Şimdi Ara

Volvo artık dizel motor geliştirmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volvo artık dizel motor geliştirmeyecek

    Volvo CEO'su Hakan Samuelsson, mevcut dizel motor jenerasyonunun son olduğunu ve bunun yerine elektrikli araçlara odaklanacaklarını açıkladı. Çarşamba günü bir açıklama yapan Samuelsson, Volvo'nun azot oksit emisyonlarının düşürülme maliyetinin çok pahalı hale gelmesi nedeniyle yeni dizel motorlar geliştirmeyeceğini söylüyor.

     

    Samuelsson, Almanya'nın Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesiyle yaptığı röportajda "Bugünün bakış açısıyla yeni nesil dizel motorlar geliştirmeyeceğiz" dedi. Volvo'nun patronu  gelecekteki emisyon standartlarını karşılamak için 2013'te piyasaya sürülen mevcut dizel motorlu modelleri geliştirmeye devam edeceklerini ve şu anki neslin yaklaşık 2023 yılına kadar üretileceğini söyledi. Kendisi daha sonra yüksek kirlilik önleme standartlarıyla uyumlu olma maliyetlerinin artık buna değmeyeceğini söylüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Google'dan "akıllı" kamera uygulaması: Google Lens
    Volvo bunun yerine, 2019 yılında piyasaya sürülecek olan ilk saf elektrikli modeliyle, elektrikli ve hibrid otomobillere yatırım yapacak. Samuelsson "Tesla'nın insanları kuyruğa sokan, böyle bir otomobil sunmayı başardığını kabul etmek zorundayız. Bu alanda, yüksek kalite ve cazip tasarımla birlikte bizim de yer almamız gerekiyor" dedi.

     

    Volvo CEO'su daha önce de sıkı emisyon kurallarının dizel motorlu araba fiyatlarını, fişli hibrid otomobilleri cazip bir alternatif haline getirecek noktaya kadar yükselteceğini söylemişti. Avrupalı otomobil üreticileri için ortalama karbondioksit emisyonu sınırı, 2021'de kilometre başına 130 gramdan 95 grama düşecek. Bu durum otomotiv devlerini egzoz emisyonları teknolojisine daha fazla yatırım yapmaya zorluyor.
     







  • Helal olsun güzel tahmin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 18 Mayıs 2017; 18:4:21 >
  • Gelecek geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norweç toyota sitesine girince değil dizel benzinli model bile zar zor bulunuyor. Sadece dizel değil 10 sene içinde tamamen benzinli araçlar baya azalacak. Bu durumda fosil yakıtlı araçlar elimizde patlamaz umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volvo CEO' nin yanlış anlaşıldığına dair başka bir açıklama yaptı. Şu an itibariyle dizel motorları durdurma gibi bir adımları yok.https://www.carthrottle.com/post/volvo-issues-statement-saying-diesel-isnt-dead-yet/

  • Volvo şu an kullandıkları dizeller dışında yeni motor geliştirmeyecek bir süre daha ellerindeki dizel motorları kullanmaya devam edecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VS18 kullanıcısına yanıt
    eee yapıyoruz bişeyler
  • İki sene sonra hala akü teknolojisinde bir gelişme olmadığını gördüklerinde bu kararlarından vazgeçeceklerdir.

  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    Tam tersi dizel daha da değerlenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    İki sene sonra hala akü teknolojisinde bir gelişme olmadığını gördüklerinde bu kararlarından vazgeçeceklerdir.

    Hayır geçilmeyecek hatta maliyet dahada düştüğü için tercih edilecekler hızlı şarj altyapısıyla halledilecektir uzun yolculuk. Tesla bu yüzden tuttu 135 kw dc şarj yaparken diğerleri 50 kw dc şarj yapıyor en fazla. Nasıl her şey mekanikti elektronik oldu arabalarda aynısı olacak. http://www.log.com.tr/nio-ep9un-merakla-beklenen-hiz-rekorunun-goruntuleri-yayinlandi-video/ devrim şimdiden yaklaştı. Benim anlamadığım şey çoğu insan süper otomobil hyper car kullanmamasına rağmen bu güzel egzotik tabiri caizse dehşet güzellikte arabaları ufak bir kesim alırken ve bizim gibi normal insanların normal arabalara binmesine rağmen neden bakım maliyeti benzin ve dizel fiyatı yüksek otomobilleri savunulur anlaşılması güç bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2673E0F4 -- 19 Mayıs 2017; 18:44:35 >




  • Volvo açıkladı "Şimdilik öyle bir durum yok diye"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı telefonlar telefon sektörünü nasıl marjinal değişikliklere yöneltmiş ve sonunda köklü firmalar piyasadan silinirken yerlerine yeni aktörler geldiyse, aynı etki otomotiv pazarında da yaşanacak. Yeni döneme ayak uyduramayan birçok köklü firmanın piyasadan silinip gittiğine şahit olacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim ülkede dizel açar bir 20 sene daha ölmez dizel motor geliştiren üreten firmalar parayı götürmeye devam eder.
  • Yürürse hybritten yürür gerisi yalan.
  • atmosferiklerin ekmeğini bile daha 5-6 yıl yiyecek firmalar var, o yüzden bi 10 yıl daha dizel araçların üretimden kalkacağını düşünmüyorum. tabi ki elektrikli güzel bir seçenek ancak bence şuan için piyasanın buna hazır olduğunu sanmıyorum. Ancak volvo - vw - peugeot gibi firmalar bi 15-20 yıl sonrasını düşünüp motor geliştirdiği için volvo'nun da bu söylemi sanıyorum ki 2025 gibi devreye girecektir.
  • Bence doğru bir strateji olur yavaş yavaş elektrikli üretsinler de bizde Dizele geçelim. :(

  • Dizellerin yasaklanması lazım. Dünyayı resmen zehirliyorlar.

  • Eveet yavaş yavaş dizelin devri bitiyor demektir bu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla'ya balon diyenlerin balonlarının nasıl patladığını da gördük.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.