Şimdi Ara

Dış iskeletler ağır yük kaldıran işçilerin yardımcısı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dış iskeletler ağır yük kaldıran işçilerin yardımcısı olacak

     

    Bugüne kadar daha çok engelli bireyler ve askeri personellerin kullanımına sunulan dış iskeletlerden artık ağır yük taşıyan işçiler de faydalanacak. Mobilya ve ev dekorasyon ürünler satışı yapan Lowe's mağazalar zinciri, Virginia Tech ile anlaşarak çalışanlarına dış iskelet sunmaya başladı. Şirket herhangi bir motor barındırmayan ve kişilerin kıyafet giyer gibi giyebileceği kablo ağlarından oluşan dış iskeleti tanıttı.


     

    Karbon fiberden yapılan yapay tendonlar kişiler eğilip doğruldukları zaman iskelet sistemine paralel olarak hareket ederek esniyor/bükülüyor ve ağır malzemelerin daha kolayca taşınabilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca oldukça esnek olan dış iskelet belki de bu ürünü bütün gün giymek zorunda olan depo çalışanlarının rahatça giyebileceği ve hareket edebileceği şekilde tasarlanmış durumda. Şirketin yaptığı açıklamaya göre takım elbiseyle bile oldukça rahat kullanılabiliyor ve kullanıcıyı zorlamıyor.


     

    Şu an için sadece Virginia eyaletindeki bir mağazada bulunan çalışanların kullanımına sunulan dış iskeletin, kullanıcıların vereceği bilgiler doğrultusunda Lowe's şirketinin bütün mağazalarına yayılabileceği düşünülüyor. 
     
     
    Dış iskeletin kullanımına ait görüntüleri aşağıdaki videodan inceleyebilirsiniz:
     
     







  • Önemli olan özel şirketlerin kafa yapısı. İşçisine o aleti alan şirket normalde 20-30kg kaldıran adamın aleti beline takınca 100-150kg altına girmesini bekleyebilir. Ülkemizde kafa yapısı maalesef böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdf_13 -- 17 Mayıs 2017; 11:51:4 >
  • Aklima alien geldi, aksam bi covenant yapim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyedeki şirketlerin bunu uygulayacağını sanmıyorum, malum adam akıllı bir iş güvenliği yasamız bile yokken. Uygulayanlar ise işçilerden daha fazla yük taşımalarını isterler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman ülkemize gelmesin bu sömürülen işçi ekipmandan sebep öldü ye getirilir sonra...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.