Şimdi Ara

Otomotiv devlerine 553 milyon dolar hava yastığı cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Japon otomobil ekipmanları tedarikçisi Takata’nın ürettiği hava yastıklarındaki problem hem Takata’ya hem de bu hava yastıklarını kullanan otomobil devlerine ceza şeklinde yansımaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Takata hatalı hava yastıkları üreterek yaralanmalara ve ölümlere neden olduğu için ABD tarafından 1 milyar dolarlık ceza ödemeye mahkum edilirken şimdi de otomobil üreticileri araç sahiplerinin masraflarını karşılayacak.
     
    Otomotiv devlerine 553 milyon dolar hava yastığı cezası 

    Miami’de görülen davada mahkeme ile uzlaşan Toyota, Subaru, Mazda ve BMW hava yastığındaki problem nedeniyle aracını tamire götüren sürücüler ve hava yastığı yüzünden bedensel hasar gören kişiler için toplamda 553 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etti. Ödeme kapsamında araç sahipleri yaklaşık 500 dolarlık bir ödeme alırken aracı kiralayan kişilerde zarar gördükleri kadar ödeme alabilecek.

     

    Eski Model Araçlar Daha Riskli

    2000 ile 2016 yılı arasında geri çağrılan araçlar için geçerli olan uzlaşma, 9.2 milyon Toyota aracı, 2.6 milyon Subaru aracı, 2.3 milyon BMW aracı ve 1.7 milyon Mazda aracı kapsıyor. Bu araçlar arasında ABD güvenlik düzenleyicilerine göre, 2002-2006 model BMW 3 Serisi, 2003-2006 model Mazda6, 2005-2008 Subaru Legacy model ve 2003-2007 model Toyota Corolla otomobiller yüksek risk sınıfında bulunuyor.

     

    Takata tarafından üretilen hava yastıkları çarpışma anında çok hızlı bir şekilde açılarak etrafa ve sürücülerin vücuduna şarapnel parçası fırlamasına neden olurken zaman zaman herhangi bir tehlike olmaksızın kendiliğinden açılarak sürücüleri tehlikeye sokuyordu. Bu yastıkları kullanan toplamda 100 milyonun üstünde otomobil geri çağrılarak ABD tarihinin en kapsamlı geri çağırma operasyonu yapılmış ve hem Takata’ya hem de otomobil üreticilerine dava açılmıştı.

     

    Onlarca Kazadan Sorumlu

    Dünya çapında 16 ölüm ve 180 yaralanmadan da sorumlu tutululan Takata hava yastıklarını kullandıkları için Toyota 278.5 milyon dolar, BMW 131 milyon dolar, Mazda 76 milyon dolar, Subaru ise 68 milyon dolar ödeyecek. Federal mahkemede aynı nedenle devam eden davada Nissan, Honda ve Ford için ise henüz karar açıklanmadı.

     







  • Bizde geri çağrılan olmaz. Bir iki istisna haricinde geri çağırma görmedim bizim ülkede. Yabancılarda paso çağrı var.
  • Bizde geri çağırmaya da para isterler kalırsın öyle :/

  • Bizim ülkede durum nasıl acaba ?.

  • O yillar arasi korollanin hava yastigi zaten acilmiyor galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde bu tür konulara göz yumuluyor. Abi bir çok hava yastığının açılmadığı kazalar mevcut.Genelde FİAT marka araçlar da gördüm bu durumu ama halen bizim üst yöneticilerimiz tarafından alınmış bir önlem cezai sorumluluk veya yaptırım vs yok

  • Ceza yetersiz, can bu, kisi basi 500usd nedir
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C2560DDFD -- 9 Ocak 2021; 21:1:12 >
  • Bizim burda servise gidip benim aracımın hava yastığı hatalıymış demeden herhangi bi geri çağırma beklemeyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Bizim ülkede durum nasıl acaba ?.

    Bizim ülkemizde sorun yok. Çünkü biz çocukluğumuzdan beri takataları takatukacıya götürüp takatukalatıyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda yapmazdı öyle şey ama KADER,KISMET,VADER.

  • Önce renault daha sonra Mitsubishi servislerinde çalıştım müşterilerin araçlarını geri çağırıp sürücü hava yastıklarını ücretsiz olarak değiştiriyorduk her iki markada da. Artık markalar özellikle bu Takata konusunda çok dikkatli davranıyor. Bazı müşterilerimin işlemin ücretsiz olacağını ve durumun ciddiyetinden bahsetmeme rağmen gelmediklerini gerek Yok dediklerini bile duydum.
  • Bazı insanlar hava yastıklarının değişiminin aracın 2.elini düşüreceğini düşündüğü için servislere gitmiyorlar.
  • Önce renault daha sonra Mitsubishi servislerinde çalıştım müşterilerin araçlarını geri çağırıp sürücü hava yastıklarını ücretsiz olarak değiştiriyorduk her iki markada da. Artık markalar özellikle bu Takata konusunda çok dikkatli davranıyor. Bazı müşterilerimin işlemin ücretsiz olacağını ve durumun ciddiyetinden bahsetmeme rağmen gelmediklerini gerek Yok dediklerini bile duydum.

  • 2005 honda için çağrıldım değişime gitmedim, ufak işlemlerde şimdiyeye kadar patlamayan yastığa ayarı düşük fünye takacaklar kolay patlasın diye, patlamasın daha iyi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu olaydan sonra Takata nasıl batmadı hayret. Batması da bekleniyordu. Ne sermayeymiş arkadaş!? Hayır kıskandığımdan değil, Allah herkese versin de, aklım almıyor milyardan sonrasını...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Mayıs 2017; 15:5:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical_Support

    Bizim burda servise gidip benim aracımın hava yastığı hatalıymış demeden herhangi bi geri çağırma beklemeyin.

    Bmw geri çağırma yaptı 11 önce ürettiği modeli için hala vakit bulup değişime gidemedim



    Hava yastığı değilde modül değişimi yapılacak. Yanlış bilgilendirilmesin kimse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miami’de görülen davada mahkeme ile uzlaşan Toyota, Subaru, Mazda ve BMW hava yastığındaki problem nedeniyle aracını tamire götüren sürücüler ve hava yastığı yüzünden bedensel hasar gören kişiler için toplamda 553 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etti. Ödeme kapsamında araç sahipleri yaklaşık 500 dolarlık bir ödeme alırken aracı kiralayan kişilerde zarar gördükleri kadar ödeme alabilecek.

    O kadar cins haber çıkıyor bununla ilgili kouyu ilk defa gördüm
  • İstedikten ve araştırdıktan sonra daha çok skandal,ceza haberleri duyarız
  • İyi de hata neymiş onu da birileri yazsın bari.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.