Şimdi Ara

Çinli LeEco, ABD pazarında tutunamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli LeEco, ABD pazarında tutunamadı


    Sektörün ilk USB Tip-C girişli akıllı telefonu ve ilk Snapdragon 820 yonga setli akıllı telefonu gibi önemli ünvanların sahibi olan Çinli üretici LeEco, bir süredir ABD pazarında mücadele veriyordu. Ne yazık ki firma beklediği verimi alamadı.


     


    Küçülmeye gidiyor


     


    Aslında LeEco bir televizyon üreticisi ve aynı zamanda çevrim içi video yayınları yapan bir platformdu. Ülkesi Çin’de geniş bir tüketici kitlesine ulaşan firma 2015 yılında akıllı telefon pazarına adım atmaya karar verdi.


     


    Farkındalık yaratan telefonları ile beğeni toplayan firma kısa sürede milyonluk satışlara imza atmıştı. Kendine güveni artan firma 2016 başlarında ABD pazarına açılma hamlesi yaptı. Bununla birlikte aradan geçen bir yılda yeterli ilgiyi toplayamadı ve finansal açıdan sıkıntıya girdi.


     


    ABD her açıdan çok büyük bir pazar olsa da kıyasıya bir rekabet mevcut. Akıllı telefon tarafında yerli üretici Blu ve Apple yanında Samsung, LG, Sony gibi firmalar satışların neredeyse tamamına hakim. Televizyon tarafında da Vizio, LG, Samsung gibi devler kapışıyor. LeEco ise uluslararası pazarda elde ettiği şöhret ile ABD’de rüzgarı arkasına almak istedi ancak bu yeterli olmadı.


     


    Ayrıca Bkz.Karşınızda Galaxy S8 Active

    Gelen bilgilere göre firma ABD merkezindeki 325 kişinin işine son verdi. Silikon Vadisi’nde üs kurmak için satın aldığı arsayı devretti, Vizio’yu satın alma planlarını erteledi ve çevrim içi video aboneliği EcoPass’ı da iptal etti. Firma önümüzdeki dönemde herhangi bir yeni ürün pazara sunmayacak.


     


    LeEco bunun yerine ABD’de yaşayan Çinlilere yönelik olarak içerikler hazırlamayı planlıyor. Ayrıca ABD’deki finansal durumunu düzeltecek yatırım ortaklığı arayışına da başladı. 


     







  • Keşke sadece çin pazarinda kalsaymış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala su markaya isinamadim LeEco nedir ya?
    Simdi arkadasin merak edip telefonunun markasini sorsa valla maytap gecer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o yüzden emin adımlarla giden xiaomi haklı daha çok insana hitap edebilmek ve yazılım anlamında geliştirmek için ulkelere paralel satıcılar vasıtasıyla giriş yapıp global kullanıcı deneyimi artırmak tahminimce 2019 veya 2020 gibi baya bir ülke pazarına açılacak ve bu 400 dolarlık fiyatlar hayal olacaktır

  • Gelişmiş pazarlarda f/p ürünlerin gerekli satış hacmine ulaşması zor bir durum. 600-700 dolara bilindik markaların aynı donanım telefonları varken 400-500 dolara kimse çinliye bulaşmaz.

    Ancak bizim gibi doların değerli olduğu ülkelerde bu 200-300 dolarlık fark bize binlerce lira olarak geri dönüyor. Hal böyle olunca Çin'li F/P üreticilere çok daha sıcak bakıyoruz biz.

    Amerika'ya verdiği değerin çeyreğini Türkiye'ye verse en çok satan telefon markaları arasına girerdi hemen...

  • bize gelseydiler batmazlardı. müstahak olmuş.

  • Gir bizim gibi üçüncü dünya ülkesi pazarlarına bak nasıl satar halbuki :/

  • Yanlış pazara gitmiş,Türkiye'ye bekliyoruz.

  • Türkiye'ye girse idi, yürürdü.

  • Bunlarda hiç satış stratejisi yok. Gel bizim gibi fakir ülkeler ne gidiyorsun zengin ülkelere. Orada iPhone 600 dolar civarı. Sen kendi telefonunu yada farklı bir ürününü onların yarı fiyatına satsan ne olur? Onlarda para var 200-300 dolar pek bir fark değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.