Şimdi Ara

iPhone şifresi kırdırmanın FBI'a maliyeti 900.000 dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2015'in aralık ayında ABD'nin San Bernardino şehrinde gerçekleşen silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmiş ve 18 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan FBI, olayın aydınlatılması için ellerindeki en değerli şeyin saldırgana ait iPhone 5C model telefon olduğunu ancak telefondaki şifrenin çözülemediğini açıklayarak Apple'a başvurmuştu. Apple ise telefonun şifresini açmayacağını dile getirince FBI, Apple dava açmış ancak daha sonra FBI'ın kimliğini açıklamadığı üçüncü bir taraf iPhone şifresini kırmayı başarmıştı.


     

    iPhone şifresi kırdırmanın FBI'a maliyeti 900.000 dolar 
    Olayın üstünden 1 yıldan uzun bir süre geçmesine rağmen FBI; 3.tarafın kim olduğu, şifreyi kırmak için ne kadar ödeme aldığı ve şifreyi nasıl kırdığıyla ilgili hiçbir detay vermedi ve konu gizliliğini korudu ta ki Senato komitesinin dün yaptığı açıklamaya kadar. FBI'ı denetleyen senato komitesinden Senatör Dianne Feinstein yaptığı açıklamaya göre şifreli iPhone'a girmek için hükümet, üçüncü taraf bir şirkete 900.000 dolarlık ödeme yaptı. 


     

    Saldırgana ait iPhone'un içindeki bilgilere ulaşılmasının oldukça önemli olduğunu belirten Feinstein, ''O cihaza girmek için iyi nedenler vardı.'' dedi. FBI'ın iPhone kilidini açmasını için İsrail merkezli siber güvenlik şirketi Cellebrite ile anlaştığı iddia ediliyordu ancak Fienstein yaptığı açıklamasında üçüncü tarafın kim olduğuna dair herhangi bir bilgi vermedi. 


     

    Apple Şifrenin Nasıl Kırıldığını Merak Ediyor 

    FBI ile Apple arasındaki davada mahkeme; saldırganın iPhone'una ulaşabilmek için, Apple'ın tüm iPhoneları etkileyecek yeni bir yazılım geliştirmesi gerektiği hükmüne varmıştı. Apple ise bu karara itiraz etmiş ancak itiraza cevap gelmeden FBI, şifre kırıldığı için davayı geri çekmişti.


     

    Apple hem dava sürecinde hem de sonrasında FBI'dan şifrenin nasıl kırıldığıyla ilgili bilgileri paylaşmasını istemesine rağmen FBI, bu konuda herhangi bir bilgi vermedi. Tabi saldırganın telefonun, saldırının aydınlatılmasında üstlendiği rolü düşündüğümüzde 900.000 dolar çok yüksek bir miktar değil ancak üçüncü bir tarafın iPhone şifresini kolaylıkla kırabiliyor oluşu Apple'ın oldukça canını sıkıyor. 







  • Rek-lam-lar! Tek bir cihazla 300 milyar dolari abd ye goturunce gozleri iyice acildi anlasilan..
  • Bilişimciler de ekmek yesin..

  • Kolaylıkla mı? Adamlar 900k$ almış. Pek kolay olmasa gerek.

  • Bu tür haberlere nedense inanmıyorum . İşin içinde olunca biraz , tek bir tuşla icloud hesabının De-Active edildiğine şahit olmak , tüm içeriklerimizin Apple tarafından erişilebilir olması çok rahatsızlık verici



    Apple , burada Medya gücünü ve standart subliminal reklam persfektifiyle (biz güvenliyiz mesajı) FBI ile danışıklı dövüş içindeler .



    Şimdi ki aklım olsa , kesinlikle iCloud hesabı kullanmam ama işte ...



    Yeni dünya düzeni bu ve bizde bu durumun kölesi olduk sevgili arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan inanmayın satışları etkilemesin diye yapılmış pr çalışması.



    Elimizi kolumuzu sallaya sallaya kırdık veya zaten bize çalışıyorlar derler mi sizce?

  • reklammmmmm apple cihazlarıda bir şekilde kırılacaktır , mac osx kırıldı maclerden daha iyi hakintosh kuruyor millet

    işin sonu yazılım degilmi bi şekilde atladıkları bi nokta vardır illaki

  • Şaka maka eğer bu reklam olmayıp, gerçek olsaydı, FBI'daki herkesi işten atarlardı.

  • Kendi FBI başkanı veya sözcüsü bir ara ıphone geliştirilmesinde beraber çalışdık dememişmiydi,Dünyada izleyemedikleri cihaz yoktur gibime geliyor.

  • Cok inandırıcı, bos haber yapmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan sonra hep iphone alacağım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 6 Mayıs 2017; 11:45:29 >
  • beynin sağ ve sol lobu olmayan bir insan bu habere inanır. FBI nasıl kırılacağını biliyor.
  • Hee iphone kırılamıyormuş hemen 5 tane alıyorum. Snowden filmini izleyin arkadaşlar. Arka planda milleti donuna kadar nasıl izliyorlar görün ki buzdağının görünen kısmı sadece.

  • Yalan hikaye, insanları elinde iphone olunca güvende hissetmelri ve rahat davranmaları için düzenlenmiş bir tezgah. ABD devletine bilgi vermeyen onlar için koşulsuz çalışmayan bir amerikan şirketi yok. Hepsi istenildiğinde bilgilerimizi veriyorlar. Ben buna inanıyorum.

  • yav amerika zaten iphonedaki tüm bilgilere sahip kendi malının reklamını yapıyorlar.

  • bizim telefoncu 150 liraya icloud kırıyor ya la
  • viral reklamın dibine vurdular artık
  • Yow he he

  • Adamlar televizyonlardan bile dinleme yapıyorlarken iPhone'da mı yapamayacaklar diye düşünüyor insan. Ama şöyle bir şey var gerçek de olabilir belki. Bu kadar dinleme yapabilen telefonun içine girebilenler nasıl oluyor da bu adamın böyle bir saldırı yapacağını bilmiyorlar? Mantıken burada bir saçmalık var. Mesajlara kadar bizi takip ediyorlarsa her halükarda o saldırıyı bilmeleri gerekirdi.



    Ayrıca bir arkadaş yukarıda satışlar düşmesin diye demiş ama çok saçma bir argüman. iPhone'u alan kitle tarafından çok da iplenmeyecek bir durum bu. Ben yine gider iPhone alırım. Android'in saçmalıklarıyla ve iki yıl içinde üreticinin cihazı evlatlıktan çıkarması zaten Android almamak için yeterli bir sebep.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.