Şimdi Ara

Intel Core i9-7900X benchmark sonuçları sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel Core i9-7900X benchmark sonuçları sızdırıldı


    Intel’in üst seviye bilgisayar segmentinde AMD’nin hamlelerine cevap verebilmek için Core i9 adında yeni bir seri hazırladığı artık bilinen bir gerçek. Serinin üyeleri yavaş yavaş benchmark testlerine düşmeye başladı.


     


    Bugüne kadar ana akım bilgisayar kullanıcılarına yönelik olarak Core i3, Core i5 ve Core i7 serilerini sunan Intel, üst seviye segment için ise bunların yanına Core i9 serisini ekliyor.


     


    En güçlü Core serisi


     


    Yüksek performanslı masaüstü bilgisayarlara ve iş istasyonlarına yönelik olarak geliştirilen Core i9 serisi böylece aradaki boşluğu kapatmış oldu. Normalde Core i7 serisini yeterli bulmayanların Broadwell-E tarzında bir önceki nesli takip eden işlemcileri veya Xeon işlemcileri tercih etmesi gerekiyordu. Core ailesi artık bünyesinde üst seviye bilgisayarlara da yer açmış oldu.


     


    Aslında Core i9 ailesi standart Skylake veya Kaby Lake mimarisinden gelmiyor. Intel’in daha güçlü Skylake-X mimarisini temel alıyor. Bu üst seviye mimarinin normalde Skylake-X olarak piyasaya çıkması bekleniyordu ancak Intel, Core ailesine dahil etti.


     


    Intel Core i9 çatısı altında Core i9-7900 ve Core i9-7800 işlemci serilerinin olacağı tahmin ediliyor. Intel Core i9-7920X ailenin en tepe modeli olacak. 12 çekirdekli ve 24 izlek birimli işlemcinin devamında ise Core i9-7900X geliyor. Bu işlemci ise 10 çekirdekli ve 20 izlek birimli.


     


    Ayrıca Bkz.Dünyanın en küçük GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı ile tanışın

    7900 serisinde 44 PCIe hattına destek, 7800 serisinde ise 28 PCIe hattına destek mevcut. Core  i7-7700/7600 serilerinde ise 16PCIe hattı yer alıyordu.


     


    Core i9 serisinde Intel’in Turbo Boost 3.0 teknolojisini de kullanması bekleniyor. Yeni teknoloji, işlemci hızlarının Broadwell-E serisinden daha yükseğe çıkmasını sağlıyor. Core i9 serisinin 112W-180W arasında değişen ısıl tasarım gücüne sahip olacağı ifade ediliyor.


     


    Testler çarpıcı


     


    Benchmark skorlarında görünen Core i9-7900X için daha önceki iddialar doğrulanmış oldu. 10 çekirdekli ve 20 izlek birimli olan işlemci 3.3GHz taban hızında çalışırken 4.3GHz hızına çıkabiliyor. Testlerde ise 4.5GHz seviyesine kadar çıkabildiği görülmüş. Segmentinde çok iyi iş yapacak bir işlemci gibi görünüyor.


     


    İşlemcide çekirdek başına 1MB Seviye 2 ön bellek ile toplamda 10MB ön bellek sunulurken, 13.75MB boyutunda da Seviye 3 ön bellek yer alıyor.


     


    Intel’in Core i9 hamlesi AMD’nin Ryzen 9 hamlesini karşılamak adına yapılıyor. AMD üst seviye bilgisayarlara yönelik 16 çekirdeğe kadar ölçekleme yaparken Intel ise 12 çekirdeğe kadar çıkıyor. Bakalım bu segmentte en iyi kim olacak. Her iki firmanın da Computex 2017 fuarında tüm silahlarını sergilemesi bekleniyor.


     







  • oyuncuları ilgilendirmez bence bu işlemci . ama şu intel fanlarının ne diyeceğini merak ediyorum. acaba çıkıpta 7700k bundan iyi diye yazan olacakmı:) bir çok siteden sahte test sonucu alıp 7900x i kötüleyeceklermi

  • seneler sonra intel bir işlemciyi amd'nin hamlesine karşılık çıkarıyor.yürü amd

  • Herşey fiyata bakar açıkcası hiç 4 kanal destekleyen bi işlemçim olmadı. İntele elimizi süremeyiz ama Amd belki diyorum...

  • Intel Core i9-7900X benchmark sonuçları sızdırıldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1122

    4 çekirdeklen fazlası gereksiz

    çekirdek mi çitleyecez?

    Tatlım senin için üretmiyorlar zaten.




  • Demek ki AMD doğru yolda...

    Dileğim tüketicinin yararına kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler...

    Haydi hayırlısı

  • Vaov, intel'in durumu baya kötü yahu. En büyük ikinci silahı Core i9 7900X tek çekirdekte Ryzen 7'nin mevut 1800X'inden bile geride. Quad da %4, Multi'de % 17 daha güçlü.

    Yeni çıkartacağı i7 lere bakmaya bile gerek yok, eskileri daha iyi, zira 16pci kanalı ile crossfire ları ya da sli ları unutun.

    Geriye bir sağlam Core i9 7920X kalıyor ki. Benim bildiğim intel en güçlü modelini ev fiyatına falan ancak satar. :D Hadi abartmayayım araba olsun.

    Ryzen 9 lara rakip olarak ancak tek işlemci görebiliyorum, çünkü 7900X'i benim bildiğim intel extrem fiyatıyla ancak 1800X'e rakip yapar. Güç farkı total %5-%10 ama fiyat farkını %60 yapar.

