Şimdi Ara

Yeni nesil Apple Watch'lar kan şekerini öçebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil Apple Watch'lar kan şekerini öçebilecek

    Apple'ın glikoz izleme ve değiştirilebilir akıllı bantlar dahil olmak üzere Apple Watch'a sağlıkla ilgili bir dizi özellik getirmeye çalıştığı bildiriliyor. Yenilikler önceden de söylediği gibi yakında hayata geçirilecek.

     

    Raporda, glikoz seviyesinin akıllı telefonla ölçülmesi mümkün olmayacak şekilde kan alma yoluyla belirlendiği için, cihazdaki glikoz teknolojisinin invaziv olmayacağı yazıyor. Yani herhangi bir kan alma işlemi olmaksızın glikoz seviyesi ölçülebilecek. Önceki söylentiler de Apple'ın kandaki glikoz seviyesini ölçmek için invaziv olmayan yöntemler kullanacağını öne sürmüştü.

     

    Apple Watch'un içinde inşa edilecek glikoz izleme sistemi, Apple'ın Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) gibi ABD kuruluşlarından onay almasını gerektirecek. Ayrıca bazı söylentiler, şirketin Apple Watch akıllı saatlerin pil ömrünü uzatmasına ve hatta bir fotoğraf makinesiyle görüntü yakalamasına olanak tanıyan akıllı bantlar ekleyebileceğini öne sürüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Disney'i hackleyen korsanlar ele geçirdikleri film için fidye istiyor
    Apple'ın kullanıcı sağlığıyla ilgili verileri analiz etmek için Apple Watch'a bir dizi yeni özellik ekleyebileceği de gelen haberler arasında. Cupertino merkezli şirket, kısa süre önce iPhone aracılığıyla günlük uyku davranışlarını izlemek için tasarlanmış bir uygulama ve uyku sistemi olan Beddit Uyku Monitörü'nü satın almıştı. Eklenmesi düşünülen yeni özellikler arasında uyku izlemenin de olabileceği belirtiliyor. Böyle bir özellik yeni iPhone'larda ve hatta Apple Watch'larda dahili olarak bile gelebilir.

     

    Apple'ın akıllı saatleri geniş kapsamlı aktiviteleri izlemek için GPS'in yanı sıra su geçirmez özelliğe sahip oldukları için ağırlıklı olarak fitness cihazı olarak pazarlanıyor. Ancak sağlık izleme özellikleri hareket ve kalp atış hızından veri topluyor. Kullanıcıdan kan almadan glikoz seviyesini nasıl ölçebileceğini görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.
     







  • Şeker hastaları için harika bir haber. Kendilerini iğnelemekten kurtulurlar. Umarım gerçekleşir.

  • harika bir haber helal olsun adamlara
  • Çok iyi bir haber umarım fiyatı makul olur ve özellikle ihtiyaç sahipleri kolayca alabilirler.
  • Zaten şeker hastaları kendilerini iğnelemek zorunda değiller. Kansız ölçüm yapan cihazlar uzun süredir piyasada varlar... Tabi bundan bahsetmemek lazım ki Apple Watch devrimselmiş gibi görünsün...

    Gelecekten gelen SDN.net haber başlığı: APPLE WATCH DİYABET HASTASININ HAYATINI KURTARDI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosster -- 16 Mayıs 2017; 22:42:42 >
  • iğnelemek dediği şey küçücük bir iğne ve 2 damla kan. zahmetli veya acı verici bişey değil yani. abartmaya gerek yok.

  • tasarım umarım gerçek saate benzer

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    iğnelemek dediği şey küçücük bir iğne ve 2 damla kan. zahmetli veya acı verici bişey değil yani. abartmaya gerek yok.

