Şimdi Ara

Meizu, kullanıcı arayüzünü herkese açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meizu, kullanıcı arayüzünü herkese açıyor


    Meizu’nun akıllı telefonlarında kullandığı ve kendisinin geliştirdiği Flyme kullanıcı arayüzüAndroid dünyasına açtığı haberi geldi. Bu arayüzü merak edenler yakın zamanda kendi telefonlarında deneyimleyebilecekler.


     


    Sevenlerine


     


    Meizu geçen yıl itibariyle kullanıma sunduğu Android 6.0 tabanlı Flyme 6 OS kullanıcı arayüzünün kaynak kodlarını Github üzerinden paylaşıma açmış durumda. Firma arayüzü destekleyen akıllı telefonların listesini de haftaya açıklayacak.


     


    Flyme OS, uygulama mağazalarında karşılaştığımız kurulum şeklinde kullanıcı arayüzleri gibi değil. Daha çok modifiye bir Android sürümü olduğu için bağımsız ROM yükler gibi yüklemeniz gerekiyor. Bu bakımdan bağımsız geliştiricilerin kaynak kodlarını bir ROM haline getirmesi gerekiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Qualcomm’dan iPhone satışlarını yasaklama hamlesi

    Flyme 6 OS sürümü Meizu cihazlarına özel bazı fonksiyonlar içeriyordu. Özellikle mBack fiziksel Home tuşuna farklı basış şekilleri ile farklı fonksiyonları çağırmak sadece Meizu cihazlarındaydı. Bu bakımdan üçüncü taraf Android cihazlarda bu fonksiyon kullanılamayacak. ROM yapısı akıllı telefonun mevcut menü tuşlarına göre şekillenecek. Bunun haricinde ekran üzerinde sürükleme hareketleri yaparak işlem başlatmak gibi diğer tüm fonksiyonlar birlikte geliyor.


     


    Flyme 6 OS ROM’larının ne zaman bağımsız platformlarda kullanıma sunulacağı bilinmiyor ancak geliştiricilerin çalışmaya başladığı belirtiliyor. Bu bakımdan XDA gibi platformlarda yakında ortaya çıkabilir. 


     







  • Kotu haberlerini hep elestiriyoruz. Guzel icerigini de taktir etmek gerek. Hafiften gecte olsa haber icin tesekkurler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel hoş eyvallah ama 5 aydır bie Flyme 6' yı çıkartamadılar. Hala betalarda sürümekle birlikte bazı modeller için beta sürecinide dondurdular...

  • Miui arayüzü ile benzer tasarımlara sahip insana android kullandığını hissettirmiyor en son lg g2 ile miui 8 arayüzünü kullandım ama ben hiç ısınamadım evet görsel olarakta tepkisel olarakta yeterliydiler ama alışılmıştan farklı bir arayüze alışmak zaman istiyor.

  • Aaa gerçekten haber, reklam kokmuyor ve ayfon haberi değil. Uzun süredir gerçekten haber niteliği taşıyan tek konu diyebilirim.

    Böyle şeyler şaşırtıyor vallahi.

  • Xiaomi gibi,bence güzel olur sevenler kullanır.

  • Bu arada flyme 6 çıkmadı diye eleştirsemde M1 ote ve M2 Note kullanıcısı olarak bu arayüzün geliştirilmiş en kullanışlı 1-2 arayüzden birisi olduğunun hakkınıda vermem lazım. Ne zaman başka bir cihaz kullansam sudan çıkmış balık gibi oluyorum...

  • Şunu M9e'ye de portlasınlar lütfen.

    Stock Rom hiç stabil değil ve çok şikayetçiyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flyme candır. Sırf arayüzü için meizu alacaktım ama xiaomi aldım sonra. Çinliler birbirini sever bence xiaomi cihazlarının çoğu destek alır. Miui den daha güzel buluyorum, ama en az kendi telefonları kadar stabil çalışmalı, yoksa önemi olmaz.

  • Note 5 destek alır umarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • araştırdım ve 4 gözle bekliyorum samsungun uisinden iyidir en azından öneriniz var mı bilgeler?

  • guzel haber birazda siz donanimhaber olaram su meizu telefonlari inceleseniz

  • Aslinda ozellikle Samsung un arayuzuyuzle karsilastirildiginda daha guzel, pratik ve akici bir arayuzu var zira su an bir diger telefonum Meizu oldugu icin kullanma sansini yakaladim Tek sorunu guvenlik adi altinda koyduklari herseyi denetlemeye calisan ve zaman zaman gereksiz kisitlamalar yapip bildirimlerin gelmemesi ya da bazi programlara gsm datasi uzerinden download yaptirmamasi gibi sinir bozucu sorunlara yol acan program ve bu programin silinemiyor olmasi... Tabi biraz kurcaladiktan sonra bu sorunlar da ortadan kalkiyor ama bence asiri sekilde kisitlamalar yapan gereksiz bir sey...
  • güzel gelişme
  • Samsung arayüzünden memnun olmayanlar Nova Launcher yüklesin beklemeden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.