Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
***STEREO SESLERİ 5.1 DOLBY DIGITAL'E ÇEVİRME REHBERİ!!!***

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> ***STEREO SESLERİ 5.1 DOLBY DIGITAL'E ÇEVİRME REHBERİ!!!*** Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SinanBest

26 Şubat 2007; 22:35:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bir forumda bana bazı arkadaşlar stereo sesleri nasıl 5.1 dolby digital formatta kaydederiz diye sormuşlardı.bende bu konu ile ilgili topic açıcam demiştim o gün bu gündür
Aslında bu topiği yazılım bölümündense burda açmayı uygun gördüm çünkü yapacığımız işlem tamamen 5.1 ses sistemlerimizi ilgilendiriyor o sebebten ses donanımları bölümü çok daha uygun

Bu topicte stereo ses kaynaklarındaki sesleri ayıklayıp 6 ayrı kanala ayırarak sanal bir 5+1 ses yaratmayı göstericem.sanal diyorum çünkü stereo ses içindeki sesleri ayıklıyoruz.yani dolby prologic'e benzer bir işlem yapacaz.biliyorsunuz dolby prologic,matrix encode adı verilen bir teknoloji ile iki kanallı sesleri ayıklayıp 6 kanala ayırarak sanal bir 5+1 yaratabliyor .realistic bir 5.1i stereo kaynaktan elde etmek mümkün değildir.ama sanal bir 5.1 akustik ortam yaratabilirsiniz(buda stereo dinlemekten çok daha güzel bişey)
Şimdi bizde buna yakın bir işlem yapacaz
Bunu yapmak için gerekli olan programlar:

1)SONY ACID PRO 6

Trial versiyonunu indirmek için(lisansını almak isterseniz fiyatı 375$):
http://www.sonymediasoftware.com/download/step2.asp?DID=661 BOYUTU 105MB(ZİPLİ)

2)ADOBE AUDITION 2

Trial versiyonunu indirmek için(lisansını almak isterseniz fiyatı 350$):
http://download.adobe.com/pub/adobe/audition/win/2.x/Adobe_Audition_2_0_Tryout.exe boyutu 480MB(zipsiz)

şimdi geçelim nasıl yaptığımıza adım adım anlatıcam bu yüzden kafanız karışmicak
sırasıyla ve doğru yaparsanız sorun yaşamazsınız.
adobe adutionda sesleri ayıklayıp özel LOOP lar yapıp sony acid proda 5.1 yapacaz

1)Öncelikle adobe auditon'u açıyoruz

2)Açıldıktan sonra hemen soldaki files sekmesinde gördüğünüz simgeyi tıklayıp 5+1 yapmak istediğimiz stereo müziği seçiyoruz.

3)Müziğimizi ekledikten sonra eklediğimiz müziği çift tıklıyoruz ve müziğimizi sağdaki düzenleme ekranına eklemiş oluyoruz

4)Gördüğünüz gibi müziğimiz eklendi mavi ses dalgaları bizim ses dosyamız
resimdeki gibi orta çizgi kısmı tıklayıp tüm ses dalgalarını seçin

5)Seçtikten sonra soldaki effect sekmesinden center channel extractor filtresini seçin

6)Açılan pencerede üstte acapella'yı seçin başka hiç bir ayarla oynamayın

seçtikten sonra ok deyip çıkın ses işlenmeye başlayacak ve bize centerdan gelen sesi sağlayacak
böylece center uydu sesimizi elde etmiş olduk.

7)Acid proda kullanacağımız ilk LOOPumuzu elde ettik.şimdi file menüsünden save as'i seçin

save as'i tıkladıktan sonra açılan pencerde hazırladığımız LOOP'a CENTER ismini verin ve wav yada mp3(128kbps'den düşük olmaması gerek)kaydedin.

8)centeri kaydettikten sonra edit menüsünden undoyu seçin

9)tekrar center channel extractoru seçin.açılan pencerede bu kez karaokeyi seçin ve ok'e basın.karaoke işlemi centerdaki sesleri yok edecek bu işlem bize ön sağ ve sol uydu Looplarımızı hazırlicak

bunuda kaydedin ve isim olarak sol sağ ön ismini verin.

10)işlem bittikten sonra yine edit menüsünden undo yapın.sonra tekrar center channel extractoru seçin.
açılan pencerede bu kez vocal removeyi seçin.bu işlem bize surround uyduda duyacağımız sesleri sağlicak.

bunuda kaydedin ve isim olarak sol sağ arka ismini verin.

11)Ve böylece ACID PROda kullanacağımız 3 adet(center,sol sağ ön,sol sağ arka)loop elde ettik.diyeceksinizki eeeee subwoofer nerde?işte onuda sony acid proda yapacaz.
şimdi işin en zevkli kısmı başlıyor

SONY ACID PRO'yu açıyoruz.

12)açtıktan sonra aşağıda gördüğünüz simgeyi tıklayın.

13)Tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sound project penceresine aşağıdaki değerleri aynen girin ve ok basın.

