Şimdi Ara

Güney Kore'den otonom araçlar için dev test şehri: K-City

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güney Kore'den otonom araçlar için dev test şehri: K-City

     
    Güney Kore, popüler otomobil markalarıyla ünlü olsa da otonom araç denilince ABD, Japonya ve Almanya gibi rakiplerinin bir hayli gerisinde kalmış gibi görünüyor. Bu açığı kapatmak ve hem ülkenin otomobil üreticilerinin hem de yabancı şirketlerin otonom araç geliştirme çalışmalarına hız katmak isteyen Güney Kore hükümeti geçtiğimiz yıldan itibaren ülkenin dört bir yanında otonom araç testleri yapılmasına izin vermeye başlamıştı.


     

    Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı da otonom araç teknolojisine olan ilgiyi arttırmak ve bir an önce Güney Koreli şirketlerin de bu alanda elle tutulur ürünler ortaya koyması için test şehrini duyurdu. K-City ismi verilen ve ülkeye toplam maliyeti 11 milyar won olacağı tahmin edilen şehirde sadece otonom araçların test çalışmaları yapılacak ve otonom araçlar için günlük hayatta karşılaşılabilecek tüm senaryolar hazırlanacak.


     

    Farklı Yol Tipleri Bulunacak 

    Otobüs yolları, otobanlar, otoparklar, dar sokaklar gibi pek çok farklı sürüş alanının mevcut olacağı şehrin toplam büyüklüğü ise yaklaşık 360.000 metrekare olacak. Ekim ayında bir kısmı kullanıma açılacak olan K-City'nin, 2018'nin ikinci yarısından itibaren tamamen otonom araç testleri için kullanılması hedefleniyor.


     

    2020 Yılına kadar üçüncü nesil sürücüsüz otomobiller üretmeyi planlayan Güney Kore'nin;  SK Telecom, Naver ve Samsung Electronics Hyundai Motor ve Kia Motors gibi ülkenin önde gelen şirketlerini bu şehirden faydalanmak için davet edeceği tahmin ediliyor. 







  • bizi çok farklı bir gelecek bekliyor. petrole olan bağımlılık bitiyor

  • Gerek yok İstanbul'da denesinler her türlü zor imkan var.
  • kadirirdem kullanıcısına yanıt
    Adamlarda istanbul'u kaldiracak otonom teknolojisi olsa hisseleri apple'ı geçer zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    elektrikli veya bataryalı araçlarla ilgi bir haber değil bu

    ayrıca elektrikli bile olsa petrolden kurtulsan bu sefer o batarya üretimi için başka bir madene ihtiyaç duyucan

    bu bataryalarda ölümsüz değil bitecek ve değiştirecen geri dönüşümü var mı yok o zaman bu da petrol gibi sadece doğaya zarar veren başka bir madde

    bu iş olsa olsa hidrojenle olur batarya da çözüm değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kore’deki ulaştırma bakanlığı neler yapıyor, bizim ulaştırma bakanlığı daha ülkeye adam gibi internet veremiyor.
  • Bluflame B kullanıcısına yanıt
    Tabanca!
  • Yukarda elektrikli araca zehirli diyen arkadaş, elektrikli aracın doğaya zehirli gaz salınımı yapmayan çevreci bir yakıt olduğunun farkında değil galiba.

  • conines kullanıcısına yanıt
    Bataryaların geri dönüşümü var. LiPO, LiFePO4 ve LiON bataryaların geri dönüşümü yok değil var. Fakat şu an için Lityum çıkarması dönüştürmekten ucuz olduğu için bunu yapan pek firma yok. İlerde lityum rezervleri azalınca haliyle geri dönüşümü yapılacak. Bataryayı üretirken kimyasallar kullanılıyor onlar daha zehirli çevre açısından. Tesis düzgün işletiliyorsa bunun da önüne geçiliyor tabi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.