Şimdi Ara

Root edilmiş telefonlara Google Play’de geçit yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Root edilmiş telefonlara Google Play’de geçit yok


    Geçtiğimiz günlerde Netflix mobil uygulamasının root edilmiş Android cihazlara Google Play üzerinde engelleme yaptığı gündeme gelmişti. Sadece Netflix için geçerli olduğu sanılan politikanın aslında yeni bir Google Play özelliği olduğu ortaya çıktı.


     


    Erişim zorlaşıyor


     


    Google, geliştirici konsolunda yaptığı yeni bir güncelleme ile geliştiricilerin sertifika onayı almamış cihazları uygulama uyumluluğunun dışında bırakmasına imkan tanımaya başladı. Yani bunun anlamı root edilmiş, bir şekilde SIM kilidi kırılmış ve bağımsız ROM yüklenmiş cihazların bu uygulamayı indirememesi demek.


     


    Bu değişikliğin en büyük sebebi elbette güvenlik endişeleri. Geliştiriciler siber saldırılara daha fazla açık olan modifiye edilmiş cihazların uygulamalarını kullanmalarını istemiyor. Google da bu doğrultuda isteklere cevap vermiş oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Injustice 2: Tanrılar bu sefer aramızda değil

    Elbette bu yöntem sadece Google Play mağazasında geçerli. Harici kaynaklardan uygulamayı kurmak isteyenler veya daha önce uygulamayı indirip kurmuş olanlar için bir sıkıntı görünmüyor.


     


    Bu noktada Meizu veya Xiaomi gibi modifiye edilmiş Android işletim sistemi kullanan durumu ne olacak sorusu akla geliyor. Veya Remix OS gibi masaüstü tasarımındaki Android sürümleri de Google Play mağazasını sisteme entegre ediyordu. Gelen raporlar Xiaomi telefonlarında Netflix uygulamasının indirilemediği yönünde.


     







  • Ee bende note4 var güncelleme gelmiyor cins Samsung yüzünden telefonun donanımı gayet güçlü rom atmam gerekecek ileride play den de yükleme yapamayacaksam ne diye Android aldım ne diye Samsung aldım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Root cloak'a yakında gelir bunu rootsuz gösterme

  • Bugüne kadar Android özgür platform diyorduk. Ancak gelinen noktada root atılamıyor hatta rom dahi atılamıyorsa daha doğrusu bunların yapılmaması için çalışmalar yapılıyorsa 2 yıl güncelleme alan Android cihazlar için ciddi bir sıkıntı demektir. Zira bugün G2'ye Android O'yu kurma imkanınız dahi varken Android kullanmanın adeta tadı tuzu olan şeyleri engellemeye çalışmak ne kadar alakasız ve saçma bir durum bilmiyorum.



    Android gittikçe kapalı sistem olma yolunda adımlar atıyor ama şunu bilmesi lazım Apple bugüne kadar Jailbreakli telefonlara hiçbir uygulama falan kısıtlaması getirmedi. Buna rağmen bu şekilde kapalı sistem adımları atarsa kullanıcı kaybedecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En buyuk gerekce guvenlikmis... root yapanlarin neredeyse hepsi reklam engelleyici kullaniyordur herhalde. Herseyin ucu para. Yemisim guvenligini. Hicbir ozellestirme yapamasam bile sirf reklam engellemek icin yine root yaparim... Buna da bir care gelecektir. Kodlar paylasildigi surece onune gecilemez bu surecin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi mi5 kullanıcısıyım.Şuan bende daha önceden yüklediğim için çalışıyor fakat google play de gözükmüyor netflix uygulaması.

  • Apk indirilir illa ki kırılır , ios kadar zorlayıcı olmaz android

  • Tamamda Xiaomi ile ne alakası var, sanki telefonları rootlu mu satıyorlar alla alla
  • magisk bu gunler icin icat edilmis olmali...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberlere hep rootsuz kullanıcılar tepki gösteriyor,komik oluyor.

