Şimdi Ara

İşlemci pazarında silahlar çekildi: Core i9 serisine hazır olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
1
Favori
8.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşlemci pazarında silahlar çekildi: Core i9 serisine hazır olun


    Bu yıl işlemci pazarında çok çetin bir rekabetin yaşanacağı günlere doğru gidiyoruz. Son kullanıcı tarafında Intel Kaby Lake ile AMD Ryzen serileri kapışırken, asıl gürültü üst seviye bilgisayar ve sunucu segmentinde kopacak.


     


    Sızdırılan görsellere göre Intel, Core işlemci ailesini genişletiyor. Bugüne kadar ana akım bilgisayar kullanıcılarına yönelik olarak Core i3, Core i5 ve Core i7 serilerini sunan Intel, bunların yanına Core i9 serisini de ekliyor.


     


    En güçlü Core serisi


     


    Yüksek performanslı masaüstü bilgisayarlara ve iş istasyonlarına yönelik olarak geliştirilen Core i9 serisi böylece aradaki boşluğu kapatmış oldu. Normalde Core i7 serisini yeterli bulmayanların Broadwell-E tarzında bir önceki nesli takip eden işlemcileri veya Xeon işlemcileri tercih etmesi gerekiyordu. Core ailesi artık bünyesinde üst seviye bilgisayarlara da yer açmış oldu.


     


    Intel Core i9 serisi altında şu anda tek bir işlemci görünüyor. Core i9-7920X işlemcisi Ağustos ayında piyasaya sürülecek. 12 çekirdekli ve 24 izlek birimli yeni canavar 44 PCIe hattı desteğine sahip. İlk modelin haricinde Intel Core i9-7900 ve Core i9-7800 işlemci serileri de hazırlanıyor. 7900 serisinde 44 PCIe hattına destek, 7800 serisinde ise 28 PCIe hattına destek mevcut. Core  i7-7700/7600 serilerinde ise 16PCIe hattı yer alıyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S8 serisi sadece ekran kapalı iken hızlı şarj oluyor

    Core i9 serisinde Intel’in Turbo Boost 3.0 teknolojisini de kullanması bekleniyor. Yeni teknoloji işlemci hızlarının Broadwell-E serisinden daha yükseğe çıkmasını sağlıyor. Core i9 serisinin 112W-160W arasında değişen ısıl tasarım gücüne sahip olacağı ifade ediliyor.


     


    Henüz teknik detaylarına erişemediğimiz Intel Core i9 serisi anlaşılacağı üzere AMD’nin üst seviyedeki Ryzen işlemcilerine nefes aldırmamak amacını güdüyor. Son gelen bilgilere göre iki tane 6 çekirdekli yongadan oluşan yeni 12 çekirdekli Ryzen işlemcisi ve 16 çekirdekli Whiteheaven kod adlı işlemciler, Intel’in Skylake-X ve Kaby Lake-X serilerine rakip olarak Computex 2017 fuarında görücüye çıkacak.  

     

     







  • Türkiye'de biraz zor olunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 13 Mayıs 2017; 22:21:33 >
  • 1000 1500$ da sattıktan sonra bir anlamı yok. R7 1800x fiyatıyla daha alınası bir cpu.

  • 3-5-7-9 intel'in amd'yi artık kendine rakip olarak görmeye başlaması güzel birşey önceki açıklamalarında ryzen serisi satışlarımızı etkilememişti dediklerini hatırlıyorum.

  • biz forumcak bu konuyu eskittik dostum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok pahalıya patlayacağı için ryzenin am4 platformuyla pek ilgisi olmaz gibi ama 16 çekirdekli diğer platformuyla rekabet edebilirler profesyoneller için sonuçta bu seriler.

    Ryzen bu fiyat-performansta olduğu sürece intel i9 ile filan önünü kesemez,anca daha uygun fiyatlı işlemciler çıkararak sekteye uğratabilir.
  • Amd Ryzen 3 ve Apu'ları da bir çıkarsın da piyasaya ondan sonra seyreyleyin cümbüşü.
  • AMD'ye destek; intel'e kösteğim.

  • amd olmasa i9 serilerini 2025 de görebilirdik oda belki

  • 4-5 beni götürsün diye i7 7700k alanlar gördünüzmü daha işlemcinin garantisi bitmeden bir ondan kat ve kar üstün modelleri çıkıveriyor.
    en üst seviye bilgisayar bende olacak hastalığından vazgeçin teknolojiyle yarışamayız o kadar zengin değiliz.
  • sürekli soket değiş sürekli ufak farklarla yeni işlemci
    birde demiştiki -ryzenlar öngörmediğimiz birşey değil sıkıntıya girmedik...

    en az 1200 dolar seviyesinden gelecek yeni 16çekirdekli işlemciler ha buraya yazdım

  • AMD olmasaydıcılar gelmesin arkadaş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    4-5 beni götürsün diye i7 7700k alanlar gördünüzmü daha işlemcinin garantisi bitmeden bir ondan kat ve kar üstün modelleri çıkıveriyor.
    en üst seviye bilgisayar bende olacak hastalığından vazgeçin teknolojiyle yarışamayız o kadar zengin değiliz.