    Kardeş , bilgi vermek amaçlı yazıyorum ,

    Söz konusu iğneler çoğunlukla parmak uçlarına batırılmakla kullanılmakta.Günde 6 defa uygulandığı oluyor. iğneleme esnasında acı duyumsanmıyor ,ancak aradan zaman geçince ;
    örneğin 2-3 saat sonra parmak zonklamaya başlıyor.6 defa aynı parmaktan kan akıtma işlemini yaptığınız zaman gün sonunda kullanılamaz hale geliyor .
    Parmağınızın tam ucuna denk gelecek şekilde çok aşırı olmamak kaydıyla çekçle vurun , bahsettiğim ağrı bu .Bu sadece 1-2 kan akıtma işlemi oluşan ağrı düzeyi...

    Apple saat haberdeki özelliğiyle piyasaya çıksın ,derhal almayı düşünüyorum.Şeker seviyesini kanı akıtmamak suretiyle nasıl ölçecek çok zor ancak bu benim gibi şeker hastaları için hayatı son derece kolaylaştıracak bir özellik.
    ve sırf bunun için fiyatının 2 katını vermeye hazırım.
    sağlık ve esenlik dileklerimle ,iyi forumlar.




  • Firmalar giyilebilir teknolojilerden çok ümitliydiler, fitnes saatleri, dış iskeletler, akıllı gözlükler bunların başındaydı ve ilk çıktıklarından bu güne kattettikleri yol beklentilerin altında kaldı, planlarını yeniden gözden geçirmeleri gerekecek. Apple'ın elindeki imkanlarla bu konudaki ilerleme hızı orantısız duruyor, burdan bakınca işleri oluruna bırakmış görünüyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosster

    Zaten şeker hastaları kendilerini iğnelemek zorunda değiller. Kansız ölçüm yapan cihazlar uzun süredir piyasada varlar... Tabi bundan bahsetmemek lazım ki Apple Watch devrimselmiş gibi görünsün...

    Gelecekten gelen SDN.net haber başlığı: APPLE WATCH DİYABET HASTASININ HAYATINI KURTARDI

    Kaynak yazar mısınız. Ben bir tane bile satışa sunulmuş optik olarak non- invaziv glukoz ölçen cihaz bulamadım. Prototip cihazlar var gibi görünüyor sadece.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyacı olan kan şekeri hastaları için iyi bir gelişme, fakat kim bilir kaç para olacak fiyatı yine şişirilecek ve öyle servis edilecek gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 20 yıllık diyabetliyim ve eğer apple böyle bit şey yaparsa hemen alacağım şey yeni nesil saati olacaktır.Kolumda şuan 14 gün boyunca nfc olarak ölçüm yapıp cihaz yaklaştırıncabilgi veren sensör takılı,maliyeti tek sensör için 62€. Ben her 14 gün için bunu kullanıyorum. Abbott freestyle libre. Apple böyle bir ürün çıkartırsa bu sensör maliyetleri 5 -10 eurolara düşer.

  • Gozum hep "cupertino merkezli sirket" ifadesini arar oldu ne alakaysa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi olur eklenmesi hiç bir değişiklik olmadan yeni sürüm çıkmasında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosster

    Zaten şeker hastaları kendilerini iğnelemek zorunda değiller. Kansız ölçüm yapan cihazlar uzun süredir piyasada varlar... Tabi bundan bahsetmemek lazım ki Apple Watch devrimselmiş gibi görünsün...

    Gelecekten gelen SDN.net haber başlığı: APPLE WATCH DİYABET HASTASININ HAYATINI KURTARDI

    Uzun süredir kan akıtmadan test yapan Diyabet hastalarının aktif olarak kullandığı bahsettiğin o ürünün adını söyliyebilir misin ?
  • Ne hayasızca bir tehaşşüd ki, böyle bir ürün yok!
  • böyle aletler var zaten yazanlar var youtube dan baktım da "diyabetim ben" diye bi kanal var 10 abonesi falan olan. orada tanıtım falan yapılmış varsa bu tip makineler link falan parlaşır mısınız lütfen.. teşekkürler, iyi günler...
  • Google bunun için lens çözümü üzerinde çalışmıyor muydu?
    Demekki bir yol olmalı ki adamlar çalışıyorlar.

    Şeker hastaları için güzel çözüm olur.
    İşin kötüsü her geçen sene şeker hastası sayısı katlanarak artıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.