Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: iTunes kullanımı ve onunla ilgili sorular

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mp3 Player/ Video Player >> Apple iPod >> Cevap: iTunes kullanımı ve onunla ilgili sorular Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
erolgunes

24 Nisan 2007; 20:35:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

saolasın yarkinderya

YrkndrY
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

24 Nisan 2007; 20:53:33 

quote:

Orjinalden alıntı: erolgunes

saolasın yarkinderya

bir şey değil umarım yalnızca bilgi almak için bu sitede kalmazsın biklgi de paylaşırsın çünkü bir çok kişi ihtiyacı olanı öğrenip forumdan ayrılıyor

Paylaşımlarımız 4. sayfaya ulaştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarkinderya -- 24 Nisan 2007; 20:55:11 >
galatasarayforever
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

25 Nisan 2007; 23:11:01 

ipod nano ya lyrics yukleniyor mu
JoKeR PL

26 Nisan 2007; 15:39:18 

quote:

Orjinalden alıntı: soulmate

Get info ya tıkla yine artworku sec oraya istedigin resmi surukle.
Resimlerin 300*300 cozunurlukte olursa ipodda sık durur.

selam 30gb i pod kullanıyorum bu sekilde surukle bırak yaparak album kapagını yerine koyuyorum 200x196
boyutlarındaki resimi i tunes da kapak gozukuyor i pod da gozukmuyor

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img329.imageshack.us/img329/6732/catbannerqj7.gif[/IMG][/URL]
YrkndrY
Uzaklaştırılmış

26 Nisan 2007; 19:30:02 

quote:

Orjinalden alıntı: galatasarayforever

yükleniyor.itunestan lyric atcağın şarkıya sağ tıkla en üstte get info lcak orda yukarıdaki sekmelerden lyric e tıkla oraya lyrici kopyala.iPoddan lyrici dinlemek için:
lyric yüklediin şarkıyı aç dinlerken ok tuşuna(ortadaki tuşa) bas lyric i görürsün
YrkndrY
Uzaklaştırılmış

26 Nisan 2007; 19:32:09 

quote:

Orjinalden alıntı: JoKeR PL

quote:

Get info ya tıkla yine artworku sec oraya istedigin resmi surukle.
Resimlerin 300*300 cozunurlukte olursa ipodda sık durur.

selam 30gb i pod kullanıyorum bu sekilde surukle bırak yaparak album kapagını yerine koyuyorum 200x196
boyutlarındaki resimi i tunes da kapak gozukuyor i pod da gozukmuyor

bn sürükle bırak yapmıyorum browse yapıp resmi seçiyorum o zaman oluyo ama sürüklemeyi denemedim
soulmate

26 Nisan 2007; 19:36:58 

Suruklemedede oluyor.Ama hiçbir resim cıkmıyorsa show album arts in iPod secenegini tıkla.

Apple MacBook Core2Duo 2.0
Apple iPod Touch 32 gb
Apple iPod Video 30 gb
Apple iPod Shuffle

mertkutluk.blogspot.com
JoKeR PL

26 Nisan 2007; 22:35:33 

quote:

Suruklemedede oluyor.Ama hiçbir resim cıkmıyorsa show album arts in iPod secenegini tıkla.

teşekkur ederim dediğin gibi oldu..

bir sorum daha olucak..

i pod pc ye baglı iken bağlantıyı koparmak için i tunes dan ejekt e basıyoruz güvenli şekilde bağlantıyı kesiyoruz..
tekrar ipod un içine girmek için yapılacak bir şey varmı..
ben mesela data kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum buda zahmetli bir iş..

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img329.imageshack.us/img329/6732/catbannerqj7.gif[/IMG][/URL]
soulmate

26 Nisan 2007; 22:38:42 

Valla onun bir yolu yok sanırım.Ama iPodu resetlersen pc tekrar gorebilir pc'ye baglıyken.Bir dene.

Apple iPod Touch 32 gb
Apple iPod Video 30 gb
Apple iPod Shuffle

mertkutluk.blogspot.com
JoKeR PL

27 Nisan 2007; 18:31:06 

quote:

Valla onun bir yolu yok sanırım.Ama iPodu resetlersen pc tekrar gorebilir pc'ye baglıyken.Bir dene.

:D ilgi ve alakana tesekkur ederim data kablosunu söküp takmak sanırsam daha mantıklı..

-BuRAk-

Sisteme Gözat

27 Nisan 2007; 20:39:43 

itunes programını kapatıp açınca da görüyor ama söküp takmak daha hızlı

galatasarayforever
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Nisan 2007; 13:57:03 

quote:

Orjinalden alıntı: yarkinderya

quote:

Orjinalden alıntı: galatasarayforever

yükleniyor.itunestan lyric atcağın şarkıya sağ tıkla en üstte get info lcak orda yukarıdaki sekmelerden lyric e tıkla oraya lyrici kopyala.iPoddan lyrici dinlemek için:
lyric yüklediin şarkıyı aç dinlerken ok tuşuna(ortadaki tuşa) bas lyric i görürsün

teşekkürler
soulmate

29 Nisan 2007; 14:59:02 

Arkadaşlar başlık düşmüş canlandıralım
iPod gerçekten çok guzel bir cihaz.Buna sanırım 1 yıldır iPod kullanan hiç kimse hayır diyemez.Ama eksiklikleri yok değil şimdi bunları kategorize edip açıklayalım:
1-Radyo olmaması
2.Çizilme(Özellikle video)
3.Kulaklıklar

