Şimdi Ara

Samsung Galaxy S8'in iris tarayıcısı hacklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S8'in iris tarayıcısı hacklendi

    Samsung Galaxy S8, telefonunuzu kilitli tutmanın en güvenli yöntemlerinden biri olan iris tabanlı kimlik doğrulama ile birlikte geliyor. Ancak bu sistem, Almanya'daki bir grup hacker tarafından kanıtlandığı üzere birkaç numarayla hacklenebiliyor. Saldırı son derece basit ve herhangi bir hack becerisi bile gerektirmiyor. İhtiyacınız olan şeyler dijital kamera, lazer yazıcı ve bir kontak lens.

     

    Chaos Computer Club (CCC) olarak adlandırılan Alman bilgisayar korsanları, telefon sahibinin yüzünün resmini çekip kağıda bastırarak, ardından üzerine bir kontak lens yerleştirip resmi Galaxy S8'in önünde tutarak güvenlik önleminin aşılabildiğini gösterdi. Hackerlar gece çekim modunun kullanıldığını veya kızılötesi filtreyi kaldırmanın yardımcı olduğunu söyleseler de çekilen fotoğrafın yakın olması gerekmiyor.

     

    Ayrıca Bkz.Bütçe dostu Honor 6A resmen tanıtıldı
    İris tanıma özelliğine sahip ilk amiral gemisi olan Samsung Galaxy S8'deki iris tarayıcısı, çözüm ortağı Princeton Identity Inc. tarafından sağlanmış durumda. Sistem, insan irisindeki benzersiz desen yapılarını kullanarak güvenli kimlik doğrulaması yapmayı vaat ediyor. Ancak CCC hackerları tarafınan yapılan test Galaxy S8'in basit bir taklit gözle kandırılabileceğini ortaya koydu.

     

    PIN kilidine dönün


    CCC'nin sözcüsü Dirk Engling, kullanıcılara vücut özelliklerini kullanan herhangi bir alternatiften daha güvenli olduğu için, geleneksel PIN korumasını öneriyor. Daha da kötüsü iris kimlik doğrulama özelliğinin "Samsung Pay" ödeme sistemine entegre edilmiş olması. Bu da başarılı bir saldırganın telefon sahibinin mobil cüzdanına erişebileceği anlamına geliyor.

     

    Samsung'un yeni özelliği her ne kadar "havalı" bir teknoloji olarak lanse edilse de, CCC tarafından kanıtlandığı gibi, gerçekten telefonunuza girmek isteyen birini durdurmaya yetmiyor. Aşağıdaki videoyu izleyerek yöntemin nasıl uygulandığını görebilirsiniz.

     








  • Bu kadar basit olmamalıydı, en azından bu kadar övülüp reklam yapıldıktan sonra. Güvenlikle ilgili şeyler üretiyorsan hırsız çalıştırman şart. Samsung belki böyle birşeyi denemedi bile

  • Güncelleme ile hassasiyeti artırabilirler ancak bu yine aşılamayacağı anlamına gelmiyor.

  • Aslında öyle çok basit değil, adam zaten normal bir fotoğraf üzerinden bu işlemi yapmıyor özel bir ayarda özel bir çözünürlükte ve açıda çektiği fotoğrafı yüksek kalitede baskı alıp üzerine birde lens yerleştiriyor. Bana göre bu her istenildiğinde yapılabilecek kadar basit bir yöntem değil.
    Eğer sadece yapılabilirliğin olması açısından bakarsak Apple'nin parmak izi tarayıcısının bile yazıcı çıktısı kullanılarak açılabildiğini unutmamak lazım.

  • Kiytirik sensore sahipmis. Yazilimla nesini gelisterecekler ki ? Adam gibi iris sensoru tedarik etmeleri gerek ...

  • telefonu cebinden çıkarmayacaksın.aaa pardon ya s8'ler cebe sığmıyordu di mi
  • ahahasgdjdhsgs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assasin34 -- 24 Mayıs 2017; 11:09:07 >
  • Hack deyince bende sistemi kırdılar sandım. Ne fark eder isteseler parmak izini alip yapay bir parmak yapıp yine aşarlar haber olsun diye yapılmış haber buda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 24 Mayıs 2017; 11:21:58 >
  • Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım adamlar gelecek fotoğrafımı çekecek, bastıracak, düzenek hazırlayacak sonra telefonu mu vs çalacak ohooo....
    Zaten telefonumu alabilecek kadar yakınlaşan adam zaten parmak iziyle açar geçer.

    İphone un her kilidini kırdılar bu kadar tepki gelmedi mevzu samsung olunca cihaz kötü, tırt, kaka oluyor.
  • S8 i gerçekten beğendim ama sanırım bu serinin en kral telefonu kısa gelecek için s9 olur, s8 iyi bir geçiş telefonu s9 farklı bir yerde olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepi topu tuş kilidi yahu..amma taktınız bu kadar gizli bilgileriniz varsa kriptolu telefon alın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videodan çıkartacağımız sonuç

    Samsung Galaxy S8'in iris tarayıcısı hacklendi
  • Koreliden uzak dur..

  • Aynı olayın benzer haberleri iPhone' nin Touch ID özelliği için de yapılmıştı. Bu tür metodlarda sanırım üst düzey bir güvenlik henüz sağlanamadı.

    Demem o ki hadi Apple kapalı sistem olduğundan dolayı ancak kilit açma işlemi yapılabilmişti. Peki Android gibi korsanların cirit attığı bir sistemde, iris ve parmak izi özelliğinin aktif edilerek cihaza tanıtılması ne derece güvenli! Bence asıl konuşulması gereken de budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hımm kolaymış, öyleyse geriye hırsızın, telefon sahibinin bir vesikalığını çekmesi kaldı. Sonra yüksek dpi çıktı alıp, bir de lens ekledik mi tamamdır. Şipşakçı bir hırsız olmalı.

  • Yalan yok ekrem71 haberi sandim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Hack deyince bende sistemi kırdılar sandım. Ne fark eder isteseler parmak izini alip yapay bir parmak yapıp yine aşarlar haber olsun diye yapılmış haber buda



    "Benim samsungum yapmaz öyle şey"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 24 Mayıs 2017; 12:29:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin internet ortamında onlarca resmi var zaten. İlk adım tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin internet ortamında resmi var diyen arkadaşlar. Kaçınızın internet ortamında infrared kamerayla çekişmiş resmi var?

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.