    Çok kafaya takılacak mesele değil bunlar bir xposed modülüne bakıyor.
  • Apk varken gerek yok. Uygulamaların bireysel olarak rootlu cihazlarda çalışmasını önlemesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'da iyice diktatörleşmeye başladı.
  • Galiba editörun amacı xiaomici arkadaşları netflixe yönlendirmektir. İndirilmiyor denildi ben dahil çoğu kişi indirmeye çalıştı.Redmi Note 3 Pro da sıkıntı yok
  • Hem güncel sürüm yayılma hızı düşük hem de ROM, Root yapanlara engel çıkartıyorsunuz. Sonra da Android güncelleme hızı niye bu kadar düşük. Firmalar adam gibi sadece para düşünmeyip kullanıcıları düşünseler çoğu kişi ROM atmaz burda kullanıcılara zorluk çıkarma yerine firmaların politikalarına mudahale etsin Google edebiliyorsa. Google bunun tutmayacağını görür yakın da çünkü İOS karşısın da Android'in en önemli farkı özgür olması ama asıl sorunumuz alternatif olmaması.
  • Bunu hayata geçmesi durumunda Android kullanmanın hiçbir mantığı kalmaz. Özgür yazılımın özüne aykırı bir durum. iOS kullanmak daha mantıklı olur. İsterse para versin ben her türlü root yaparım. Baktım çok zorluyorlar kullanmam. Alternatif mi yok? Zaten root varsa her zaman çözüm vardır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blltlgn -- 20 Mayıs 2017; 18:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google android için kendine idam sehbası hazırlıyor, en şanslı android telefon androidle ilgili resmi olarak 2 güncelleştirme görüyor onun haricinde alınandan bir gıdım bile fazlası verilmiyor, anlamayan adama bile telefondan anlayan biri tarafından zaten garantisi bitti al bu daha kullanışlı diye rom yükleniyor.Şuanki gibi devam edicekse android için sıkıntı büyük

  • Magisk telefonun root lu olduğunu gizliyor. Daha da kıymetlenir bundan sonra.
  • xiaomi cihazları 2016 başından beri bl kilidi kapalı şekilde satılıyor, bl kilidi kapalı ve global rom yüklü ise google playden indirmeniz için bir engel yok,
    ancak bl kilidi açıksa google playde cihaz sertifikasız diye uyarı yazısı gösterir, bu uygulamaları haricen indirip yükleyin. netflix için ilgili link aşağıda.
    https://help.netflix.com/tr/node/57688
    http://www.apkmirror.com/apk/netflix-inc/netflix/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 20 Mayıs 2017; 20:10:12 >




  • burada sen ben rom atarız ama kullanıcıların %95 i harici apk bile yüklemeyi bilmez. o yüzden onları zararlı yazılımlardan korumak için işletim sistemi bölümü bootloader kilidi ve secure boot sistemi ile güvenlik sağlamaya çalışır. son kullanıcı için gayet iyi bir şey, senin root atabilmen için 10 milyon cihazı tehlikelere açık halde satamaz adam.
    reklam engellemek için adgıuardın dns ini kullanabilirsin, aynı hesaba gelir.https://adguard.com/en/adguard-dns/overview.html

    diğer cihazları bilmiyorum ama xiaomi miui de bl kilidini açabilmek için unlock için onay almış bir miui hesabı olması yeterli, unlock aracı ile miui hesabınıza bağlı cihazı unlock edebilirsiniz, tekrar bl kilidini kapatmak için fastboot dan oem lock komutunu girmek yeterli.





  • Meizu xiaomi ne alaka şimdi? Rootlu gelmiyor ki bu telefonlar. Meizu da sonradan istenildiğinde aktiflestirilebiliyor, xiaomi zaten bl kapalı rootsuz geliyor. Modifiye edilmemiş arayüz mu var diye desin biri editör arkadaşa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.