Şimdi Ara

Facebook, Hindistan'da 20.000 Wi-Fi noktası açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook, Hindistan'da 20.000 Wi-Fi noktası açıyor 

     
    Facebook, internet.org projesi kapsamında insansız hava araçları ile internet bağlantısına sahip olmayan kişilere internet ulaştırmayı planlıyor ancak şirket, bu proje tamamen hayata geçmeden önce de en azından ucuz internetle alım gücü yüksek olmayan kişileri internetle tanıştırmak istiyor. Geçtiğimiz yıl Google'ın yerel servis sağlayıcılarla ortaklık düzenleyerek 100 adet ücretsiz Wi-Fi erişim noktası kurduğu Hindistan'da Facebook ise cazip tekliflerle kullanıcı karşısına çıkacak.


     

    Şirket yaptığı açıklamayla Hindistan'ın önde gelen servis sağlayıcılarından Bharti Airtel ile ortaklık kurarak önümüzdeki aylarda ülke çapında 20.000 Wi-Fi erişim noktası açmayı planladığını söyledi. Facebook ilk kez böylesine geniş kapsamlı bir işe girişiyor olsa da aslında 2 yıla yakın bir süredir Wi-Fi erişim noktaları açarak internet hizmeti sunmanın hazırlığını yapıyordu. Bu hazırlık çalışmaları esnasında da Facebook, geçtiğimiz Hindistan'ın 4 eyaletinde toplam 700 Wi-Fi erişim noktası açmıştı.


     

    Alım Gücüne Uygun Fiyatlar 

    Tabi aylık ortalama gelirin 160$ civarında olduğu ülkede insanların Facebook'un internet hizmetini kullanması için Facebook ucuz ve aylık, haftalık, günlük olarak insanların yararlanabileceği tarifeler oluşturmuş durumda. Kullanıcılar Facebook'un internet hizmeti için günlük sadece 0.15$(10 rupi) ödeyecek. Yani aylık tarife olarak internetten faydalanmak isteyen bir kişinin ödeyeceği miktar yaklaşık olarak 4.5$ olacak ki bu miktarın Hindistan halkı için de ucuz olduğunu söyleyebiliriz.


     

    Facebook'un internet hizmetinde kullanıcıların hızının ne olacağı ve Wi-Fi erişim noktalarının nerelerde bulunacağı netlik henüz kazanmış değil ancak Facebook'un öncelikli olarak daha fakir ve kalabalık bölgelerde bu noktaları açacağı tahmin ediliyor. 







  • Bide Türkiye'ye gelsede bizi şu kan emicilerden kurtarsa.
  • Hızı önemli ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen otobüslerdeki gibi göstermelik olmasın :D
  • Bence verilen hız daha önemli YHT'de ve Otobüslerdeki gibi göstermelik olmasında.
  • Hmmm. CIA demek ki Hindistan'a istihbarat olarak daha fazla önem veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize 1 Kasım 2015 seçimlerinde vaadedilen ücretsiz ve sınırsız internet noldu? Neredeyse 2 yıl olacak taahhüt bitsin diye mi bekliyoruz?

  • Hindistan yazilim gelistiren bir ulke onlari aktif izlemnin en iyi yolu ve gelistiricilerini ulasip cozumseme icin hinterland yapiyorlar..ibm de aynisi flash hideye ederek yapri lakin american guvenlik ajansi nsa 150 milyon vatandasini izlediği ortaya cikinca flashlarda virus var deyip imha edilmelerini istedi.. kapinizin anahtarini size hediye eden bir hirsiz dusunun ????

    Ve bu hirsiz kendi ulkesinde bile herseyi ozgurluk bildirgesine yemin ederek yapsin . Saygilar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.