Şimdi Ara

Tarihin en büyük ransomware saldırılarından birisi şu an gerçekleşiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarihin en büyük ransomware saldırılarından birisi şu an gerçekleşiyor 

    Uzmanlar tarafından paylaşılan bilgilere göre şu an tarihteki en büyük ransomware saldırılarından birisi yaşanıyor. Yalnızca birkaç saat önce başlayan saldırılar, ilk olarak Twitter’da @MalwareTechBlog ismini kullanan kişi ve MalwareHunterTeam tarafından gündeme getirildi. Yazılımın, yaklaşık 2 saat içerisinde dünya çapında 11 farklı ülkede saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi. Kaspersky Lab tarafından 2 saat önce yapılan açıklamalara göre saldırıların başlamasından yalnızca 6 saat sonra 74 ülkede, 45.000’den fazla saldırı gerçekleştirilmişti ve bu sayı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyordu. İlk gelen bilgilere göre saldırılardan en çok etkilenen ülkeler arasında Rusya, Tayvan ve İspanya yer alıyor.
     
     
     

    Şirketler ve hastaneler de etkilendi

    Ransomware saldırılarından etkilenenler arasında birçok şirketin ve hastanenin de olduğu biliniyor. Yalnızca İngiltere’de 16 hastanenin sisteminin ransomware tarafından erişime kapatıldığı duyuruldu. Bunun yanı sıra yazılım, İspanyol telekomünikasyon şirketi Teleconica’nın sistemlerine de sızdı. 3 saat önce BBC tarafından paylaşılan habere göre saldırının kurbanları arasında FedEx de bulunuyor. İngiltere’de bulunan birçok ofisinde ransomware’i tespit eden FedEx, sorunun Windows kaynaklı olduğunu duyurdu ve ABD’de bulunan ofislerinin de aynı sorunu yaşamaması için uyarılarda bulundu.

     
     

    Windows üzerindeki açıktan faydalandı

    Ransomware üzerinde çalışmalarını sürdüren MalwareTech, yazılımın Windows’un açığından faydalanarak yayıldığını bildirdi. Shadow Brokers tarafından internet üzerinden paylaşılan ve U.S National Security Agency (NSA) tarafından kullanıldığı iddia edilen "EternalBlue" isimli açık, ransomware’in yayılması amacıyla kullanılmış.

     

    Hedefler arasında Türkiye de var

    WanaCrypt0r, birçok ülke gibi bizim ülkemizi de tehdit ediyor. Ransomware’in ekran görüntüleri arasında da görebileceğiniz gibi (yukarıdan görebilirsiniz) dil tercihleri arasında Türkçe de yer alıyor. Kaspersky yetkilileri, özellikle Avrupa ülkelerine yazılımın yayılmış olabileceğini tahmin ediyorlar.

     

    Bir WannaCry türü olan WanaCrypt0r, birçok ransomware’den farklı olarak talep ettiği miktarı zaman içerisinde artırıyor. Yazılım, saldırıda bulunduğu sistemin kullanıma açılması için yalnızca 7 gün müddet tanıyor ve her 3 günde bir talep edilen miktarı 2 katına çıkarıyor.









  • Son zamanlarda Türkiye de de çok duyulmaya başladı bu tip saldırılar. Sanıyorum bulut kullanımı bu tarz saldırılara karşı sibop olabilir. Ancak bulut güvenliğine de ne kafar güvenilebilir teknik anlamda yorum yapamayacağım.

  • Mevzular durulana kadar kesiyorum interneti linuxcuyuz artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaspersky anti-ransomware kullanın.

  • EternalBlue exploit sayesinde bu malware yerleşebiliyor. Windows 10 kullanıcıları etkilenmeyecek diye duymuştum. Onun dışında her zaman firewall kullanmanızı tavsiye ediyorum, en azından bir kat daha güvende olursunuz.
  • Linux'tayım , kafa rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım TR'den kimler etkilenecek.

  • Windows bokları...

    Süregelen fidye zararlılarının en güncel hali.

    Derhal herkes gardını almalı

  • UAC rngellemiyor mu bunu sonucta sisteme mudaha ediyor uyarmasi lazim. Windows defender bu virusu taniyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mac kullanıyorum, kafam rahat 😏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    Mac kullanıyorum, kafam rahat 😏

    bende toplama kullanıyorum kafam rahat
  • Vay be ulan kaç gündür EternalBlue açığını inceliyordum NSA'nın sızdırılan dosyalarını komple indirmiştim tam bir çözüm arıyordum sabah bu olayı gördüm :c

  • Eger Mart ayindaki guvenlik guncellemesini yaptiysaniz sosrun olmuyor.

  • "Wana Decrypt0r uses NSA's ETERNALBLUE exploit



    What was clear about this ransomware was that Wana Decrypt0r was extremely virulent. The one who unraveled the mystery was French security researcher Kafeine, who was the first to spot that Wana Decrypt0r triggered security alerts for ETERNALBLUE, an alleged NSA exploit leaked online last month by a nefarious group known as The Shadow Brokers.



    ETERNALBLUE works by exploiting a vulnerability in the SMBv1 protocol to get a foothold on vulnerable machines connected online. Microsoft patched the flaw in MS17-010, released in March, but that doesn't mean all Windows PC owners have applied the security update.



    Unpatched Windows machines exposed online today risk being exploited with ETERNALBLUE, and then infected with Wana Decrypt0r."bleepingcomputers

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hep 50 TL'Lik kullandığım için...

  • acikcasi windows update hizmetlerini bloklamistim kendi yoluma bakiyordum.pc blogu kendi kendine delip guncellestirneleri cekti.sinirlendim baya ama iyi olmus tam zamaninda xD

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben bilgisayarı köye gönderdim. köy havası iyi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir olaydan en çok kim yarar sağlıyor ve kar ediyor ise olayı gerçekleştiren odur.

    Sanıyorum ABD'de saldırı yok! Üstelik Mac için değil Windos için sorun... Hmm. Suçlu kim acaba?

  • Ransomware kimmiş formatı çakarım keyfime bakarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.