotlasma gerceklesecek. uretim bizim gibi gelismekde olan ulkelerden tekrar gelismis ulkere geri kayacak. teslanin fabrikasinin amerikada olmasi bunun ilk orneklerinden bir tanesi. gelismis ulkelerde bile nufusun yarisinin issiz kalacagi on goruluyor ki bizim gibi ekonomisi ucuz isgucune dayanan gelismekde olan ulkelerin hali ne olacak dusunmek bile istemiyorum. gelismis ulkeler ekonomik dengelerini evrensel temel gelir gibi uygulamalarla dengeleyebilirler. keza robotlasma cok buyuk ekonomik getiri ve uretim kapasitesi sagliyacak. bunun masrafini karsilayabilirler. bizim tartismamiz gereken turkiyenin boyle bir gelecekde ne yapacagi, nasil onlemler almasi gerektigi. buyuk degisim gozumuze girerek geliyor ve biz hic bir sey yapmadan seyrediyoruz. sonumuz hayrolsun.

    Herşeye geç kaldığımız gibi,buna da geç kalacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    quote:

    Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    Avrupa bütün servetinin tamamını afrikaya harcasa dahi hiçbir sorun çözülmez, çözülmediği gibi büyür geri kalmış fakir toplumların en temel problemi kontrolsüz nüfus artışıdır.

    tam bir siyonist zihniyetinin tezahürü sözler o iman ettiginiz batı sömürüyü bıraksa kontrolsüz nufus artışı sorun olmaz .. mesele nüfus artışı deil mesele daha iyi bri yaşam mottosu altında vahşilik barbarlık düzeni bunların başındada iman ettiginiz batı var

    muhammed peygamberin 10-20 çocuğu yoktu.. sizce neden?? çünkü çocuk hakkı diye bir şey.. islam böyle emrediyor.. islam çekirge sürüsü gibi çoğal demiyor.. her babanın çocuğuna vermek zorunda oldukları var.. bir babanın çocuğuna iyi bir isim, dini bilgi ve geleceğe yönelik eğitim vermesi zorunludur.. veremiyorsa çocukları boy boy dizemez.. tüm gezegeni genleri ile doldurmak isteyenler şimdi diyecekler ki ayet çocuklarınızı öldürmeyin diyor.. aynen ayet öyle söylüyor, öldürmek görece bir kavramdır, geleceğe yönelik ve mevcut inanç akaidini hakkıyla çocuğa vermemek/verememekte cinayettir..
    facebook sahibi mark bir yahudidir.. ama evrensel gelir dağılımı tamamen islamın ana mihenk taşıdır.. komşusu aç yatan bizden değildir diyor islam.. yahudilikte amaca giden her yol mubahtır diyor.. sanki resim ters olmuş gibi.. yinede islamın ana omurgasında bulunan adalaet ve eşitlik ilkesine bir yahudinin büyük harflerle söylemesi gerçekten güzel..




  • Evrensel temel gelir kötü bir fikir değil araştırılıp konuşulması tartışılmasıda güzel.
    Nasıl insan hakları evrensel bildirgesi var ise... Evrensel temel gelir de güzel bir fikir.

    Varlık ücreti. Dünyada varsın bir yerde çalışıp ordan aldığını diğerine veriyorsun sana hiç bir şey kalmıyor. Eğer bu parada azalırsa sinir krizi vs.. psiko patlamalar... ayrılmalar... yuva yıkımı... toplumsal çöküş... din ile yara bantlama... sonuç psikolojik hastalıklar... Bir döngü parası/varlık ücreti verilmeli. Çünkü o döngüde çalıştığn yerden aldığını ev sahibi devlet vs. veriyorsun eğer onu veremessen önce sen patlarsın sonra işyerleri ardından devlet... bu kadar insana değer vermeyi lüks görmeyin aklınızı aşın...........

  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    Servetinin yarısını afrika'da temel ihtiyaç üreten yatırım olarak kullansa zaten sorunun %50si çözülür.

    Hazıra dağlar dayanmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.