    Aksine 2010'dan sonraki her seride işlemciler arpa boyu ilerledi 2010'da aldığım 980x aaa oyunlar ve programlarda bana bugüne kadar değiştirme ihtiyacı hissettirmedi, tabi rekabetin olmadığı bir alan olduğu için bunları yaşadık, her seride %5-10 farkla ilerleyen intelden bir ses çıktı bu sene de olsun %15 fark yaratır, daha fazlasını beklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 13 Mayıs 2017; 23:46:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    4-5 beni götürsün diye i7 7700k alanlar gördünüzmü daha işlemcinin garantisi bitmeden bir ondan kat ve kar üstün modelleri çıkıveriyor.
    en üst seviye bilgisayar bende olacak hastalığından vazgeçin teknolojiyle yarışamayız o kadar zengin değiliz.

    Öyle bir yazmışsın ki sanki işlemcinin performansı düştü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broadwell e serisini çöp edip hemen piyasadan çekecekler bence bu serilerle ve 700 dolar bandında bir işlemci çıkarıp 1800x i domine etmeye çalışacaklar 68xx ve 69xx işlemciler ve dierleri artık yok diyebiliriz tabi bu benim tahminim ama tahminlerim genelde çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ucuz i9 2000 tl olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce i7-E serisi olan işlemciler i9 olarak adlandırılmış. Bu tarz işlemcileri oyun oynayan adamlar almıyor. O sebeple AMD'nin 900 USD civarına çıkaracağı 16/32 Threadripper işlemcisi bu alanda Skylake-X'in korkulu rüyası olacaktır. Bu alanda AMD'nin yüksek frekansa ulaşamaması da çok önemli olmuyor çünkü zaten 12 çekirdekli ya da 16 çekirdekli bir işlemciyi rahat rahat 4,5 Ghz yapamazsınız termal limitler izin vermez.

    i9 7920X dünyanın en iyi soğutmasıyla 7/24 en fazla 4,4 Ghz'de kullanılabilir.

    Ryzen Threadripper 16/32 işlemcisi ise 4 Ghz'de 7/24 kullanılabilir olur.

    Bu durumda Zen mimarisinin %10 frekans eksiği %10 da(en kötü ihtimal) döngü başına performans eksiği olduğunu varsaysak dahi Ryzen Threadripper 16/32 işlemci programdan programa en kötü ihtimalle 7920X ile aynı seviyede, Zen mimarisinin parladığı işyüklerinde ise 7920x'in %20 ilerisinde olur. Intel 7920x'i en az 1500 USD'den satışa çıkartacaktır(6950x'in %10-15 altı). Bu durumda 650 USD gibi bir fiyattan çıkmasını öngörebileceğimiz 12/24 çekirdekli Threadripper dahi neredeyse 1/3 fiyatına satıldığı Intel'in 7920X'inden en fazla %15-20 daha düşük performanslı olacaktır.




  • Evet aynen. Hatta amd olmasa İ5 serisinden yukarı çıkamamıştık :)

  • Amd olmasa çıkarmazdı.Rekabet iyidir diye boşuna demiyoruz.

  • Donanım dünyasının bu ani basamak sıçramasına ihtiyacı vardı. Nitekim de öyle oluyor. Gerek İntel gerekse de AMD rekabeti her halükarda bize yarayacak. Pahalı mı olur? Ucuz mu? Orasını rekabet belirleyecektir.
    Yazılım dünyası ise maalesef bu anlamda pek gelişemiyor. Bu kadar güçlü donanımların hakkını verecek oyun olsun, windows performansı olsun, veya diğer yazılımlar olsun bu alan bence eksik. Hala tek çekirdeğe abanan oyunların olduğunu görmekteyiz.

    Ama asıl atılım yapmasını beklediğim donanım alanı: Kesinlikle MONİTÖRLERDİR! Zira, bu kadar güçlü sistemlerin becerilerini nihayetinde somut olarak baktığımız ekranlardan görmekteyiz. O ekranlar hala TN panel veya IPS ama tepkimesi yüksek ekranlar. Çözünürlük olarak da 4K iyi ama 60 Hz değil de 144+ Hz olup bunları IPS ve 1 ms olacak şekilde yapabilseler ve yanında ekstra teknolojileri verebilseler, bence daha mantıklı ve güzel bir gelişme olur.

    İşlemcilerin gelişmesi güzel ama paralel olarak bu işlem gücünü kullanabilecek oyunların da gelmesi gerekir. Bunun için de monitör teknolojilerinde büyük bir sıçrama şart!




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.