Şimdi Ara

Samsung döküm tesislerini ayrı bir bölüm haline getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung döküm tesislerini ayrı bir bölüm haline getiriyor


    Uzun bir süredir yonga sektöründe müşterilerine döküm hizmeti veren Samsung, pazar payı bakımından henüz çift haneli rakamlara ulaşamasa da kapasite açısından lider durumda. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen firma önemli bir adım atıyor.


     


    Yarı iletken bölümü hareketli


     


    Firma tarafından yapılan açıklamaya göre döküm tesisleri, tasarım bölümünden tamamen ayrılıyor ve yeni bir bölüm olarak faaliyetlerine devam ediyor. Yarı iletken bölümü altında hayatını devam ettirecek olan döküm bölümü bellek harici yongaların ve işlemcilerin dökümünü yapacak.


     


    Samsung’un holding yönetimi ve operasyon yönetimini birbirinden ayırması yatırımcılar tarafından uzun bir süredir tavsiye ediliyordu. Firma buna sıcak bakmazken geliri arttıracak minik bölünmelere yönelmiş durumda.


     


    Ayrılık kararının en önemli sebebi aslında müşterileri korkutmamak. Firmanın hali hazırda Qualcomm ve Nvidia ile döküm sözleşmeleri yer alıyor. AMD yongalarını ise GlobalFoundries ile ortak üretiyor. En önemli rakiplerinin yongalarını dökerken çatısı altında olduğu tasarım bölümüne bilgi sızdırılması ihtimali en istenmeyen olaylardan birisi.


     


    Ayrıca Bkz.Galaxy Note 7R Çinli perakende sitesinde göründü

    Zamanında iPad 3 için panel üretirken bilgilerin sızdırıldığı ve Nexus 10 tablet modelinde aynı çözünürlüğün kullanıldığı iddiası Samsung’u bir hayli zor durumda bırakmıştı. Bu tereddüt giderildikten sonra müşterilerin artması olası.


     


    Samsung aynı TSMC gibi 10nm üretim sürecine geçiş yapmış durumda. Bu bakımdan yonga sektöründe de oldukça ileri bir noktada. Geçen yıl döküm tesislerinin firmaya getirisi 4.7 milyar dolar civarında olmuştu. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın artış göstermesi bekleniyor. 


     







  • Demir döküm e rakip.mi.oluyor??
  • Hem üretim hem satışta iyi adamlar bu konuda beğeniyorum samsungu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'un bir çok ürününü kullandım,Genel olarak memnundum.Evde 8 yıllık monitör var hala kullanıyorum.

  • Göz göre göre haberin içine haber kaynağında olmayan "yalanı" sıkıştırıyorsunuz TSMC halihazırda 10 nm hacimli üretime geçmedi (ki muhtemelen 12 nm olacaktır 10 değil) samsung'un ürettikleri ise elde geziyor ha tabi siz iflah olmaz "hazımsızlığınızla" TSMC adına hacimli üretime geçtiyseniz ona lafım yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 14 Mayıs 2017; 0:36:46 >
  • bir çok iyi şeyide kötü şeyide bu SAmsunga borçluyuz. Sövsek mi ? Sevsek mi ? anlamadım gitti

  • Yine bir Samsung ta yapmış ama şeklinde yerden yere vurma haberi.
    TSMC ne ara geçiş yaptı da kimsenin haberi yokken sadece sizin var?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.