Şimdi Ara

Havalimanlarında yüz tarama sistemi dönemi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Havalimanlarında yüz tarama sistemi dönemi başlıyor 

    Delta Air Lines, bu yaz Minneapolis-Saint Paul Uluslararası Havalimanı’nda yüz tarama teknolojisini kullanan sistemlerden faydalanacağını duyurdu. Uçuş öncesindeki kontrol sürecinin hızlanmasına katkı sağlayacak olan yeni sistem, basın açıklamasında yer alan bilgilere göre pasaport kontrolünde rol oynayacak. 600.000 dolarlık projenin yaz mevsiminde gerçekleştirilecek testlerin ardından daha fazla havalimanında kullanılması bekleniyor.
     

    Yüz tarama sistemlerinin yanı sıra havalimanlarında diğer biyometrik taramaların da kullanılması gündemde. Biyometrik taramanın, Amerika’ya giriş yapan veya ülkeden çıkan kişilerde kullanılması planlanıyor ancak bu sistemlerin kullanımı konusunda bazı endişeler de mevcut.

     

    Kimlik tanımlama teknolojilerinin yolcuların fotoğraflarını ve kişisel bilgilerini depolaması fikri endişe yaratıyor. Bu verilerin depolanması ve kullanılmasından ötürü birçok ülkede biyometrik tarama sistemlerinin kullanımını kısıtlayan yasalar mevcut. Delta Air Lines, kendi sistemlerinde pasaport fotoğrafının doğruluğunun teyit edilmesinin hemen ardından fotoğrafın silineceğini açıkladı fakat diğer sistemlerin  de bu şekilde çalışacağına dair bilgi yok.









  • Güvenlik için fena değil.

  • Hizmet icin teknoloji ... Turkiye kiskaniyor...

  • tarasınlar da bize her gidişimizde el kaideli muamelesi çekmesinler. özellikle antalya havalimanı sanırsın beyaz saraya giriyoruz. bir kaba davranışlar bir havalar.

  • İşlem bitince silinecek hikayeleri.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.