14)sonra explorer penceresinde kaydettiğiniz 3 adet loopu bulun ve bunları tek tek çif tıklayıp projenize ekleyin.karşınıza beetmapped wizard çıkacak bunu iptal edip geçin.

15)şimdi kalem seçili iken en baştan başlayıp mouse'ı bırakmadan baştan sona kadar tüm loopları ekleyin.
aşağıdaki gibi görünmeli ve aynı hizada olmalılar

16)daha sonra aşağıda gördüğünüz center LOOPumuzda surround panner penceresini tıklayın.

17)tıkladıktan sonra detaylı penceresi açlıacaktır.burdan center hariç tüm hoparlörleri tıklayıp kapatıyoruz.

18)aynı şekilde diğer looplarada aynı işlemi uygulayıp aşağıdaki gibi isimlerine ve hangi hoparlörleri kapattığnızı kontrol edin aynı aşağıdaki resimdeki gibi olmalıdır.

19)artık uydulara sesleri yerleştirdik.şimdi subwooferımızı yapalım
explorer penceresinden tekrar sol sağ ön loopu ekleyin ve ekledikten sonra surround panner pencerisnde sağ tıklayıp LFE ONLY'i seçin

20)şimdi aşağıdaki resme bakın aynen herşey aşağıdaki gibi ise hiç bir problem yoktur

21)Artık 5.1 ses projemizi DOLBY DIGITAL formatta kaydetmeye geldi sıra
file menüsünden render as'i seçin.

22)Açılan pencerede kayda şarkınızın ismini verin kayıt türü olarak dolbyi seçin ve templatte 5.1 surround dvd'yi seçin.

23)Render işlemi başlar ve yaklaşık 5 dakkia sürer.

Hayırlı olsun artık stereodan sanal olarak yaptığımız 5.1 dolby digital müziğimiz var
Dolby digital formatta olduğu için WINDVD yada POWER DVD gibi ac3 çalabilen oynatıcılar kullanın dinlerken

yaptığımız dolby digital sesi indirmek için:
http:/****.com/files/18425670/infernal-self_control.ac3.html

**** olan yere r a p i d s h a r e yazın.

dikkat edin her uydudan ayrı ses geliyor
hepinize iyi eğlenceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanbest -- 27 Şubat 2007; 10:30:29 >

@rdicx

26 Şubat 2007; 22:49:20 

Tam aradığım şey dostum. Çok saol. Teşekkürler paylaşım için.
@armagedon@
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

27 Şubat 2007; 0:17:34 

dostum çok süper ya hemde en sevdiğim şarkıyı yapmışın bravooooooooooooooooooooooooooooo
@rdicx

27 Şubat 2007; 2:09:41 

Parça bomba olmuş. Harika. Ve bu versiyonunuda dinlememiştim hiç. Süper parça seçmişsin dostum. Çok açıklayıcı ve güzel anlatmışsın. Yaşasın 5.1 bu lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @rdicx -- 27 Şubat 2007; 2:10:38 >
sezar1000
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

27 Şubat 2007; 14:04:36 

bravo dostum hep merak etmişimdir bu mixleme olayını.parçada harika olmuş gerçekten
Lothlorien

27 Şubat 2007; 17:10:18 

çok saol hocam ilginden dolayı bizzat mesaj atmışsın.işte şimdi oldu.bende 1 aydır kastırıp durdum nasıl yapçam die.allahtan kaldırmadım acid pro yu bi hışımla.ellerin dert görmeye

piramid

27 Şubat 2007; 17:41:39 

sinanbest büyüksün
süper paylasım ses inanılmaz güzel oluyor tam aradıgım seyi buldum
tesekkürler...

«::: P :::» «::: Y :::» «::: R :::» «::: A :::» «::: M :::» «::: I :::» «::: D :::» «::: E :::»
..........................................................B-J-K........................................................................
aKaSa

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

27 Şubat 2007; 20:35:16 

Harikasın

terapati

Sisteme Gözat

27 Şubat 2007; 22:13:16 

yaklaşım ve de anlatım çok başarılı sinan .. bi sorum olacak bununla ilgili.. şimdi bu olay vokalli parçalar için çok başarılı ama enstrümental parçalar için nasıl bir yol izlemeliyiz? yani vokal olmadığı için, acapella yok, vocal remover'ın bi manası yok gibi.. tekrardan teşekkürler, çok faydalı bir çalışma..

Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Ana Bilim Dalı - Estetik Dişhekimliği
yavkaysaw

28 Şubat 2007; 0:55:24 

bence üst konu olacak şekilde bir çalışma tam arşivilk.emeğinize sağlık

Canon EOS 400D + Panasonic LUMIX FX7
Lothlorien

28 Şubat 2007; 0:59:20 

Ah ah ah.hocam herşey tamam.son adıma geldim.ne dese beğenirsin.ac3 encoder lazım dio al dio.araştırdım netten indircek bi yer varmı diye ama bitürlü bulamadım.sen nasıl hallettin o sorunu dostum.yardımcı olabilirsen sevinirim

eXcaLiBuR*TriGu3
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Şubat 2007; 2:25:22 

çok kaliteli bir paylaşım arkadaşı tebrik ediyorum