1-Radyo olmaması:

Arkadaşlar aslında radyo yok değil.iPod video ve nanoya 100 ytl daha vererek hem kumandalı kulaklık hem radyo sahibi olabilirsiniz.Radyo rds destekli ve gayet şık bir arayuze sahip.Kullanımı bildiğimiz iPod mantığında minimalist ve kullanışlı.Ancak fiyatı biraz pahalı.Bunun sebebi apple değil malesef kazıkçı bilkom.Radyoyu eksiklik olarak goren var ama iPod zaten sizin radyonuz binlerce şarkı içinde henuz dinlemediğim var:)
Ama radyo olsun derseniz modern radyo resimli videolu sesli açıklamalı bir radyo olanağınız var!O da podcasting.iPodunuza podcastler indirerek her kategorideki haberleri komedi programlarını dersleri aklınıa gelebilen herseyi indirip radyo gibi dinleyebilirsiniz.Turkiyede yeni yeni yaygınlasan podcast su an cnn turkte kullanılmakta.Podcastler cogu ucretsiz fakat podcast yayınına alınan reklamlar milyon dolarlık bir piyasayı oluşturmakta.iPoda radyo koyulmamasının sebebi podcasting.Emin olun radyodan daha eglenceli.Çünkü milyonlarca secenegi var.Discovery channel ve national geographynin bile podcasti var iTunesda.Bir deneyin!

2-Çizilme:

İlk nesil nano ve 5g-5.5 g iPodların en cok can sıkan sorunu.Bu kategoride 2 ye ayıralım:
1-iPodum daha yeni.Çizik değil:
-iPoda mutlaka kılıf alın.Ama asla silikon almayın.Silikon kılıf zamanla gevsiyor ve daha cok ciziyor iPodu.10-15 lira fark ile deri kılıf alınabilr hem daha şık hem daha kullanışlı.
-Asla ilk çıkan jelatini atmayın!Cep telefonlarındaki gibi bir olay değil!Gayet guzel dayanıyor.Ben ilk heyecanla attım o jelatini ve çok pişmanım.Arkadasım ki kendisiyle aynı iPoda sahibiz o jelatini çıkarmadı ve gecen yıl marttan beri hala herhangi bir deformasyon olmadı jelatinde.Eger jelatini korursanız,iPodun kendi kılıfı bile yetebilir.
-Cebinizde tasımayın.Eger bos bir goz cantanızda varsa orayı iPoda ayırın.Cepte bir ani hareket derin bir cizik demek!

2-iPodumu 2 aydır kullanıyorum.Çizikten mahvoldu:
-iCleaner ile iPodu temizleyin.Çok basarılı bir urun.Fiyatı biraz pahalı.50 ytl ama tum cihazlarınızda kullanabilirsiniz.Ve uzun surede sizi idare eder.
-Daha fazla çizik olmaması için kılıf alın.Ne de olsa çizildi demeyin.
-İlk bolumde bahsettiğim jelatin satılıyor.İşe yarayabilir.
-Asla alkollu ve bol sıvılı bir madde kullanmayın.Cizik silerken ekrana yogunlasın.Kenarlardan ve clickwheelden uzak durun.

3-Kulaklık:
iPodun kulaklığı dayanıksız değil!Ama hata yine kullanıcıda.Fiziksel olarak hiçbir darbe almadıkça kulaklık yıpranmıyor.Kulaklığı patlatmamak ve en kaliteli ses için:
-Kesinlikle her sarkı için eq ayarı yapıın.Farkı goreceksiz ozellikle rock ve rap de eq ayarı yapılmış şarkılar gercekten cok farklı kulaklık ile!
-Ses denetimini açın.Bu çok önemli.Orada ses denetimi ve sınırlaması diye 2 ayrı secenek var.Ses sınırlaması sesin maximum seviyesine kilit vur.Ses denetimi ise ani ses değişimlerinden kulaklığı korur stereo gucunu de arttırır.Ben bu sekilde kullanıyorum ve perfomans çok iyi
-Bunlara rağmen patlayan kulaklıklarınız varsa sonucta o kulaklığa kutu içerisindede olsa 60 ytl verdiniz.Bilkoma bir dilekce yazın 454 01 01 i arayın adres alıp express kargoyla gonderin.Bu kadar.3 gune kadar paketinde yepyeni kulaklıklar gelecektir.
-Eğer hala memnun değilseniz forumda adı gecen kulaklıklardan alın.Ama bunlarıda kullanırken mutlaka iTunes uzerinden sarkılara eq ayarı yapın.(Sarkıya sag kilik-options-eq preset.)

Umarım bu bilgiler işinize yarar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulmate -- 29 Nisan 2007; 16:30:51 >

Apple iPod Touch 32 gb
Apple iPod Video 30 gb
Apple iPod Shuffle

mertkutluk.blogspot.com
zacca88

29 Nisan 2007; 23:53:58 

arkadaslar selamlar yeni bir ıpod kullanıcısıyım ıpod nano 4gb aldım.benim sorunum su ıtunes ı yukledim update fln yaptım file add folder dan ıpod a biseyler attım daha sonra bu forumda okuduğum üzere ıpod imgesine sağ tıklayıp sync tıkladım.bir sure gectikten sonra could not be written from read gibi seyler yazdı okunamıor veya yazılamıor diske gibi vbir seydi sanırım(ing pek ii deil kusura bakmayın) yani durum bu ıpoda sarkı yukleyemıorum.yardımlarınızı bekliorum