    Bu durumda Amd'nin ryzen 9 lar için fazla acele etmesine bile gerek kalmadı. Zaten fiyatlarıyla ryzen 7 ler mevcut i7 lere karşı rakipsiz. Anlaşılan 7920X'in gücüne ihtiyaç duyanlar haricinde kalan tüm intel modelleri için çok daha ucuz fiyata amd alternatifleri mevcut.

    Hele benim gibi renderlama ihtiyacı da duyanlar için 1700x in rakibi ondan 3 kat pahalı olan 6900K. Userbenchmark'ta workstation kısmına bakarak kıyaslıyabilirsiniz.





  • Bunlar intel in FİYAT anlamında son çırpınışları...


    2.cı rev ryzenler daha iyi çıksın intel istese de istemese de fiyata oynamaya başlayacaktır...


    araba fiyatına satacağı işlemci ÇEYREK YIL cirosu ile satın alacağı firmanın işlemcisi ile anca yarışabiliyor..

    kurumsal xeonlarda aynı hüsranla çıkacaksa hiç çıkmasın bari piledrıver rezaleti gibi rakip firmanın yanlışını tekrarlamasın..



    +




    1000$ ın üstünde piyasaya çıkarsa bunu almaktansa xeon 2687 alıp x99 anakarta sağlam bıos çakıp 3.5ghz de kullandınız mı i7 ne i9 kalır..

    üstelik malzemeden çalmadığı için ısınmadan yana içiniz rahat olur..

    intel in fiyatları + ülkemiz vergileri eklenince sınır geçip ceplerimize cpu ve ram doldurup geri gelmekten başka yol kalmayacak herhalde...


    ustamız çökmüş artık..malum athlon 64 den sonra 10 yıl yüzü gülmedi...

    kendisini tanıyan biri

    ""zorlukları seven fedakar insanlardan""

    diye bahsetmiş..

    hayran olunacak bi şahsiyet ve kariyer..

    umarım amd kendisine tekrar muhtaç olacak kadar düşmez..



    Intel Core i9-7900X benchmark sonuçları sızdırıldı




    bazı yerlerde (özellikle eski haberlerde) cpu için tdp değeri olarak 140w belirtilmiş..

    bunun nedeni işlemcilerin rzyenler çıkmadan önce çok daha düşük saat hızları ile planlanması fakat ryzen başarısı sonrası saat hızlarında agresif barajların zorunlu görülmesiymiş..

    rekabet acı ama meyvesi tatlı oluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 27 Mayıs 2017; 2:28:21 >




  • Ama oyunlarda 7700k'dan %5 gerideymiş...
  • Sızan test göremedim.. Nerede bu test? Teknik veri olmasın!

  • bu seviye işlemciler zaten lga 2011 soket ile çıkıyordu adı i7 idi şimdi aynısının yeni versiyonunu bu sefer i9 diyecekler ki amd ile isim numaralandırmasında da geri olmasın düşük algısı çıkmasın. bu arada 180W tdp yazısını amd işlemcide görseler konudaki mesajların %80 i "kasaya pervane bağlayalım" kıvamında espiriler olurdu. intel olunca insanların dili varmıyor demek ki

  • komik ya amd iyi girmiş desenize rekabet hep iyidir

  • Amd'nin İntel üstündeki etkisi.

  • Intel Core i9-7900X benchmark sonuçları sızdırıldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metebyr

    bu seviye işlemciler zaten lga 2011 soket ile çıkıyordu adı i7 idi şimdi aynısının yeni versiyonunu bu sefer i9 diyecekler ki amd ile isim numaralandırmasında da geri olmasın düşük algısı çıkmasın. bu arada 180W tdp yazısını amd işlemcide görseler konudaki mesajların %80 i "kasaya pervane bağlayalım" kıvamında espiriler olurdu. intel olunca insanların dili varmıyor demek ki

    Aynen. Sözde Ryzen 9'a rakip diye çıkartılan i9'un en iyi 2. işlemcisinin ancak 140W TDP ile Amd'nin Ryzen 7'sinin 95W'lık 1800X'i ile aynı kulvarda kapışabilmesi baya acınası bir durum. 140W nedir yahu. Sözde Ryzen 9 lara yetişeceğiz derken dayamışlar Watt'ı :D. Ama buna rağmen 1800X'den %5-%10 güçlü. Demek ki 95W yapsalar 1800X'in altında kalacak.

    Harbi Amd'nin Ryzen 9 çıkartmaya hiç ihtiyacı yok. Rahat intel'in i11 lerini bekleyebilir :D




  • Artık AMD Intel in nasıl kuyruğuna bastıysa testler sızmaya başladı. Yakında işlemci Apple ın telefonu gibi barda unutulursa şaşırmam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    oyuncuları ilgilendirmez bence bu işlemci . ama şu intel fanlarının ne diyeceğini merak ediyorum. acaba çıkıpta 7700k bundan iyi diye yazan olacakmı:) bir çok siteden sahte test sonucu alıp 7900x i kötüleyeceklermi

    Sahte test mi Siz gidin onu 3400 mhz ram ile ryzen testi yapıp rami belirtmeyenlere söyleyin.
  • Amd ve intel işlemcı cıkarıp para kazanıyorlar, bizim halkımız takım tutar gıbı fanlık yapıyorlar. Hangı ıyıyse onu alıp gecın ne bu kavgalar sataşmalar sankı bız kazanıyoruz.

  • Intelin bu kdr korktugunu birseyler yapma cabasini gorunce iyice amd almak istiyorum. Bende ters etki yapiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.